Samsung Galaxy Tab Pro 8.4 testte!

Samsung'un Galaxy Tab Pro serisinin en kompakt üyesini test merkezimizde ağırladık!

Samsung Galaxy Tab Pro 8.4 İnceleme
CHIP Online Notu 80
  • Çarpıcı görüntü
  • Hafif ve dengeli
  • Etkileyici performans
  • Pahalı
  • Ucuz tasarım
  • Kötü yerleşmiş hoparlörler

Samsung'un tablet modellerine baktığınızda firmanın tabletlere önem verdiğini düşünebilirsiniz. Ancak Samsung, son birkaç senede kaliteden çok farklı bütçe aralıklarına yönelik 7 inç'lik, 8 inç'lik, 10 inç'lik ve 12 inç'lik tabletlere yöneldi. Bu durum, firmanın öne çıkan tek bir tablet üretmesine engel oldu.

Samsung'un yeni Pro serisi ise Koreli devin daha özel ürünler ortaya çıkarmak üzere çalıştığını gösteriyor.Samsung Galaxy Note Pro 12.2 pahalı bir cihaz olsa da çok güçlü, kendi gelişmiş arayüzüne sahip olan bir cihaz.

Galaxy Tab Pro 8.4, devasa boyutlu Note Pro 12.2'nin stilinden ve bileşenlerinden örnek alıyor ve onu daha taşınabilir, çok yönlü, güçlü bir gövdede bir araya getiriyor. Ortaya çıkan ürün, Samsung'un şimdiye kadarki en iyi tabletlerinden bir tanesi.

Henüz ülkemizde satışa sunulmadı, peki ama yaklaşık 1.000 TL'ye satılan iPad mini 2'yi geçecek kadar iyi mi? Tab Pro 8.4'in fiyatı, muhtemelen iPad mini 2'den yüksek olacak ve bunu haklı çıkarmak için ek özellikler sunması gerekiyor.

Galaxy Tab Pro 8.4, teknik özelliklerine baktığımızda çok güçlü görünüyor. 8.4 inç'lik ekranı, 7.9 inç'lik iPad mini 2'den daha büyük, 2560x1600 çözünürlüğüyle daha keskin. Cihaz, Qualcomm'un dört çekirdekli Snapdragon 800 işlemcisini kullanıyor. 2.3GHz hızında çalışan işlemci, 2GB RAM ile destekleniyor. 16GB ve 32GB'lık dahili depolama seçeneklerinin yanında Samsung, microSD slotuyla cihazınıza 64GB'lık alan ekleme şansı da sunuyor. Tüm bunlara 8 megapiksellik kamerayı da eklediğinizde elinizde üst seviye bir tablet oluyor.

Peki tüm bu donanımlar, bir arada nasıl çalışıyorlar? Cevabını incememizde arayacağız...

Özetle

Pro serisindeki en etkileyici ekran, 2560 x 1600 çözünürlüğü 8.4 inç'e sığdırdığı için bu tablette bulunuyor. Tabletin ağırlık dengesi iyi olduğundan onu elinizde tutarken, film izlerken veya oyun oynarken kendinizi rahat hissediyorsunuz.

TouchWiz'in yenilenen ve geliştirilmiş bu sürümünü de beğendik. Samsung, arayüz konusunda ders almışa benziyor. Qualcomm Snapdragon 800 işlemci sayesinde elde ettiğiniz performans da adeta büyüleyici.

8 inç'lik tabletin fiyatının yurtdışında iPad mini'den yüksek olması, Samsung'un aşırı cesaretli bir hamlesi olarak değerlendirilebilir. Bunun yanında üst düzey bir tablet olması beklenen Samsung Galaxy Tab Pro 8.4'ün yapı malzemesi de daha iyi olabilirdi.

Samsung Galaxy Tab Pro 8.4'ün Samsung'un şimdiye kadar yaptığı en iyi kompakt tablet olduğunu söyleyebiliriz. Ancak bu, tabletin iPad mini 2'den pahalı olmasını bizce haklı çıkarmıyor.

Kimler Almalı

Kompakt boyutta hem tasarımı, hem görüntü kalitesi, hem de performansıyla başarılı bir tablet arayanlar Samsung Galaxy Tab Pro 8.4'ü tercih edebilirler.

Alternatifleri

Tabletin iPad mini 2'den pahalı olması alternatif olarak iPad mini 2'yi tercih edebileceğiniz anlamına geliyor. Diğer yandan daha büyük ekranlı bir tablet arıyorsanız o halde size Samsung Galaxy Note Pro 12.2'yi tavsiye edebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Samsung Galaxy Tab Pro 8.4
Ürün Markası Samsung
CHIP Online Notu
80
İşletim SistemiAndroid 4.4
İşlemciQualcomm Snapdragon 800
İşlemci Hızı2.3 GHz
Çekirdek (CPU)4
Ekran TeknolojisiSuper Clear LCD
Ekran Boyutu8.4 inç
Ekran Çözünürlüğü1600 x 2560 px
Grafik İşlemciAdreno 330
Bellek (RAM)2 GB
Dahili Depolama16 GB
Arttırılabilir Depolama64 GB
Ön Kamera2.0 MP
Arka Kamera8.0 MP
Wi-FiVar
NFCYok
3GYok
GPSVar
LTE (4G)Yok
BluetoothVar
MicroSDVar
HDMIYok
USBVar
Pil Kapasitesi4800 mAH
Pil Ömrü11 saat saat
Boyutlar128.5 x 219 x 7.2 mm
Ağırlık331 gr.
Okuyucu Yorumları