Adaro Wireless'ı inceliyoruz.

Razer'ın aktif "müzikal" yaşam için sunduğu kulaklık seti Adaro Wireless'ı inceliyoruz.

CHIP Online Notu 81
  • Ses kalitesi
  • Konfor
  • Uzun pil ömrü
  • Plastik malzeme
  • Yüksek fiyat

Özellikle oyuncu ekipmanlarına yönelik ürünleriyle tanınan Razer, kulaklıklarında yalnızca oyunseverlere değil, müzikseverlere de hitap eden modellerle karşımıza çıkmaya başladı. Adaro ailesi altında sunduğu farklı modellerle farklı kullanıcı tercihlerini karşılayan Razer, bugün inceleyeceğimiz Razer Adaro Wireless ile aktif yaşamda müzik keyfini sürdürebilmek isteyenlerin ilgisini toplamayı amaçlıyor.

Adaro Stereo, Adaro DJ ve Adaro In-Ear gibi kulaklık modellerinin yanında bugün inceleyeceğimiz Adaro Wireless, kablosuz bir kulaklık seti. Kulak üstü tasarıma sahip olan Adaro Wireless, kablosuz yapısıyla aktif yaşamda müzik keyfi sürmek isteyen kullanıcılara hitap ediyor.

Söze tasarımla başlayacak olursak, Razer'ın kulaklığın neredeyse bütününde deri malzemeyi kullandığını söyleyebiliriz. Kulak köprüsü ve üniteler rahat yapıda deri malzemeyle karşımıza çıkıyor. Böylece uzun süreler kullanımda konfor sağlayabilen kulaklık seti, diğer ekip parçalarında ise mat siyah renkli plastik kullanıyor.

Kulak ünitelerinin çevresindeki metalik raylı sistem sayesinde genişliğini ayarlayabiliyorsunuz. Böylece farklı kafa yapılarına uygun olabilen set, sol ünitesi üzerinde bir güç butonu, ses seviyesini ve şarkı değiştirmek için kullanabileceğiniz bir mandal ve kulaklığı şarj edebilmeniz için bir microUSB yuvası bulunduruyor.

Aktif yaşam için ideal

Adaro Wireless, Bluetooth 4.0 bağlantını kullanıyor. Böylece Bluetooth üzerinden cep telefonu, tablet, bilgisayar veya diğer cihazlara bağlanabilen kulaklık, bu sayede dış kullanımlarda rahatlık sağlıyor. Kulaklığın şarj süresi yaklaşık 2.5 saat. Tam şarj ettiğinizde 20 saate kadar çalma süresi sunabilen kulaklık, ayrıca bekleme süresiyle de 300 saat vadediyor. Uzun çalma süresiyle beğendiğimiz kulaklık seti, böylece müzikten vazgeçemeyen kullanıcıların beklentisini karşılayabilecek seviyede.

Adaro Wireless'ın, aktif yaşama uygun olduğunu söyledik. Bunun sebebi elbette kablosuz olmasının yanı sıra tasarım itibariyle de oldukça konforlu yapıda olması. Böylece kulaklığı yolculuklarda uzun süreler başınızdan çıkartmadan müzik dinlemenin yanı sıra, isteğe göre spor yaparken de kullanabilirsiniz. Özellikle hem sportif yapıda olması hem başınızda sabit durmasıyla bisiklet sporu veya kaykay gibi ekstrem sporlarla ilgili kullanıcıların ilgisini çekecektir diye düşünüyoruz.

Adaro Wireless'ın ses performansına değinecek olursak, kulaklıkla derin baslar elde etmek mümkün. Dengeli bir ses performansı sağlayan kulaklık, kaliteli müzik keyfi vadediyor. Elbette Adaro Wireless'ı müzikal performansın dışında da kullanabilir, bu deneyimi oyun noktasına da taşıyabilirsiniz. Bulunduğu kategori nedeniyle her ne kadar oyunculara yönelik özelleştirmeler içermese de, ses kalitesiyle birlikte müziğin yanı sıra oyun seanslarında da kullanılabilir.

Özetle

Razer Adaro Wireless, iyi bir kulaklık. Ses performansıyla beğendiğimiz set, ayrıca konforlu deri malzemesiyle birlikte rahat bir kullanım sağlıyor. Ancak fiyatının biraz yüksek tutulmuş olduğunu da söylememiz gerekli.

Her ne kadar konforlu bir yapıya sahip olsa da yüksek fiyatını göz önünde bulundurduğumuzda, özellikle plastik malzemenin kullanıldığı noktalarda daha kaliteli bir tercihte bulunulması gerekirdi diye düşünüyoruz.

Razer Adaro Wireless'ın fiyatı 600 TL civarında.

Kimler Almalı

Özellikle hem sportif yapıda olması hem başınızda sabit durmasıyla bisiklet sporu veya kaykay gibi ekstrem sporlarla ilgili aktif kullanıcıların ilgisini çekecektir diye düşünüyoruz.

Alternatifleri

Razer Adaro Wireless'a alternatif olarak Sony MDR-1A kulaklığını önerebiliriz. Bu kulaklık da yine yüksek fiyatlı, ancak malzeme kalitesiyle daha fazla dikkat çekiyor.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Razer Adaro Wireless
Ürün Markası Razer
CHIP Online Notu
81
Yapı Kablosuz
Sürücü 40 mm
Frekans Tepkisi 20 Hz – 20 kHz
Duyarlılık 91 dB
Çalma Süresi 20 saate kadar
Bekleme Süresi 300 saate kadar
Şarj Süresi 2.5 saat
Bağlantılar Bluetooth 4.0, microUSB
Ağırlık 197 gr.
Okuyucu Yorumları