MultiPhone 5044 DUO'yu inceledik.

Orta segment için iyi özellikler sunan MultiPhone 5044 DUO'yu inceledik!

CHIP Online Notu 85
  • İyi performans
  • Parlak IPS ekran
  • Çift SIM kart
  • Akıllı kapakla gelmesi
  • Dar kapasite
  • Plastik malzeme kalitesi

Daha önce yeni tableti MultiPad 4 Quantum 10.1'i de incelediğimiz Prestigio, bu defa yeni akıllı telefonuyla bir kez daha konuğumuz oldu. Özellikleriyle orta segmentte yer alan cep telefonları arasında kendine yer bulan MultiPhone 5044 DUO, bu segmentte yer alan incelediğimiz pek çok ceple benzer özellikler taşıdığı gibi ayırt edici farkların da sahibi.

Hemen ilk olarak söyleyebileceklerimiz arasında bu segmentte yer alan pek çok ceple kıyasladığımızda MultiPhone 5044 DUO'nun ekranıyla HD görüntü sunması ve arka kamerasıyla 8.0 megapiksel çözünürlük sahibi olması gibi avantaj dikkat çekiyor. Peki, cep bize başka neler sunuyor?

Yakından bakıyoruz

MultiPhone 5044 DUO, ince bir gövdeye sahip. 8.6 mm'lik kalınlıkta bir gövdeyle gelen cep, 130 gram ağırlığında. Bunlar 5.0 inç büyüklüğünde bir telefon için gayet iyi ölçüler. Telefonun çevresine baktığımızda üstte bir kulaklık girişi ve microUSB bağlantısı, sağ tarafta güç butonu ve solda ise ses düğmelerini görüyoruz. Telefonun arka kapağı çıkartılabiliyor ve bataryayı değiştirebiliyorsunuz. SIM kart ve microSD kart slotları da yine cebin arka kapağı altında bulunuyor.

MultiPhone 5044 DUO, çift SIM kart destekli bir model. İki kart da tam boyutlu SIM formatında. İkisinin tam ortasında ise microSD kart slotu bulunuyor. Çıkartılabilen bataryanın altında köşede hoparlöre yer verilmiş.

MultiPhone 5044 DUO'nun bataryasını değiştirebildiğiniz gibi arka kapağı da değiştirebiliyorsunuz. Hatta cep telefonu kutusunda akıllı bir kapakla çıkıyor. Cebin ön yüzünü de koruyan bu kapak, kapalıyken ekranı görebilmeniz için minik bir ekrana ise sahip değil. Ayrıca bu akıllı kapağı kullanırken sol yüzde kalan ses butonlarına erişim zorlaşıyor. Ancak ekranı korumak için kullanılabilecek olması ve kutu içeriğinden çıkması bir avantaj.

MultiPhone 5044 DUO'nun boyutları ve ağırlığı dışında arka gövde tasarımını ise pek beğendiğimizi söyleyemeyiz. Arka kapak pek kaliteli bir plastik malzemeden oluşmuyor ve üzerinde fazlasıyla parmak izi tutuyor. Bunu da göz önünde bulundurmakta fayda var.

Hangi oyunculardan oluşuyor?

MultiPhone 5044 DUO'nun teknik kadrosu ise orta seviyeli bir cep telefonu için yeterli ölçüde. 5.0 inç büyüklüğündeki ekran 720x1280 piksel çözünürlükle HD kalitesinde. IPS LCD panele sahip ekran gayet net ve parlak bir görsellik sağlıyor.

Android 4.2 işletim sistemiyle gelen telefon, özelleştirilmemiş bir arayüz tasarımı sunuyor. Bu da klasik Android deneyimi yaşamak isteyenlerin beğenecekleri bir özellik. Ayrıca içeriğinde halihazırda pek çok kullanışlı uygulamayı da beraberinde sunuyor.

İşlemci hanesine baktığımızdaysa Mediatek MT6589 ile karşılaşıyoruz. 4 çekirdekli olan bu işlemci 1.2 GHz hızda çalışıyor. Bu da cebin gerek segmenti gerekse de sunduğu performans açısından iyi durumda olduğunu gösteriyor. Performans 1 GB bellekle desteklenmiş. Bunu PowerVR SGX544 grafik birimi takip ediyor. Dahili depolama alanı ise kısıtlı. Yalnızca 4 GB'lık bir depolama kapasitesi sunan cep, mutlaka bir microSD karta ihtiyaç duymanıza neden oluyor. Zira kullanılabilir durumda yalnızca 2 GB'lık bir alanınız var.

