Prestigio'nun üst segment cebi testte!

Prestigio'nun üst segmente uygun fiyatla sunduğu cebi inceleme masamızda.

CHIP Online Notu 88
  • İyi performans
  • HD ekran
  • Uygun fiyat
  • Çift LED flaş
  • Malzeme kalitesi
  • Hoparlör ses kalitesi

Fiyatıyla uygun olup aynı zamanda günümüz amiral ceplerine kafa tutan performans gösteren cepler arasında pek sık model göremiyoruz. Elbette ara sıra sürpriz yapan cep telefonu modelleri çıkmıyor değil. Bunlara bugün inceleyeceğimiz Prestigio'nun MultiPhone 5508 DUO modelini de dahil edebiliriz. Hatırlayacak olursanız kısa bir süre önce firmanın orta segmente dayalı bir modelini incelemiştik. Bu defa üst segmente konumlandırabileceğimiz bir cep telefonuyla karşımıza çıkan Prestigio, ortaya çıkan sonuçla kullanıcıları memnun edecek gibi duruyor.

MultiPhone 5508 DUO'nun dikkat çeken ilk noktası 8 çekirdekli yapıdaki işlemcisi. Samsung'un 8 çekirdekli Exynos işlemcisinin yanında piyasada pek sık 8 çekirdekli cep görmüyoruz. Öte yandan markaların amiral ceplerine bakacak olursak işlemci olarak Qualcomm ortaklığı gördüğümüzü söylemek mümkün. Odağa performansı alırsak bunun nedeni de açık. MultiPhone 5508 DUO, işlemci olarak Qualcomm'u değil MediaTek'i tercih etmiş. Bu işlemci ile çekirdek sayısını arttıran cep, amirallerle yarışan performansı uygun fiyatlı kategoride getiriyor. Peki, bakalım cep bizlere neler sunuyor.

Hafif tasarım

MultiPhone 5508 DUO'nun önce tasarımına yakından bakalım. Ön yüzüyle ve gövde yapısıyla siyah renkli, pek de fark yaratmayan bir tasarıma sahip olan telefon, arka gövdesiyle ise fırçalanmış alüminyum görünümlü plastik bir malzemeye sahip. Bu yüzey parlak yapısıyla bazı kullanıcılar tarafından beğenilecek olsa da biz pek beğenmediğimizi söylemeliyiz. Bunun sebebi ise kullanılan malzeme kalitesi. Telefonu elinizde tuttuğunuzda iyi bir his vermiyor, öte yandan kasanın köşelerinde boşlukların bulunması da rahatsız ediyor. Malzemenin plastik olması telefonun hafif olmasını sağlamış. Yalnızca 129 gram ağırlığında olan cep böylece fazlasıyla hafif yapıda.

Telefonun ekranı 5.0 inç büyüklüğünde. HD çözünürlük sunuyor. Panel olarak IPS kullanılmış olması sevindirici. Merak edenler için ekranın 294 ppi piksel yoğunluğuna sahip olduğunu söyleyelim. Öte yandan ekranın pek çok cepten alışılageldiği gibi Corning Gorilla Glass'la değil, DragonTrail adında bir koruma kalkanıyla korunduğunu da belirtelim. Ekranın dayanıklılığını ölçmek için telefonu cebimize anahtarlarla birlikte atıp defalarca çıkartıp baktık. Öte yandan direkt olarak ekranı anahtarla çizmeye çalıştık. Bunların sonucunda ekranda herhangi bir zarar oluşmadı.

8 çekirdekli işlemci

Şimdi gelelim telefonun teknik detaylarına. MultiPhone 5508 DUO'nun teknik kadrosunda en dikkat çeken nokta 8 çekirdekli yapıdaki işlemcisi. MediaTek MT6592 işlemcinin sahibi olan cep, 1.70 GHz frekansta çalışıyor. Sekiz çekirdeğin her biri bağımsız şekilde çalışan telefon, böylece yüksek işlem gücü gerektiren uygulamaları çalıştırdığı sırada tüm çekirdekleri tam performansta işleme katıyorken, basit uygulamalar açıkken bunu minimumda tutabiliyor. Böylece enerji sarfiyatı da sağlayan cep, testlerimiz sırasında gerçekten etkileyici sonuç verdi.

