Probook MiniPC N3: Pandora'nın kutusu

Fazla ısınmıyor ve pasif soğutmayla çalışabiliyor

Probook MiniPC N3 İnceleme
CHIP Online Notu 85

Test Merkezimize ikinci defa konuk olan nettop'lar ya da bir diğer adlarıyla Mini PC'ler, ADSL modemlerle aynı boyutlarda olmasına karşın standart bir bilgisayardan bekleyeceğiniz neredeyse bütün işlemleri gerçekleştiren minik devler. PRO2000'in N3 modeli de özellikle grafik performansı ile öne çıkan bir ürün. nVidia'nın ION platformu üzerine kurulu olan sistemle 1080p videoları rahatlıkla izleyebiliyorsunuz. İşlemci konusunda da çift çekirdekli Intel Atom 330 ile gelen ürün, kendi kategorisinde çok başarılı olsa da masaüstü işlemcilerin performansını sunacak seviyede değil. AMD'nin henüz tam anlamıyla Atom'a bir alternatifi yok. Bu yüzden PRO2000 de diğer modellerinde olduğu gibi AMD kullanamıyor. Bütün bileşenleri az enerji tüketen ürün bu sayede fazla ısınmıyor ve pasif soğutmayla çalışabiliyor. Rakiplerine göre 500 GB sabit disk kapasitesiyle dikkat çeken ürün, 4 adet USB, HDMI, DVI ve Gigabit Ethernet çıkışı ile zengin bağlantı seçeneği sunuyor.

Özetle

Monitörünüzün ya da TV'nizin arkasına dahi monte edebileceğiniz ürün piyasadaki nettop'lar arasında en uygun fiyatlılardan biri.

Alternatifleri

Daha düşük sabit disk kapasitesi ve daha pahalı bir etiketi olsa da ViewSonic VOT132, 802.11n desteğiyle gelen bir Mini PC

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Probook MiniPC N3
Ürün Markası Probook
CHIP Online Notu
85
İşlemci, Bellek Atom 330, 2 GB DDR2
Sabit Disk 500 GB SATA II
Kablosuz erişim 802.11b/g
İşletim sistemi Windows 7 Home Basic
Çıkışlar DVI, HDMI, VGA (Adaptör ile)
Ağırlık 450 g
Okuyucu Yorumları