TV'nizi kolayca bilgisayara dönüştürün.

Çevremizi Android'li cihazlar sarmışken hala TV'niz sade bir TV ise, Rikomagic ile "akıllandırın".

CHIP Online Notu 85
  • TV'yi PC'ye dönüştürebilmesi
  • Uzaktan kumanda
  • Performans
  • Kumandaya alışmanız zaman alabilir

Günümüzde tablet ve telefon derken Android işletim sistemli cihazlar tarafından sarılmış durumdayız. Artık hiçbirimize yalnızca bir bilgisayar yetmiyor, televizyon seyrederken dahi internete bağlı olma ihtiyacı hissediyoruz. Ancak yine de hala pek çoğumuzda tablet veya tablet PC hibriti yok. Veya yine pek çok kullanıcı ikinci bir bilgisayar sıkıntısı çekiyor ya da evindeki sıradan televizyonu "akıllı" olanlarla değiştirmek yönünde planlar yapıyor. Örnekleri çoğaltabiliriz, ancak hepsini tek bir noktada çözüme kavuşturmamız da mümkün.

Rikomagic MK802-IIIS, küçük bir USB bellek görünümüne sahip olsa da, göründüğünden çok daha büyük işler başarabiliyor. MK802-IIIS, aslında bir mini PC. Küçük gövdesinde büyük bir bilgisayar kasası taşıyan Rikomagic MK802-IIIS, hemen önünde bulundurduğu HDMI çıkışı sayesinde HDMI bağlantısına sahip televizyon veya monitörünüze takılarak onu anında Android tabanlı bir bilgisayara dönüştürebiliyor. Böylece evinizin başköşesine konumlandırdığınız ancak internet bağlantısı dahi olmayan televizyonunuzu Android işletim sistemine kavuşturabilir ve oturma odanızda TV başındayken yalnızca TV yayınlarını değil, internet üzerinden tüm dünyayı takip edebilirsiniz. Evet, zira Rikomagic MK802-IIIS, televizyon veya monitörünüzü Wi-Fi desteği ile ağlara karşı da açıyor ve böylece çevredeki Wi-Fi kaynakları kullanarak internete rahatlıkla erişebiliyorsunuz.

Üzerinde Android 4.1 Jelly Bean işletim sistemi bulunduran Rikomagic MK802-IIIS, çift çekirdekli Cortex A9 mimarisiyle donatılmış ve 1.6 GHz hızında çalışan işlemciyi de kalbinde taşıyor. Bunun yanı sıra 1 GB DDR3 bellek seviyesine ve 4 çekirdekli MALI 400 grafik işlemciye sahip olan Rikomagic MK802-IIIS, 8 GB değerinde bir depolama alanını da beraberinde getiriyor. Bu depolama alanını üzerindeki MicroSD kart desteğiyle arttırabilmenize de olanak tanıyan cihaz, böylece bir tablet veya tablet PC'den beklenebilecek tüm ihtiyaçlara karşılık veriyor. Minik gövdesi içinde bir bilgisayar sistemi barındırması ve bunu büyük ekranlı televizyonlara taşıması da kendini farklı kılarak, ona büyük bir artı kazandırıyor.

Peki, Rikomagic MK802-IIIS'i nasıl yönetiyoruz? Cihaz, beraberinde bir uzaktan kumanda getiriyor ve artık Android tabanlı bir bilgisayara dönüşmüş olan televizyon veya monitörünüzü uzaktan kumandayı mouse gibi kullanarak yönetebiliyorsunuz. Kumandayı salladığınızda ekran üzerindeki imleç hareket ediyor, üzerindeki tuşlara bastığınızda menüler arasında rahatlıkla dolaşabiliyorsunuz. Uzaktan kumandanın keyfini en çok oyunlarda çıkartacağınızı da söylememiz gerekiyor. Oyun konsollarını aratmayan bir deneyim yaşayabilmenize olanak tanıyan Rikomagic MK802-IIIS'in kumandası, arkasını çevirdiğinizde ise bambaşka yaratıcı bir özellikle daha karşımıza çıkıyor. Arka yüzeyinde QWERTY klavye bulunduran Rikomagic MK802-IIIS, böylece yazışmalarınızı da rahatlıkla yapabilmenize olanak tanıyor. Eğer dilerseniz cihaza bir klavye de bağlayabilirsiniz elbette. Bunların yanı sıra kutu içeriğinde de ihtiyaç duyabileceğiniz tüm kabloları beraberinde sunan MK802-IIIS, böylece daha sonra ek harcama yapmanıza gerek bırakmıyor. Tüm bunların üzerine bir de cihazın uygun fiyatını eklediğimizde, kusursuzlaştığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Daha fazla bilgi ve satın almak için www.rikomagic.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Özetle

Rikomagic MK802-IIIS, evindeki televizyonu veya monitörü Android tabanlı ve Dual Core işlemcili bir bilgisayara dönüştürmek isteyen tüm kullanıcılar tarafından beğenilecektir diye düşünüyoruz. Özellikle uygun fiyatıyla satın alma aşamasında iyi bir sebep yaratıyor.

Alternatifleri

Rikomagic MK802'nin IIIS farklı model seçenekleri bulunduruyor. Farklı bir modele sahip olmak için onlara da göz atabilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Rikomagic MK802-IIIS
Ürün Markası Rikomagic
CHIP Online Notu
85
İşletim Sistemi: Android 4.1 Jelly Bean
İşlemci Rockchip RK3066 Cortex A9, Dual Core 1.6 GHz
Grafik İşlemci Quad Core MALI-400
Bellek 1 GB DDR3
Bağlantılar 802.11 b/g/n, Micro SD, USB 2.0, HDMI, Bluetooth,DLNA
Okuyucu Yorumları