1 GB RAM kapasitesine sahip olan cep, 16 GB dahili kapasiteye de sahip. Bunun yanı sıra GPU hanesinde ise Mali 450 MP4'ü görüyoruz. Tüm bu kadronun performansa katkısı beğenilecek türden. Android 4.4 işletim sistemiyle çalışan cep, ekranlar arası geçişlerde ve uygulamalarda iyi performans gösteriyor. Öte yandan oyun sırasında da Asphalt 8 gibi güçlü oyunlarda akıcı çalışan telefon, performansıyla bizi kendinden memnun bıraktı.

Telefonun test sonuçlarından da bu noktada bahsedebiliriz. AnTuTu testinden 31276 puan toplayan telefon, böylece amiral ceplerle rekabet halinde. Daha önce test ettiğimiz LG G3'ün 31172 puanla AnTuTu testinden ayrıldığını söylersek bu rahatlıkla anlaşılabilir diye düşünüyoruz. Ancak elbette bir tarafta 4 çekirdekli Qualcomm diğer tarafta 8 çekirdekli MediaTek işlemci bulunuyor. Bu noktada seçim size kalmış.

13 MP kamera

MultiPhone 5508 DUO'nun diğer test sonuçlarını da paylaşalım. CPU Prime'dan 6240 puan toplayan cep, böylece yine LG G3, HTC One M8, Xperia Z ve General Mobile Discovery Elite'e yakın grafik çiziyor. Telefonun 3DMark sonucu ise Ice Storm'da 6376, Extreme'de 4727 ve Unlimited'de ise 7010 olarak karşımıza çıktı. Telefonun Epic Citadel'de aldığı sonuç ise 1280x720'de 57 FPS dolayında.

Teknik anlamda iyi bir görüntü çizen MultiPhone 5508 DUO, ayrıca hem ön hem arka kamerasıyla da herhangi bir boşluk yaratmamayı bilen bir model olmuş. Ön kamerasıyla selfie'lere uygun yapıda olan telefon, 5.0 megapiksel çözünürlük sunuyor. Öte yandan arka kamerasıyla da tam 13.0 megapiksellik bir objektif görebiliyoruz. Burada dikkat çeken diğer bir önemli detay ise, kameranın çift LED flaşla desteklenmiş olduğu. Böylece ışığın yetersiz olduğu durumlarda iyi fotoğraf çekmek mümkün.

MultiPhone 5508 DUO'nun hoparlörüne de değinelim ve kapatalım. Arka yüzde alt kısma toplanmış olan hoparlör, cep telefonunda kaliteli müzik dinlemek isteyenlere göre değil. Sesin çok metalik olduğunu söyleyelim. Bu arada telefon kutu içeriğinde bir kulaklık da sunuyor. Öte yandan yine kutu içeriğinde telefon için bir koruma kılıfının bulunduğunu da belirtmekte fayda var.

Özetle

MultiPhone 5508 DUO ile ilgili sonuca gelecek olursak sahip olduğu 8 çekirdekli işlemcisiyle gerek aldığımız test sonuçları, gerek uygulamalı testlerimizde başarılı bir cep telefonu grafiği çizdiğini söyleyebiliriz. Teknik kadro yerinde, ancak tasarımı pek beğenmediğimizi yine söyleyelim.

MultiPhone 5508 DUO'nun fiyatı ise 899 TL civarında.

Kimler Almalı

Cep telefonları arasında fiyat / performansı gözeten kullanıcılar MultiPhone 5508 DUO'yu yakından inceleyebilirler.

Alternatifleri

Sunduğu performansla MultiPhone 5508 DUO'nun bir tık üzerinde olan 32 GB'lık General Mobile Discovery Elite'i alternatif olarak önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Prestigio MultiPhone 5508 DUO
Ürün Markası Prestigio
CHIP Online Notu
88
İşletim SistemiAndroid 4.4
İşlemciMediaTek MT6592
Çekirdek (CPU)8
Ekran TeknolojisiIPS
Ekran Boyutu5.0 inç
Ekran Çözünürlüğü720 x 1280 px
Grafik İşlemciMali-450 MP4
Bellek (RAM)1 GB
Dahili Depolama16 GB
Ön Kamera5.0 MP
Arka Kamera13.0 MP
Çift HatYok
Wi-FiVar
NFCYok
GPSVar
LTE (4G)Yok
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoYok
Bekleme Süresi544:00 saat
Konuşma Süresi034:00 saat
Boyutlar70 x 142 x 8.3 mm
Ağırlık129 gr.
Okuyucu Yorumları