reeder'ın yeni tablet PC'sini inceledik!

reeder'ın yeni tableti, yalnızca bir tablet değil. Bakalım bize neler sunuyor?

reeder A12iX Workbook İnceleme
CHIP Online Notu 81
  • Şık tasarım
  • Kullanışlı klavye
  • IPS ekran
  • Uygun performans
  • Uzun pil ömrü
  • Eski Android sürümü
  • Kameralar

reeder markasını daha çok akıllı telefon ve tablet modelleri ile tanıyoruz ancak firmanın A12iX Workbook olarak adlandırdığı ürünü tablet sınırlarını aşarak bir taşınabilir bilgisayar işlevselliği sunmayı vadediyor. reeder A12iX Workbook öncelikle bir tablet; doğru. Kutusundan gelen klavye ünitesi ile birlikte üretkenliğinizi standart bir tablete kıyasla ciddi seviyelere yükseltiyor.

Tabletten taşınabilir bilgisayarlara dönüşen ürünlere mutlaka tanıklık etmişsinizdir. reeder, donanım tarafının haricinde yazılım tarafında da geliştirmeler yaparak yepyeni bir kulvar açıyor. Tablette normalde Google'ın geliştirdiği Android 4.4.4 işletim sistemi yüklü. reeder'ın geliştirdiği ek bir uygulama -aslında bir işletim sistemi arayüzü desek daha doğru- ile tıpkı Windows ortamında olduğu gibi araç çubuğu ortaya çıkıyor ve açık olan uygulamalar arasında geçiş yapılabiliyor.

Çift kullanım şekli

Çift kullanım şekli

Tasarımdaki detayları ele almadan önce donanımsal tarafa bir bakalım. Tablette 11.6 inç büyüklüğünde bir ekran bulunuyor. Ekranda desteklenen çözünürlük 1920x1080. Ayrıca IPS teknolojisi destekleniyor. Öncelikle sırf bu açıdan bile büyük ekranlı bir Android tablete sahip olmak isteyenlerin hoşuna gideceğini söyleyebiliriz. İşlemci tarafında Intel ile işbirliği sürüyor ve dört çekirdekli Intel Z3735F işlemcinin kullanıldığını görmekteyiz. İşlemci 1.83 GHz gibi üstün bir saat hızına sahip. Üstelik güç yönetimi tarafında da önemli özellikler içeriyor.

Android 4.4.4 işletim sistemine sahip olan reeder A12iX'in sistem belleği 2 GB seviyesinde. Depolama alanı ise 32 GB ve Micro SD kartlarla 128 GB kadar daha artırım yapma şansı var. Çift kameraya yer verildiği gözlerden kaçmıyor ancak 2.0 MP ön kamera ve 5.0 MP arka kamera ancak günü kurtaracak düzeyde. Pek fazla bir kalite beklememek gerek. GPS desteği yok. Bluetooth ve kablosuz ağ pek tabii mevcut. 3G bağlantısı içinse USB girişinden bir mobil modem bağlamanız gerekiyor. OTG desteği için ayrı bir bağlantı var ancak gerekli kabloyu sonradan temin etmeniz gerekiyor. Mini HDMI yuvası da göze çarpanlardan.

Şık bir görünüme sahip

Şık bir görünüme sahip

reeder A12iX şık bir görünüme sahip. İncelik ve malzeme kalitesi açısından daha iyisini aratmıyor. 297 x 180 x 8.5 mm'lik boyutlar bir tablet için hiç de fena sayılmaz. 720 gramlık ağırlık da oldukça başarılı. Klavye ile birlikte toplam kalınlık 15 mm'yi geçmiyor. Buna rağmen 8400 mAh gibi devasa kapasitede bir batarya var ve tabletin yaklaşık 10 saat boyunca kullanılmasını sağlıyor. Aşağıdaki fotoğrafta tabletin üst kenarına yerleştirilmiş olan güç / uyku ve ses seviyesi ayarı tuşlarını görüyorsunuz. Arka kamera da üst bantın ortasına yerleştirilmiş.

