Naga'nın yeni modelini test ettik!

Razer'ın MMO oyuncularına özel geliştirdiği fare Naga'nın yeni modelini test ettik!

CHIP Online Notu 87
  • Malzeme kalitesi
  • Konfor
  • Şık tasarım
  • Performans
  • Kullanım kolaylığı
  • Kaydırma tekeri
  • Buton büyüklükleri
  • Ağırlık ayarı yok
  • Synapse yazılımı

Özellikle MMO türü oyunları oynayan kullanıcılara sunulan Razer'ın Naga ürün ailesinin yeni üyesine kavuştu. Naga ailesinde bugüne kadar pek çok türde tasarım ve özellikte fareyle karşılaştık. Her yeni versiyonunda yenilenerek daha iyi özellikler sunan Naga serisi, daha önce Naga Epic, Naga Molten ve Naga Hex modelleriyle karşımıza çıkmıştı. Ardından sondaki takısından kurtulup 2012 yılında yalnızca Naga olarak bir kez daha kendini oyunculara hatırlatan Razer, bu defa da yine aynı isimle devam ediyor. Ancak elbette bir kez daha pek çok değişikliğe uğramış olarak karşımızda.

Razer Naga, özellikle MMO türü oyunculara göre diyoruz. Çünkü üzerinde yer alan tuşlar bu türdeki oyunseverlere özel hazırlanmış. Elbette fareyi diğer oyunlarda da kullanabilirsiniz, ancak tüm yeteneklerini MMO'da tam olarak sergilediğini de söyleyelim. Şimdi Naga'ya daha yakından bakıp, önceki modelden ne gibi değişikliklere uğradığına ve oyunculara neler sunduğuna hep birlikte bakalım.

LED ışıklandırmalı harika tasarım

Razer Naga'nın yeni versiyonunda da tasarımıyla ilgi odağı olmayı sürdürdüğünü hemen söyleyelim. Ele tam oturan yapısı, kaliteli malzemesi ve Razer'a özel ışıklandırmasıyla çok çekici duruyor. Bu yönüyle tasarımıyla bizden tam puan almayı başarıyor.

İncelediğimiz yeni Naga'nın önceki versiyona göre tasarım yönüyle birkaç değişikliği bulunuyor. 2012 modeline göre biraz daha tombullaşan Naga'da, en önemli farklılık sağ yüzeydeki bölümün gövdeye sabitlenmesiyle ortaya konulmuş. Önceki versiyonda bu kısım ayrılabiliyor ve iki farklı tasarım seçeneğiyle kişiye özel olarak kişiselleştirme seçeneği sunuyordu. Bizce en uygun şekle girmiş gibi görünüyor. Tam olarak kavrayabildiğiniz fare, tuş takımında da değişikliğe gitmiş. Artık başparmağınızın altına gelen tuş takımı daha düz yapıda. Önceki modeldeki gibi hala rahat kontrol etmeniz mümkün. Diğer bir özellik ise kaydırma tekerinde karşımıza çıkıyor. Kaydırma tekeriyle artık sağa ve sola doğru da tık alabilen fare, böylece sayfalar arasında dolaşırken rahatlık sunuyor.

MMO'ya özel

Naga'nın MMO oyunlarına özel olarak geliştirildiğini söyledik. Peki, neden? Bu sorunun cevabı için hemen farenin sol yüzünde bulunan 12 adet tuşa bakabiliriz. Tamamen kişiselleştirilebilen, MMO configurator ile makro ve skillsetlerin atanabildiği bu tuş takımı, oyuncuların klavyeye sığamadıkları MMO gibi oyunlarda büyük rahatlık sağlıyor. Elbette Naga diğer oyunlarda da kullanılabilir.

Üzerinde toplamda 19 adet optimize edilebilen buton bulunduran Naga, 8200 dpi 4G lazer teknolojisini kullanıyor. Böylece her zeminde rahatlıkla kullanabileceğiniz fare, kablolu yapıda. Naga'yı USB üzerinden bağlıyor ve kurulum yapmadan hemen kullanmaya başlayabiliyorsunuz. Fakat elbette üzerindeki tuşları özelleştirmek için Synapse 2.0 yazılımını kurmanız gerekli. Synapse 2.0'ın gerek kurulumu gerek çalışması açıkçası hantallığını sürdürüyor. Fakat fareyi özelleştirebilmekle ilgili bir sıkıntı yok. Naga'yı oynadığınız oyuna göre özelleştirebilmeniz mümkün.

Özetle

Razer, Naga serisini son modelle daha fazla güçlendirmiş. Tasarımıyla şahane görünen fare, ele oturması ve kullanımıyla da gayet tatmin edici. LED ışıklarla süslenmiş tasarımı özellikle karanlıkta göze çok hoş geliyor. Teknik anlamda, üzerinde bulunan tuş takımının kullanımı çok başarılı. İlk etapta biraz zorluk çekseniz de kısa sürede kolaylıkla alışacağınızı söyleyelim. MMO oyuncularına önerilir.

Kimler Almalı

Özellikle MMO türü oyunları oynayan kullanıcılara özel olarak geliştirilen Naga, klavyeye sığamayan ve makrolarını fare üzerine de atamak isteyenlere hitap ediyor.

Alternatifleri

Eğer MMO değil de, daha çok FPS tarzına göre bir fare arıyorsanız geçtiğimiz günlerde incelediğimiz Asus GX850'yi de tercih edebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Razer Naga
Ürün Markası Razer
CHIP Online Notu
87
Bağlantı Kablolu
Teknoloji Lazer
Arayüz USB
DPI 8200
Renk Siyah
Tuş 19 adet
Boyutlar 119 x 75 x 43 mm
Ağırlık 135 gram
Okuyucu Yorumları