Samsung Galaxy NX kamera incelemede!

Üst düzey bir kamera ve Android işletim sistemi bir araya gelirse ortaya ne çıkar? İşte Galaxy NX...

CHIP Online Notu 75
  • Dev ekran
  • Fotoğraf kalitesi
  • Android işletim sistemi
  • İşlem hızı
  • RAW ve JPEG'lerin kaybolması
  • Yüksek fiyat

Haziran 2013'te Android 4.2 Jelly Bean işletim sistemine sahip olan Galaxy NX ilk kez ortaya çıktı, ve şimdi de kamerayı test merkezimizde inceliyoruz.

Samsung, kompakt sistem kamerası üreten ilk firmalardan. İlk APS-C boyutlu sensörü 2010 yılında Samsung NX10 ile ortaya çıkarmıştı. O günden bu güne NX'in çeşitli yenilikler sunan bazı sürümleri üretildi. NX'in Android işletim sistemini kullanan bir sürümünün çıkacağı söylentileri zaten geçen seneden beri ortalardaydı.

Samsung Galaxy NX, 20.3 milyon piksel APS-C boyutlu sensörü ile çok iyi resim kalitesiyle, Android Jelly Bean işletim sisteminin tüm eğlencesini bir araya getirmeyi hedefliyor.

Tıpkı Sony ve Panasonic gibi, Samsung da özel bir kamera üreticisi değil, genel bir elektronik devi. Bu yüzden, değişik şeyler deneme konusunda oldukça özgür davranabiliyor. Samsung Galaxy NX, Android ve 4G bağlantısına sahip dünyanın ilk değiştirilebilir lensli kamerası.

Peki, bakalım Samsung Galaxy NX bizlere neler sunuyor? Hazırsanız, kamerayı incelemeye başlayalım.

Özetle

Sonuç olarak, bu kameranın nasıl bir kitleyi hedef alarak yapıldığını tam olarak anlayamadık. Böyle bir kameraya verecek kadar parası olan profesyöneller, kameranın bazı eksilerinden çok rahatsız olacaklardır. Buna karşılık amatörler de büyük ekrandan ve Android'den etkilenecek ama bu kadar parayı vermek istemeyecektir.

Ne yazık ki, bu kamera böyle bir fiyata tavsiye edebileceğimiz kadar iyi değil. Belki gelecekte çıkacak bir modelle veya güncellemeyle bazı sorunlar giderilebilir, ama o zamana kadar bu kamerayı tavsiye etmiyoruz.

Kimler Almalı

Dev ekrana sahip, Android işletim sistemli ve başarılı fotoğraf kalitesiyle dikkat çekici bir makine arayan kullanıcıların yakından incelemeleri gereken bir ürün olmayı hak ediyor.

Alternatifleri

Profesyonel kullanıcılar eminiz aynı paraya kendilerine daha uygun modeller bulacaklardır. Piyasada pek çok başarılı örnek bulunuyor.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Samsung Galaxy NX
Ürün Markası Samsung
CHIP Online Notu
75
Çözünürlük 20.3 MP
Video Kaydı Full HD
Ekran 4.8 inç LCD dokunmatik
İmaj Sensör Tipi CMOS
Kapasite 16 GB
İşletim Sistemi Android
İmaj Formatı JPEG, RAW, MPO
HDMI Var
USB Var
GPS Var
Boyutlar 101.2 x 136.5 x 25.7
Ağırlık 410 gr.
Okuyucu Yorumları