Tabletle ilgili en zengin alan sol kenar. Burada en solda Micro SD bellek kartı yuvası var. 32 GB kapasitedeki dahili hafızaya 128 GB kadar daha takviye yapabilirsiniz. Devamında OTG destekli USB girişi geliyor. Burada bir OTG kablo kullanarak dışarıdan USB bellek veya modem bağlayabilirsiniz. İhtiyaç duyacağınız kabloyu 5-10 TL seviyesinde temin edebilirsiniz. Kutu içine dahil edilse daha iyi olabilirmiş. Hemen devamında şarj girişi var. Mini HDMI ve 3.5 mm kulaklık çıkışı ile bu bölgeyi de sonlandırıyoruz. Tabletin tüm gövdesinin metal olduğunu ve titanyum grisi renkte sunulduğunu da ayrıca belirtmekte fayda var.

Kullanışlı klavye

Kullanışlı klavye

reeder A12iX'in klavye bağlantısı mıknatıslı olarak tasarlanmış. Tableti kaldırdığınızda arka kısım biraz dışa doğru açılarak bağlantı noktalarının birbiri ile temas etmesi sağlanıyor. Klipsli bir yapıya göre kesinlikle daha iyi olmuş. Kapatmak için de tek elle yine ekranı kapatabilir ve biraz arkaya iterek kılavuz kısmına girmesini sağlayabilirsiniz. İlk zamanlarda tabletin klavye ünitesine oturup oturmadığı konusunda endişeleriniz olabilir ancak bir süre sonra kullanmaya alışıyorsunuz.

Klavye rahatlık olarak son derece başarılı. 11.6 inç'lik ekran nedeniyle tuşlar biraz daha büyük şekilde sunuluyor ve yazı yazma rahatlığı bir taşınabilir bilgisayarın gerisinde kalmıyor. Ayrıca bir dokunmatik yüze bulunması da fareye olan gereksinimi ortadan kaldırıyor. Klavyede Türkçe olan tuşlar da atlanmamış.

Özetle

reeder A12iX başarılı bir ürün. Android 4.4.4 işletim sistemine sunulan eklenti ile işletim sistemi biraz daha günlük yaşam üretkenliğine uygun hale getirilmiş. Ekran büyüklüğü, görüntü kalitesi, klavye rahatlığı ve daha birçok detay günümüzün taşınabilir bilgisayarlarının önüne geçiyor. E-posta ağırlıklı bir iş yaşamınız varsa ve Windows uygulamalarını çalıştırmak sizin için mutlak bir zorunluluk değilse, reeder A12iX'in en büyük yardımcılarınızdan biri olacağını söyleyebiliriz.

reeder A12iX'nin fiyatı ise 1099 TL civarında.

Kimler Almalı

Hem Windows hem Android işletim sistemini, hem tablet hem de dizüstü bilgisayar formunda kullanmak isteyenler reeder A12iX'i yakından incelemek isteyebilirler.

Alternatifleri

reeder A12iX'a alternatif olarak Dark EvoPad i1045K'yı da inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli reeder A12iX Workbook
Ürün Markası Reeder
CHIP Online Notu
81
İşletim SistemiAndroid 4.4
İşlemciIntel Atom Z3735F
İşlemci Hızı1.83 GHz
Çekirdek (CPU)4
Ekran TeknolojisiIPS
Ekran Boyutu11.6 inç
Ekran Çözünürlüğü1920 x 1080 px
Bellek (RAM)2 GB
Dahili Depolama32 GB
Arttırılabilir Depolama128 GB
Ön Kamera2.0 MP
Arka Kamera5.0 MP
Wi-FiVar
NFCYok
3GYok
GPSYok
LTE (4G)Yok
BluetoothVar
MicroSDVar
HDMIVar
USBVar
Pil Kapasitesi8400 mAH
Pil Ömrü10 saat
Boyutlar297 x 180 x 8.5 mm
Ağırlık720 gr.
Okuyucu Yorumları