Romoss Grand Touring GT1 elimizde!

Mobil şarj cihazlarına farklı bir tat getiren Romoss Grand Touring GT1 elimizde!

CHIP Online Notu 82
  • Çok şık tasarım
  • Hızlı şarj
  • Uzun ömür
  • Daha uygun fiyatlı modeller var

Eminim artık hemen hepinizin çantasında birer mobil şarj cihazı vardır. Cep telefonların elimizden düşmemesi sonucunda, buna yenik düşen bataryaların geliştirdiği dev bir sektör haline gelen mobil bataryalar, farklı kapasite, tasarım ve boyutlarda rafları dolduruyor. Bizim de elimize en sık geçen teknolojik cihazlardan olan mobil şarj cihazlarına, Romoss Grand Touring GT1 de katıldı.

Romoss'un mobil şarj cihazlarını daha önce de incelemiştik. Şirketin Sailing isimli serisinin pek çok üyesine bakma şansı bulmuştuk. Bunlardan Sailing 4, 10400 mAh kapasitesi ve tasarım hatlarıyla elimizdeki Romoss GT1'e en yakın modeldi. Ancak Romoss GT1, tasarım anlamıyla o modelden ayrılıyor.

Tasarım

Tasarım

Oldukça şık bir görünüme sahip olan Romoss GT1, alüminyum yapısıyla göz dolduruyor. İki farklı renk seçeneğiyle bulunabilecek olan cihaz, elimizde rengiyle gümüş renkle kaplı. Cihazın ayrı Rose Gold rengi de mevcut.

Romoss GT1, 225 gram ağırlığında, yassı ve uzunca dikdörtgen yapıda bir mobil şarj cihazı. 14 mm kalınlığıyla, selef model Sailing 4'ten ince olan cihaz, üzerinde hızlı şarj da dahil olmak üzere iki USB portu taşıyor. Yine GT1'i şarj etmek için de bir microUSB portu mevcut.

Performans

Performans

Kutu içeriğinde gerekli olacak olan kabloyu bulabildiğinizi de söyleyelim. Fakat bir adaptör yok. Onu şarj etmek için cep telefonunuzun adaptörünü kullanabilirsiniz. Ancak bu noktada önemli bir ayrıntı mevcut: Romoss GT1'i 2.1A güçle şarj eden bir adaptörle şarj ederseniz, yaklaşık 6.5 saat civarında tam kapasite doldurabiliyorsunuz. Ancak daha yavaş şarj eden adaptörlerle bu süre uzayacak. O nedenle buna dikkat etmenizde fayda var.

Romoss GT1, üzerinde hızlı şarj özelliği sunan port bulundurmasıyla iyi çalışıyor. Elimizdeki HTC 10'u bu portla yüzde 25 seviyesinden yüzde 90'a, 1 saat içinde ulaştırabilen Romoss GT1, ayrıca diğer boşta kalan USB portuyla da farklı bir cihazı aynı anda şarj edebiliyor.

Toplamda tam kapasite 600 kez civarında şarj edilebilir bir yaşam döngüsüne sahip olan Romoss GT1'in bataryası, tam 7 güvenlik fonksiyonun da sahibi. Bu önemli, zira son dönemde patlayan akıllı telefonlarla beraber, bataryalar endişe verici olabiliyor.

Yüksek akım, kısa devre ve sıcaklık koruması bulunan Romoss GT1, raflarda 120 TL civarı fiyat etiketiyle bulunabiliyor. Ancak açıkçası bu fiyattan daha ucuza benzer özelliklere sahip modelleri de görmek mümkün. Bunlardan biri de elbette Asus'un ZenPower isimli yine 10 bin mAh kapasiteli bataryası. Bu noktada seçim her zaman olduğu gibi yine sizin...

Özetle

Romoss GT1, kullanışlı bir mobil şarj cihazı. 10 bin mAh'lik kapasitesiyle akıllı telefonunuzu birden fazla kez doldurabilecek yapıda olan cihaz, hızlı şarj özelliğiyle de kullanılabilirliğini arttırıyor. Romoss GT1'i raflarda 129 TL fiyat etiketiyle bulabiliyorsunuz.

Kimler Almalı

Akıllı telefonunu birden fazla kez şarj etmek isteyen ve bunu 2.1A güç çıkışı ile hızlı olarak halletme beklentisi olan kullanıcılar, Romoss GT1'i tercih edebilirler.

Alternatifleri

Romoss GT1'e alternatif olarak yine 10 bin mAh kapasiteli Asus ZenPower mobil şarj cihazını önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Romoss Grand Touring GT1
Ürün Markası Romoss
CHIP Online Notu
82
Giriş DC 5V 2.1A
Çıkış DC 5V 1A - DC 5V 2.1A
Kapasite 10000 mAh
Şarj Süresi 6.5 saat
Bağlantılar microUSB, USB 2.0
Boyutlar 132 x 67 x 14 mm
Ağırlık 225 gr.
Okuyucu Yorumları