Galaxy S5 Mini testte!

Samsung'un Galaxy S5'i örnek alan yeni Mini'sini ele geçirdik; her yönüyle test ettik!

Samsung Galaxy S5 Mini İnceleme
CHIP Online Notu 95
  • Tasarım
  • Yüksek kontrastlı HD ekran
  • Performans
  • TouchWiz ile Android 4.4.2
  • Cat4 LTE, NFC, parmak izi tarayıcı ve diğer bağlantılar
  • Düşük ışıkta kamera performansı

Temmuz'da sessizce duyurulan Galaxy S5 Mini, mağazalardaki yerini almaya başladı. Fiyatı 1.300 TL olarak belirlenen S5 Mini, 2013'te çıkan S4 Mini'nin yerini alırken Galaxy S5'in tasarım öğelerinden ilham alıyor.

Galaxy S5'i örnek alması dolayısıyla Galaxy S5 Mini, büyük kardeşindekine benzer, çukurlu plastik bir arka kapak ve metal görünümlü plastik çerçeveyle geliyor. Telefon, tasarımıyla Galaxy S5'in küçültülmüş bir sürümü, ancak alt tarafında sinir bozan microUSB kapağı bulunmuyor. Bu "eksikliğin" Galaxy S5 Mini'nin suya dayanıklılığını etkilediğini düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Telefon, aynı Galaxy S5 gibi IP67 su ve toz dayanıklılığı sertifikasına sahip, yani onu suya düşürdüğünüzde bozulma riski bulunmuyor. Suya dayanıklılık konusunda microUSB kapağının olmamasından çok, arka kapağı çok da zorlanmadan çıkarabilmemiz aklımıza bazı soru işaretleri getirdi.

Kapağı açtığınızda bir microSIM ve microSD slotuna, bir de çıkartılabilir 2.100mAh pile rastlıyorsunuz. İki slota erişmek için önce pili yerinden kaldırmanız gerekiyor, yani telefon açıkken microSD kartını kolayca değiştirme olanağınız bulunmuyor. S5 Mini, Samsung'un kendi geliştirdiği 1.4GHz'lik dört çekirdekli işlemciyle geldiğinden, Qualcomm'un güç verimliliği yeteneklerine sahip değil.

Boyutları 131.1 x 64.8 x 9.1mm olan Galaxy S5 mini, 8.1mm kalınlığındaki Galaxy S5'ten biraz daha hantal. Ancak 4.5 inç'lik ekranı sayesinde daha hafif (120 gram) ve tahmin edeceğiniz üzere tek elle başa çıkılması daha kolay. Bununla birlikte plastik kapağın ve metalik bandın tutuşu sağlamlaştırdığını söylemek zor. Telefonun elimizden kayıp gidecek gibi olduğu birkaç durum yaşadık - bu yüzden bir kılıfa yatırım yapmanızda fayda olabilir.

S5 Mini sağlam bir telefon ve darbelere kolay kolay boyun eğmeyeceği konusunda sizi ikna ediyor. Ancak kullanılan malzemenin en üst düzey kalitede oluğunu söyleyemeyiz. One Mini 2, Xperia Z1 Compact gibi rakipleri karşısında plastik kasayı fark etmemeniz, dolayısıyla ucuz hissiyatı almamanız pek mümkün değil.

Şimdi S5 Mini'nin en önemli özelliklerine yakından bakalım...

Özetle

Galaxy S5'in tasarımı, parmak izi tarayıcısı ve kalp ritmi monitörü sizi etkiliyorsa ancak onun yüksek fiyatını karşılayacak bütçeniz yoksa veya elinizde daha kolay tutacağınız bir telefon arıyorsanız, Galaxy S5 Mini sizin için güçlü bir alternatif.

Ancak telefonun Sonu Xperia Z1 Compact, HTC One Mini 2, iPhone 5C gibi rakiplerinin de ondan kalır yanları yok. Samsung'un sunduğu özelliklere herhangi bir bağlılığınız yoksa, bu fiyat seviyesinde onu zorlayacak alternatifler bulmanız mümkün olabilir.

Kimler Almalı

Galaxy S5'in tasarımı, parmak izi tarayıcısı ve kalp ritmi monitörü sizi etkiliyorsa ancak onun yüksek fiyatını karşılayacak bütçeniz yoksa veya elinizde daha kolay tutacağınız bir telefon arıyorsanız, Galaxy S5 Mini sizin için güçlü bir alternatif.

Alternatifleri

Sonu Xperia Z1 Compact, HTC One Mini 2, iPhone 5C, alternatif olarak kendine yer bulabilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Samsung Galaxy S5 Mini
Ürün Markası Samsung
CHIP Online Notu
95
İşletim SistemiAndroid 4.4.2
İşlemciExynos 3 Quad 3470
Çekirdek (CPU)4
Ekran Boyutu4.5 inç
Ekran Çözünürlüğü720 x 1280 px
Grafik İşlemciMali-400MP4
Bellek (RAM)1.5 GB
Dahili Depolama16 GB
Arttırılabilir Depolama64 GB
Ön Kamera2.1 MP
Arka Kamera8.0 MP
Çift HatYok
Wi-FiVar
NFCVar
GPSVar
LTE (4G)Var
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoYok
Konuşma Süresi010:00 saat
Boyutlar64 x 131 x 9.1 mm
Ağırlık120 gr.
Okuyucu Yorumları