Smart Watch S90'ı kolumuza taktık!

Akıllı saat furyasındaki yerini alan Quadro'nun yeni saati Smart Watch S90'ı kolumuza taktık.

CHIP Online Notu 62
  • Android & iOS uyumluluğu
  • Bir akıllı saatten istenilen tüm fonksiyonları sunuyor
  • Kolay kullanım
  • Ucuz kayış malzemesi
  • Uygulama kurulumu
  • Fiyatı yüksek

Son dönemin trend cihazları haline gelen akıllı saatler ve akıllı bileklikler artık çoğumuzun kolunda yer alıyor. Elbette her kategoride olduğu gibi bu kategoride de pek çok markayı rekabet halinde görüyoruz. Pazarın büyük oyuncuları kuşkusuz Apple, Samsung, LG ve Motorola. Ancak öte yandan benzer özellikleri daha uygun fiyata tüketiciyle buluşturmayı hedefleyen farklı markalar da mevcut. Bunlar arasında Quadro da bulunuyor. Quadro'nun daha önce farklı model akıllı saatlerini incelemiştik. Bu defa farklı bir modelle bir kez daha bizimle. Bugün Quadro'nun yeni modeli Smart Watch S90'ı inceleyeceğiz.

Dairesel tasarım

Dairesel tasarım

Smart Watch S90, tasarımıyla son dönemin dikdörtgen tasarımlarına farklı bir alternatif sunuyor. Daire biçimiyle Motorola Moto 360'ı andıran saat, 1.22 inç boyutunda dairesel LCD bir ekranın sahibi. Üç farklı kayış rengiyle gelen saat, elimizdeki modeliyle siyah renkli işlemeli kayışa sahip. Bunun dışında beyaz ve kırmızı renk seçenekleri de bulunuyor.

Saatin metalik yüzeyi çevresinde iki tuş ve alt kısımda şarj yuvası görüyoruz. Kutu içeriğinde buraya mıknatıs yoluyla oturan bir şarj kiti bulunuyor. Bunun dışında tasarımında fazla esprisi yok saatin. Kolunuza takıp kullanmaya başlıyorsunuz.

Kullanım notlarına geçeceğiz, ancak tasarım noktasını geçmeden şunu da hemen ilave edelim: Saatin kayış kordonu görünüm itibariyle göze hoş geliyor, ancak ucuz malzemesiyle hiçbir şekilde çekicilik taşımıyor doğrusu. En azından dokunduğunuzda yansıttığı his böyle. Buna cihazın fiyatının 460 TL civarında olduğunu da ilave ettiğimizde, açıkçası saatin fiyatı yüksek kalıyor. Bu durumda kesinlikle biraz daha kaliteli malzeme tercih edilmeli veya piyasaya daha düşük fiyatla sunulmalıymış diye düşünüyoruz.

Tipik akıllı saat özellikleri

Tipik akıllı saat özellikleri

Gelelim Smart Watch S90'ın kullanımına. Smart Watch S90, bir akıllı saatin tüm fonksiyonlarını rahatlıkla yerine getirebiliyor. Cep telefonunuzla senkronize çalışabilen saat, tüm popüler uygulamaları kolay bir şekilde bildirimlerle size sunuyor. Bunun yanı sıra adım sayar, remote capture gibi uygulamalarıyla da ek seçenekler sağlayan saat, cep telefonunuzdaki mesajları gösteriyor ve arama yapabilmenize olanak tanıyor. Üzerinde herhangi bir mikrofon ve hoparlör yok, o nedenle görüşmelerinizi yine cep telefonunuzla yapıyorsunuz. Saat sadece çağrıyı başlatıp, bitirebiliyor.

Saatin kullanımı kolay ve kullanışlı. Fakat ilk etapta eşleştirmek için gerekli olan uygulamayı marketten indiremiyorsunuz. Bunun yerine Quadro'nun diğer saatlerinde de gördüğümüz gibi bir QR kod yerleştirilmiş saate. Eşleştirme için önce cep telefonunuza QR kod uygulaması indirmeniz, ardından da saatteki QR kod ile ilgili APK dosyasını edinmeniz gerekiyor ki, açıkçası bu iş de zahmetli.

Saatin pil ömrüne de değinelim. Yoğun kullanımlarda 1 gün, ortalama kullanımlarda da 2 günlük pil ömrü sağlayan saat, böylece günümüz akıllı saatleriyle aynı kaderi paylaşıyor. Bu anlamda saatin ne artısı ne de eksisi olduğunu söyleyemeyeceğiz. Pil ömrüyle ideal bir kullanım sağlıyor diyebiliriz.

Özetle

Piyasada farklı farklı akıllı saat çözümleri bulunuyor. İncelememizin başında da söylediğimiz gibi Apple, Samsung, LG ve Motorola kategoriye üst segment ürünler sunan markalar arasında. Elbette ürünlerin fiyatları da buna göre yüksek. Eğer akıllı saat fonksiyonlarına kavuşmak, fakat bunu daha uygun fiyata yapmak istiyorsanız Smart Watch S90 bir nebze de olsa uygun bir çözüm olabilir. Fakat yine de 460 TL'lik fiyat etiketini düşündüğümüzde bu fiyatın yüksek kaldığını görmenin o kadar zor olmayacağını düşünüyoruz. Zira özellikle yurt dışı örneklerine baktığımızda çok çok ucuz çözümler görmek mümkün.

Quadro Smart Watch S90'ın fiyatı 460 TL civarında.

Kimler Almalı

Akıllı saat satın almayı düşünen ancak 750 üstü fiyat bandını yüksek bulan kullanıcılar Quadro Smart Watch S90'ı incelemek isteyebilirler.

Alternatifleri

Smart Watch S90'a alternatif olarak Samsung Galaxy Gear Fit'i önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Quadro Smart Watch S90
Ürün Markası Quadro
CHIP Online Notu
62
Ekran 1.22 inç LCD
Çözünürlük 240x240 piksel
İşlemci MTK2502
Bellek 128 MB
İletişim Bluetooth 4.0
Uyumluluk iOS ve Android
Pil Ömrü Yaklaşık 1 gün
Bekleme Süresi Yaklaşık 3 gün
Batarya 320 mAh
Renk Seçenekleri Siyah, kırmızı, beyaz
Boyutlar 44 x 53.7 x 11.8 mm
Okuyucu Yorumları