Samsung Galaxy S5 testte!

VİDEO İNCELEME: Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy S5'i her yönüyle, A'dan Z'ye inceledik!

CHIP Online Notu 97
  • Yeni TouchWiz arayüz ve 4.4 Android
  • Su geçirmez gövde
  • Pil ömrü çok iyi
  • Parlak ve keskin AMOLED ekran
  • Geniş bağlantı desteği
  • Kamera özellikleri
  • Güçlü performans
  • Plastik gövde
  • Parmak izi tarayıcı geliştirilmeli
  • Kamera açılış süresi

Samsung Galaxy S5, küçük bir sürüm yükseltmesi değil, adeta Galaxy S4'ün evrimleşmiş hali.

Galaxy S5, daha hızlı ve iyi bir kamera, daha gelişmiş fitness-izleme özellikleri ve parmak izi tarayıcısı gibi yeniliklerle geliyor. Cihazın pili artık daha büyük, ekranı daha parlak ve işlemcisi ise daha hızlı. Bir miktar değiştirilen tasarım ise telefonu tutmayı kolaylaştırıyor.

Galaxy S5'in teknik özelliklerine madde madde baktığımızda telefonun herhangi bir alanda ödün vermek gibi bir niyetinin olmadığını açıkça görüyoruz. Sekiz çekirdekli Exynos 5422 işlemci (veya 2.5GHz Snapdragon 801 dört çekirdekli işlemci) ile güçlenen telefon, 2GB RAM'e, çıkartılabilen 2.800mAh kapasiteli bir pile, 16/32GB depolama alanına (microSD ile 128GB daha genişletilebiliyor) ve şimdiye kadarki en canlı ekranlardan birine sahip. Güvenlik ve kullanım kolaylığı için bir de parmak izi tarayıcısı eklenmiş.

Galaxy S5'in sıyrılarak öne çıkan bir yeniliğini söylemek ise zor. Ancak çoğu kullanıcı için bu o kadar da önemli değil, önemli olan S5'in rakipleri karşısında ne kadar iyi olduğu.

Galaxy S5, bazı ülkelerde Samsung'un önceki amiral gemisi modellerine göre daha ucuz olsa da, Türkiye'deki fiyatı yine oldukça pahalı. Makalemizde Galaxy S5'in yeniliklerine yakından göz atarken, birçok iyi üst seviye cebin olduğu piyasada ona 2.000 TL'nin üzerinde para vermenin değip değmeyeceğini cevaplamaya çalışacağız.

Söze önce bu sorudan başlayalım, ardından da Samsung Galaxy S5'e daha yakından bakalım...

Özetle

Samsung Galaxy S5 müthiş bir telefon. Sorun şu ki, müthiş telefonlar yavaş yavaş standart haline gelmeye başladılar. Galaxy S5'in plastik gövdesi ve pek değişmeyen tasarımı, premium gövdeli cep meraklılarını hayal kırıklığına uğratabilir. Ancak Galaxy S5, Samsung'un şimdiye kadar ortaya çıkardığı en iyi telefon. Firma, cebini çok daha kullanışlı, gerçekten kullanacağınız işlevlerle donatmakla kalmamış, ona daha hızlı ve daha iyi bir kamera ve sağlık işlevleri eklemiş.

Galaxy S5, 2014'ün en iyi telefonları arasında durabilecek kadar iyi, sağlam ve gerek duyabileceğiniz her şeyi sunan bir telefon. İyi bir pil ömrünün yanında üst düzey teknik özellikler ve güçlü bir kameraya sahip olmak istiyorsanız, Samsung'un işlevlerini de seviyorsanız, Galaxy S5'i size rahatlıkla tavsiye edebiliriz.

Kimler Almalı

İyi bir pil ömrünün yanında üst düzey teknik özellikler ve güçlü bir kameraya sahip olmak istiyorsanız, Samsung'un işlevlerini de seviyorsanız, Galaxy S5'i size rahatlıkla tavsiye edebiliriz.

Alternatifleri

Samsung Galaxy S5'e alternatif olarak HTC'nin amirali One (M8)'i önerebiliriz. Alüminyum gövdesi ona daha kaliteli bir görünüm kazandırıyor; diğer yandan üçüncü kamerası da onu özel kılıyor.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Samsung Galaxy S5
Ürün Markası Samsung
CHIP Online Notu
97
İşletim SistemiAndroid 4.4.2
İşlemciQualcomm Snapdragon MSM8974AC 801
Çekirdek (CPU)4
Ekran TeknolojisiSuper AMOLED
Ekran Boyutu5.1 inç
Ekran Çözünürlüğü1080 x 1920 px
Grafik İşlemciAdreno 330
Bellek (RAM)2 GB
Dahili Depolama16 GB
Arttırılabilir Depolama128 GB
Ön Kamera2.0 MP
Arka Kamera16.0 MP
Çift HatYok
Wi-FiVar
NFCVar
GPSVar
LTE (4G)Var
HDMI (MHL)Var
BluetoothVar
FM RadyoYok
Bekleme Süresi390:00 saat
Konuşma Süresi021:00 saat
Boyutlar72.5 x 142 x 8.1 mm
Ağırlık145 gr.
Okuyucu Yorumları