Ön ve arka kameralarıyla 2.0 ve 8.0 megapiksel değerinde olan cep, arka kamerasında bir flaş da bulunduruyor. Şimdi telefonun performans notlarına bakalım.

Performans notları

MultiPhone 5044 DUO, kategorisinde tatmin edici bir performans sunuyor. Akıcı bir işletim sistemi deneyimi sunan cep, ekranlar ve uygulamalar arasında takılma olmaksızın dolaşmanıza olanak tanıyor. Birden fazla uygulama açık olduğu durumlarda da rahat bir navigasyon sağlayabileceğiniz telefona elbette çeşitli Benchmark araçlarıyla testler uyguladık.

Yaptığımız testler neticesinde AnTuTu Benchmark'tan 13438 skorunu alan cep, bu skorla testten iyi seviyede ayrılmayı başardı. Diğer bir testimiz olan CPU Prime Benchmark'ta 2707 puanla Nexus 4'ün takipçisi olan cep, grafik testi olan Epic Citadel'de ise 55 FPS'yi gördü. Cebin internet performansını ölçümlemek için bir HTML5 testi olan Vellamo'da da denedik. 1458 skorunu alan MultiPhone 5044 DUO, Nexus 4'ün bir adım önünde yer aldı.

Cep telefonunda oyun oynamayı sevenler için cebi çeşitli oyunlarda da denedik elbette. Dead Trigger 2 ve Thor: The Dark World gibi grafik gücü yüksek oyunlarda rahat bir performans gösteren cep, böylece oyunlara da uygun olduğunu ortaya koyuyor.

Kamera ve pil ömründen de bahsedelim. Segmenti için yeterli bir arka kameraya sahip olduğunu söyleyebileceğimiz cep, iyi kareler yakalayabiliyor. Bu noktada elbette kameralarıyla öne çıkan cep devleriyle değil, kendi segmentindeki ceplerle kıyaslamak lazım. Buna göre gün ışığında iyi fotoğraflar almanız mümkün. Telefonun bataryası ise 2000 mAh. Bu kapasiteyle günü çıkartmanız mümkün.

Özetle

MultiPhone 5044 DUO, incelediğimiz süre boyunca olumlu bir izlenim bıraktı. Ekranıyla iyi görünümde olan cep, dört çekirdekli işlemcisiyle de iyi bir performans gösteriyor. Çift SIM kart desteği sunması ve beraberinde bir akıllı kapak getirmesi de avantajlı noktaları. Telefonun fiyatı ise 899 TL civarında.

Kimler Almalı

Orta segmentte iyi bir cep telefonu almak isteyenler MultiPhone 5044 DUO'yu yakından inceleyebilirler. Telefon performans olarak beklentiyi karşılarken dahili hafızayla ise microSD kart ihtiyacı gösteriyor.

Alternatifleri

MultiPhone 5044 DUO'ya alternatif olarak Huawei Ascend G610'u gösterebiliriz. Teknik açıdan benzer özellikler taşıyan bu cep Vodafone ile avantajlı fiyatlarla da sunuluyor.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Prestigio MultiPhone 5044 DUO
Ürün Markası Prestigio
CHIP Online Notu
85
İşletim SistemiAndroid 4.2
İşlemciMediatek MT6589
Çekirdek (CPU)4
Ekran TeknolojisiIPS LCD
Ekran Boyutu5.0 inç
Ekran Çözünürlüğü720 x 1280 px
Grafik İşlemciPowerVR SGX544
Bellek (RAM)1 GB
Dahili Depolama4 GB
Arttırılabilir Depolama32 GB
Ön Kamera2.0 MP
Arka Kamera8.0 MP
Çift HatVar
Wi-FiVar
NFCYok
GPSVar
LTE (4G)Yok
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoVar
Bekleme Süresi281:00 saat
Konuşma Süresi015:00 saat
Boyutlar73 x 145 x 8.6 mm
Ağırlık130 gr.
Okuyucu Yorumları