Reeder A7iM mercek altında!

Uygun fiyatına karşılık Intel işlemcisiyle dikkat çeken Reeder A7iM mercek altında!

CHIP Online Notu 72
  • Bütçe dostu
  • Intel işlemci
  • 1 yıllık ücretsiz McAfee koruması
  • Makul performans
  • Dar dahili depolama alanı
  • Kamera performansı

Tablet almak üzere çarşıya çıkıp yüksek fiyatlı tabletler karşısında eve el boş dönmek istemeyen kullanıcılar düşünülerek geliştirilen Reeder'ın yeni tableti A7iM incelememiz için ofisimize konuk oldu.

Uygun fiyatlı tabletler arasında kendine yer bulan ve boyutları itibariyle de oldukça kompakt yapıda olan tablet, bahsettiklerimizin yanında ayrıca iki noktasıyla daha dikkat çekiyor. Bunlardan biri kalbinde Intel işlemci taşıması, diğeri ise tam 1 yıllık McAfee Mobile Security Premium antivirüs uygulamasıyla birlikte gelmesi. Elbette bunların yanında tabletin daha pek çok özelliği mevcut. Şimdi hep birlikte tablete yakından bakalım...

7 inçlik kompakt tasarım

Söze önce A7iM'nin tasarımıyla başlayalım. 7 inç boyutunda bir ekranın sahibi olan tablet, bu nedenle oldukça kompakt yapıda bir kasaya sahip. İncelediğimiz modeliyle beyaz renkli yapıda olan tabletin arka gövdesi ise deri görünümü kazandırılmış plastik malzemeyle kaplı. Ön yüzünde bir ön kamera bulunduran tablet, arkada ise köşeye yakın bir noktada ana kameranın sahibi.

300 gram ağırlığıyla oldukça hafif olan tablet, 8.8 mm'lik kalınlığıyla da hem rahat taşınabiliyor hem de rahat kullanılabiliyor. Sağ kenarda güç butonu ve ses düğmelerini görüyoruz. Üst kenarda ise microUSB ve kulaklık ile mikrofon mevcut. Diğer kenarda da microSD kart girişi bizi karşılıyor.

Tablet bütçe dostu olmasıyla ilk kez tablet sahibi olacak olanlara uygun yapıda tasarlanmış. Makul seviyede performans gösteren tabletin en dikkat çeken yanları ise, işlemci olarak Intel'i kullanması ve içeriğinde 1 yıllık McAfee Mobile Security Premium antivirüs yazılımı getirmesi. Böylece kullanıcılar bu tableti aldıklarında herhangi bir başka ücretli antivirüs yazılımı kullanmak zorunda değiller. Bu da tabletin en büyük artısını oluşturuyor. Zira Android platformu bilindiği üzere virüsler açısından tam bir cennet. Bu noktada McAfee güvencesinin bulunması, kullanıcılara sunulmuş büyük incelik doğrusu.

Teknik detaylar ve performans

Şimdi gelelim tabletin teknik detaylarına. Tabletin 7 inç boyutunda bir ekranın sahibi olduğunu söylemiştik. 1024x600 piksel çözünürlüğünde olan ekranda gördüğümüz işletim sistemi ise Android 4.2. Akıcı çalışan arayüze güç veren detaylar arasında ise elbette Intel işlemci dikkati çekiyor. Çift çekirdekli yapıda Intel Atom Z2520 işlemciden güç alan A7iM, 1.2 GHz hızında çalışıyor. Çift çekirdekli işlemci ve çalışma frekansı bu tablet için yeterli. İşlemci 1 GB seviyesinde RAM'le desteklenmiş. Ayrıca grafik hanesinde ise PowerVR SGX 544MP'yi görüyoruz. Bunlar hem oyun hem uygulamalar için bu seviyedeki tabletler için yeterli birimler. Depolama noktasında ise tablette 8 GB dahili hafıza görüyoruz. A7iM'nin rakipleri arasında 16 GB'lık dahili hafıza seçeneği sunan modeller olduğunu gözetirsek, bunu tabletin eksi hanesine yazabiliriz. Bu noktada, depolama alanını microSD kart ile 32 GB'a kadar arttırabileceğinizi de belirtelim.

Tablet ile kablosuz ağlara bağlanabiliyor ve internette rahatlıkla dolaşabiliyorsunuz. HTML5 performansıyla iyi seviyede bulduğumuz tablet, Vellamo testinden 1625 puan toplamayı başardı. Bu da Asus MeMo Pad 8 ile aynı seviyede olduğunu gösteriyor. Daha önce incelediğimiz Ezcool miniPad ve Exper EasyPad T8Q gibi rakiplerini bu noktada geride bırakan tablet, AnTuTu testinden ise 12039 puan toplayabildi. Bu değer de kategorisi için kabul edilebilir bir skor.

Özetle

Reeder A7iM, bütçe dostu olmasıyla dikkat çeken bir tablet. Öte yandan uygun fiyata Intel işlemcili tablet sahibi olmak isteyenler tarafından da tercih edilebileceğini düşündüğümüz A7iM'nin, ayrıca 1 yıllık McAfee Mobile Security Premium antivirüs yazılımı ile birlikte gelmesi en büyük artılarından.

Reeder A7iM'nin fiyatı ise 229 TL civarında.

Kimler Almalı

Uygun fiyata Intel işlemcili tablet sahibi olmak isteyenler tarafından da tercih edilebilir.

Alternatifleri

Reeder A7iM'ye alternatif olarak bir başka Intel işlemcili tablet modeli olan Asus MeMO Pad 7'yi de tercih edebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Reeder A7iM
Ürün Markası Reeder
CHIP Online Notu
72
İşletim SistemiAndroid 4.2
İşlemciIntel Atom Z2520
İşlemci Hızı1.2 GHz
Çekirdek (CPU)2
Ekran TeknolojisiIPS
Ekran Boyutu7.0 inç
Ekran Çözünürlüğü600 x 1024 px
Grafik İşlemciPowerVR SGX 544MP
Bellek (RAM)1 GB
Dahili Depolama8 GB
Arttırılabilir Depolama32 GB
Ön Kamera0.3 MP
Arka Kamera2.0 MP
Wi-FiVar
NFCYok
3GYok
GPSYok
LTE (4G)Yok
BluetoothVar
MicroSDVar
HDMIYok
USBVar
Boyutlar110 x 194 x 8.8 mm
Ağırlık300 gr.
Okuyucu Yorumları