Oyun ekranınızı internete taşıyın!

Game Capture HD Pro, internette canlı yayında oyun oynamak için harika bir fırsat sunuyor!

Roxio Game Capture HD Pro İnceleme
CHIP Online Notu 90
  • Canlı yayın performansı
  • Kurulum kolaylığı
  • Yazılım desteği
  • Kutu içeriğinde Component AV kablo yok

İyi bir oyuncu olduğunuza inanıyor ve oynadığınız oyun görüntülerini internet ortamından paylaşmak istiyorsanız daha önce görüntü kayıt cihazları kullanmış veya en azından hakkında bilgi edinmek üzere araştırmışsınızdır. Eğer bu grup içindeyseniz Roxio firması ve onun tarafından daha önce piyasaya sürülmüş olan Game Capture cihazını da muhtemelen tanıyorsunuz. Daha önce yalnızca 408i, 480p ve 576p çözünürlüğünde SD kalitede görüntü yakalayabilen Game Capture'ı güncelleyen Roxio, Game Capture HD Pro ile HD görüntüleri kayıt altına alabiliyor. Tüm bu olup bitenler hakkında fikriniz yoksa, size biraz bu tür kayıt cihazları hakkında az da olsa bilgi verelim ve ardından da Game Capture HD Pro'yu yakından inceleyelim isterseniz.

Bilgisayar, PlayStation 3 veya Xbox 360 platformlarında oynadığınız oyunların oyun içi görüntülerini kaydedebilmenizi sağlayan görüntü kayıt cihazları, aynı zamanda bu görüntüler üzerinde güncellemeler yapabilmenize ve internet ortamında paylaşabilmenize olanak tanıyor. Hatta anlık olarak canlı yayın dahi yapabiliyorsunuz. Game Capture HD Pro da, oyun görüntülerini herhangi bir performans kaybı yaşatmadan PC, PS3, X360 ile TV arasında aktarabiliyor ve bu sırada da kaydederek daha sonra paylaşabilmeniz için video klipleri şeklinde sabit diskinize yerleştiriyor. Üzerinde bulundurduğu HDMI bağlantılarını kullanarak görüntüyü diğer cihaza aktarabildiğiniz bir köprü vazifesi gören Game Capture HD Pro, gerekli bağlantıları yaptıktan ve beraberinde getirdiği yazılımı çalıştırdıktan sonra tüm kontrolü size veriyor. Sunduğu Twitch TV ve Justin TV desteği sayesinde ister yalnız oynadığınız oyunları, isterseniz turnuva görüntülerinizi canlı yayınla internete aktarabilmenize olanak tanıyan Game Capture HD Pro, 720p, 1080/60i, 1080/30p kalitede görüntüleri oynatıp kaydedebiliyor.

Kısa bir kurulum süresinin ardından hemen çalışır duruma getirebileceğiniz Game Capture HD Pro, kendisiyle aynı kategoride yer alan cihazlar gibi Xbox 360 ile HDMI üzerinden haberleşirken, PlayStation 3 ile yalnızca Component AV arabirimini kullanarak çalışabiliyor. Burada sorun Game Capture HD Pro'da değil. Sony'nin ek güvenlik önleminden ötürü HDMI arabirimini bu işlem için kullanamıyoruz. Ancak aynı işlemi Component AV ile de çözebiliyorsunuz. Fakat bu kabloya kutu içeriğinde yer verilmemiş, o nedenle ne yazık ki harici olarak satın almanız gerekiyor.

Yazının sonuna gelirken Game Capture HD Pro'nun, ister oyun esnasında, ister kaydettiğiniz oyun içi görüntülerinize cihazın yazılımını kullanarak çeşitli ses ve görüntü efektleri ekledikten sonra YouTube, Facebook ve Twitter kanalları ve Twitch TV ile Justin TV üzerinden paylaşmak için kullanabileceğiniz harika bir cihaz olduğunu söyleyebiliriz. Game Capture HD Pro'yu satın almadan önce ihtiyaç duyacağı sistem özelliklerini de araştırmanız, sahip olduğunuz bilgisayarda göstereceği performansı öğrenmenizde de yararlı olacaktır.

Özetle

Oyunculuk kariyerine farklı bir deneyim ilave etmek isteyen oyunseverler tarafından ilgiyle karşılanacak bir cihaz Game Capture HD Pro. Canlı yayında oyun oynamanın keyfinin, özellikle takipçi sayınızın yükselmesiyle doğru orantılı olarak artacağını söyleyelim.

Alternatifleri

Piyasada temelde her ne kadar hepsi aynı işlevi yerine getirse de Game Capture HD Pro türevi pek çok görüntü yakalama cihazı bulunuyor. Size en uygun olanı tercih edebilirsiniz.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Roxio Game Capture HD Pro
Ürün Markası Roxio
CHIP Online Notu
90
İşletim Sistemi Windows Vista, 7, 8
Görüntü Kalitesi 720p, 1080/60i, 1080/30p
Video Desteği AVI, MOV, WMV, M2TS, MP4
Ses Desteği MP3, WAV, WMA, AAC
İmaj Desteği JPG, PNG, TIFF, BMP, GIF
Bağlantılar USB 2.0,HDMI (2 adet), komponent video
Okuyucu Yorumları