Gömlek cebine sığabilen profesyonel.

D-SLR'ın eşsiz ruhunu, kompakt bir fotoğraf makinesi gövdesinde sunmak her ürünün harcı değil.

Samsung EX2F Smart Camera İnceleme
CHIP Online Notu 97
  • Çekim kalitesi
  • Başarılı gövde ve teknik detaylar
  • Mantıklı fiyat etiketi

Bildiğiniz gibi son dönemlerde profesyonel fotoğraf makineleri de oldukça küçülmeye başladı. Piyasada birçok önemli marka ve model olduğundan bahsedebilmek mümkün ancak Samsung'un yeni çözümü olan EX2F Smart Camera, her ne kadar lensi değiştirilemeyen bir model olsa da sınıfı birkaç basamak daha yukarıya çıkartan özellikleriyle büyüleyici görünüyor. Oldukça hızlı bir fotoğraf makinesi olan Samsung EX2F Smart Camera'da kablosuz ağ ve f/1.4 açıklıktaki diyafram değerleri ilk etapta dikkat çekenlerden. Elbette bahsedilmesi gereken daha birçok detay var. Yazımızın son cümlelerini okuduğunuzda siz de Samsung EX2F Smart Camera'nın son dönemlerin en iyi fotoğraf makinelerinden biri olduğu konusunda bize hak vereceksiniz.

Fotoğarf makinesinde 9.33 mm büyüklüğünde arka aydınlatmalı bir BSI CMOS algılayıcı görev yapıyor. 12.4 MP çözünürlükte çekim yapabilen makinede Schneider – KREUZNACH markalı f/1.4 objektif sayesinde büyüleyici fotoğraflara imza atılabiliyor. Tele kullanımında diyafram açıklığı f/2.7 değerine uzansa da her koşulda ciddi kalitede sonuçlar elde ediliyor. 5.2 – 17.2 mm'lik odak aralığı hiç de fena sayılamaz. Ek olarak fotoğraf makinesinde 1.33x'lik akıllı yakınlaştırmayı da kullanabilmek mümkün. Samsung EX2F Smart Camera'da ideal görüntüyü yakalamak adına çift görüntü sabitleme teknolojisine yer veriliyor. Optik görüntü sabitleme (OIS) özellikle gece çekimlerinde büyük avantajlar sağlıyor. Çekilen fotoğrafların ve videoların izlenmesinden ise 3.0 inç büyüklüğünde bir AMOLED ekran sorumlu. Ekrandaki 640 x 480 piksel çözünürlük, görüntülerin oldukça kapsamlı bir şekilde incelenmesine izin veriyor. Samsung EX2F Smart Camera'nın deklanşör hızı, tıpkı büyük gövdeli D-SLR'larda olduğu gibi 30 saniye ve 1/4000 saniye arasında ayarlanabiliyor. Böylece en hızlı sahnelerin fotoğraflanabilmesi dahi mümkün olabiliyor. ND filtresinin de etkisiyle çok daha etkileyici ve sanatsal sonuçlara ulaşabilmeniz mümkün. ISO aralığı ise 80 ile 12800 arasında tanımlanabiliyor.

Samsung EX2F Smart Camera, SD / SDHC / SDXC ortamlarına depolama yapabiliyor. En fazla 64 GB kapasitede bellek kartının kullanımı destekleniyor. Dilerseniz kablosuz ağ özellikleri ile anında paylaşım veya başka bir ekrandan mobil vizör özelliklerini kullanabilirsiniz. Ek olarak doğrudan televizyonlarla veya başka medya kaynaklarına da aktarım yapabilme şansınız var. Hiç şüphesiz fotoğraf makinesinin video özellikleri de oldukça ileri düzeyde. 1920 x 1080 piksel çözünürlük destekleniyor ve yüksek hızlı olarak 480 fps değerinde 192 x 144 piksel videolar yakalanabiliyor. OIS özelliklerinden video çekimi sırasında da faydalanabilmek mümkün. Ek olarak Full HD kayıt sırasında 9.0 MP ve 720p kayıt sırasında da 12.0 MP fotoğraf çekimi özellikleri de dikkat çekici. Minyatür, Eskitme, Yarım Ton Nokta, Eskiz, Balık Gözü, Klasik, Retro gibi filtreleri beğeneceğinize dair hiçbir endişemiz yok. 112 x 64 x 27.5 mm'lik boyutlara ve 286 gramlık ağırlığa sahip olan Samsung EX2F Smart Camera, 1030 mAh kapasitede bir bataryadan güç alıyor.

Özetle

Samsung EX2F Smart Camera, sınıfının en iyi modellerinden biri. D-SLR fotoğraf makinelerinin yeteneklerinden vazgeçemiyor ancak ağırlık ve büyüklüklerinden şikayet ediyorsanız tam anlamıyla size yönelik olduğunu söyleyebiliriz. Fotoğraf makinesi, gövde ve ekran kalitesi açısından standartların üzerinde olduğu gibi çekim kalitesi ile de kendisine hayran bırakmayı başarıyor. Boyutları karşısında ortaya çıkanlara tanıklık etmek gerçekten başka bir deneyim.

Alternatifleri

Lensi değiştirilebilen modellerin fiyat olarak çok daha yüksek olduğunu biliyoruz. Samsung EX2F Smart Camera'ya baktığımızda ise iyi bir lens ve başarılı özelliklerle geldiğini görüyoruz. Lens değiştirme merakınız yoksa ve kaliteli sonuçları önemsiyorsanız düşünmeden tercih etmeniz gereken bir ürünle berabersiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Samsung EX2F Smart Camera
Ürün Markası Samsung
CHIP Online Notu
97
Çözünürlük 12.0 MP
Video Kaydı Full HD
Depolama SD / SDHC / SDXC
Ekran 3.0 inç (640 x 480)
Objektif 5.2 – 17.2 mm f/1.4 - f/2.7
Boyutlar 112 x 64 x 27.5 mm
Ağırlık 286 gram
Okuyucu Yorumları