MOBA oyuncularına özel fare incelemesi

MOBA oyuncularına özel Razer Naga HEX V2'yi inceliyoruz.

CHIP Online Notu 90
  • Yan kısımdaki tuşların kullanımı kolay
  • 16000dpi!
  • Tırtıklı yüzeyi
  • Başparmak yastığına alışmak zaman alıyor
  • Haliyle pahalı

Oyun dünyasında son yıllarda adeta bir MOBA çılgınlığı yaşanmakta. League of Legends, DOTA 2 ve Heroes of the Storm gibi oyunlar ile beraber hayatımıza giren bu tür az zaman gerektirmesi, kısa öğrenme süreci ve elbette espor dünyasına uygunluğu ile milyar dolarlık bir sektör haline geldi. Bugün ülkemizde League of Legends müsabakaları Ülker Sports Arena'yı dolduruyor ve milyonlarca insan evlerinde MOBA oyunlarına vakit harcıyor. Razer'ın son ürünü de tam bu kitleyi hedeflemekte.

Razer Naga HEX V2, Naga Chroma'ya göre biraz daha farklı bir amaca hizmet ettiğinden, tasarımı da buna özel olarak elden geçirilmiş bir ürün ve Team SKT'nin de tasarım konusunda görüşü hazırlanarak üretilmiş. HEX'in sol yanında MOBA oyunlarına özel olarak konumlandırılmış yedi adet, daire biçiminde tuş var ve bu açıdan MMORPG oyuncularını hedefleyen Naga Chroma'dan ayrılıyor. Söylemeye gerek yok ama ürün kablolu ve genel tasarım gibi teknik açıdan da Naga Chroma ile pek çok benzerlik içeriyor.

Ürün tasarım açısından neredeyse kusursuz ve farklı modlarda programlanabilen ve 16.8 milyon renk verebilen Chroma özelliğini de bünyesinde taşıyor. Mouse'un üst yüzeyi hafif pürüzlü, ele oturan bir tasarıma sahip ve başparmak desteği de kauçuk olarak üretilmiş. Başlarda parmağımı bu yastığa koymak için ekstra çaba gösterdiğimi fark etmeme rağmen kısa sürede alıştığımı da belirtmem gerek.

Sadece MOBA'da değil, diğer oyunlar ve günlük hayatta da Razer Naga Hex V2 yaşamınıza kolaylık katacak olan bir model. Tuşlara eklenecek kısa yollarla günlük rutin işlerinizi çok daha kısa zamanda tamamlayabilirsiniz. Raze Naga serisinin diğer modelleri gibi Naga Hex V2 de sağ eliyle fare kullananlar için tasarlanmış bir model. Sağ sol tıklamalara sahip olan kaydırma tekerleği ve hemen altındaki çözünürlük ayar tuşları işlevsellik adına hayal gücü zorlayan detaylar sunuyor.

Özetle

Razer Naga HEX V2, 370 TL civarına bulunabiliyor ve hem MMO hem de MOBA oyuncuları için muhteşem bir seçim.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Razer Naga HEX V2
Ürün Markası Razer
CHIP Online Notu
90
Okuyucu Yorumları