Giriş seviyesi kullanıcılara hitap ediyor.

Sahip olduğu özelliklerle giriş seviyesi tablet arayışındakilere iyi bir seçenek.

Reeder A7S İnceleme
CHIP Online Notu 70
  • 3G bağlantı desteği
  • Yeterli performans
  • Kısıtlı depolama alanı

Henüz tablet kullanmaya başlamamış olan kullanıcılar için piyasada birbirinden farklı özelliklerde pek çok ürün bulunuyor. Giriş seviyesinde olan kullanıcılar için geliştirilmiş olan reeder A7S de bu ürünler arasında kendine iyi bir yer buluyor ve sahip olduğu özelliklerle dikkat çekiyor. Özellikle Turkcell üzerinden düzenlenen kampanya ile uygun fiyata gelen reeder A7S, böylece her keseye uygun olmasıyla avantaj yaratan bir tablet. Şimdi reeder A7S'e biraz daha yakından bakalım.

Oldukça ince ve hafif bir yapıya sahip olan reeder A7S, yalnızca 286 gram ağırlığında. 7 inç büyüklüğünde bir ekranın sahibi olan, tamamen siyah renkli bir tasarıma sahip. Arka panelinde kullanılan sertleştirilmiş mat plastik malzeme sayesinde elinizde tutarken kayıp düşürmenize engel olan reeder A7S, sağ yüzeyinde bağlantılarına yer veriyor. Bağlantıları arasında mikro USB, kulaklık girişi ve microSD kart arabirimlerine yer veren reeder A7S, ayrıca burada bir SIM kart slotu da bulunduruyor. Böylece buraya sahip olduğunuz SIM kartı takarak 3G üzerinden her yerden internete bağlanabiliyorsunuz ki bu reeder A7S'in en büyük avantajı. Bunun yanında elbette Wi-Fi kablosuz bağlantı desteği ile çevredeki kablosuz ağlara da bağlanabilen tablet, Bluetooth 4.0 desteği de gösteriyor.

Az önce de söylediğimiz gibi reeder A7S üzerinde 7 inçlik bir ekran taşıyor. 1024x600 piksel çözünürlüğünde olan bu ekran, üst köşesinde ise bir ön kameraya yer veriyor. 0.2 MP çözünürlüğünde olan bu kamerayı arka panelde yer alan 2.0 megapiksellik bir arka kamera takip ediyor. Böylece arkadaşlarınızla internet üzerinden görüntülü görüşme yapabileceğiniz gibi, arka kamerasıyla da fotoğraf çekebiliyorsunuz. Kamera performansıyla bulunduğu kategoriye göre uygun olan reeder A7S'te, seçilen tablet kasası nedeniyle kameraya köşede yer vermek durumunda kalınmış olması üzücü. Bu tip tabletlerde hep karşılaştığımız bir sorun olan kamera konumu, çekim esnasında görüntü açısı konusunda az da olsa problem yaratabiliyor.

Android 4.0 işletim sistemiyle gelen reeder A7S, teknik birimleri arasında özellikle Qualcomm Snapdragon MSM8225 Duo Cortex A5 işlemcisiyle dikkat çekiyor. 1.2 GHz hızında çalışan bu işlemciye 1 GB'lık DDR3 bellekle eşlik edilmiş. İşlem performansıyla yeterli seviyede olan reeder A7S, giriş seviyesi kullanıcıların beklentisini karşılayacak düzeyde. Adreno 203 GPU grafik işlemcisiyle de birlikte tablet üzerinde oyun oynamak isteyen kullanıcılara bu imkanı sunacak olan reeder A7S, 4 GB'lık depolama alanıyla ise geri kalıyor. Yalnızca 4 GB'lık bir dahili hafızaya sahip olan reeder A7S, elbette microSD kart desteği ile bu alanı 32 GB'a kadar arttırabilmenize olanak tanıyor. Fakat yine de cihazın dahili depolama alanının daha geniş olması gerekirdi kanaatindeyiz. Zira Android market üzerinden indirilebilir binlerce uygulamanın olduğu düşünüldüğünde, 4 GB'lık dahili hafıza yetersiz kalacaktır.

Özetle

Sahip olduğu özellikleriyle giriş seviyesi kullanıcıların beklentilerini karşılayacak olan reeder A7S, özellikle SIM kart desteği ile 3G bağlantısına hazır olmasıyla avantaj yaratıyor.

Kimler Almalı

Giriş seviyesi kullanıcılar tarafından tercih edilebilecek olan reeder A7S, sahip olduğu SIM kart desteği ile internete mobil erişim sağlamak isteyenler için ideal.

Alternatifleri

reeder A7S, dahili hafızasıyla kısıtlı bir kullanım sunuyor, ancak bu durumu microSD kart desteğiyle çözebiliyorsunuz. Fakat yine de piyasada daha geniş kapasitede depolama alanı sunan modeller de bulunuyor. Dilerseniz onları da inceleyebilirsiniz.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Reeder A7S
Ürün Markası Reeder
CHIP Online Notu
70
İşletim SistemiAndroid 4.0
İşlemciQualcomm Snapdragon MSM8225 Duo Cortex A5
İşlemci Hızı1.2 GHz
Çekirdek (CPU)2
Ekran TeknolojisiLED BL
Ekran Boyutu7 inç
Ekran Çözünürlüğü1024 x 600 px
Grafik İşlemciAdreno 203 GPU
Bellek (RAM)1 GB
Dahili Depolama4 GB
Arttırılabilir Depolama32 GB
Ön Kamera0.3 MP
Arka Kamera2.0 MP
Wi-FiVar
NFCYok
3GVar
GPSVar
LTE (4G)Yok
BluetoothVar
MicroSDVar
HDMIYok
USBVar
Pil Kapasitesi3000 mAH
Pil Ömrü10 saat
Boyutlar x x mm
Ağırlık286 gr.
Okuyucu Yorumları