Samsung Galaxy Young testte!

Samsung'un uygun fiyatlı Android telefonu Galaxy Young'ı A'dan Z'ye test ettik!

Samsung Galaxy Young İnceleme
CHIP Online Notu 61
  • Ucuz fiyat
  • NFC var
  • Parlak ekran
  • Pil ömrü yeterli değil
  • Kamera kalitesi
  • Düşük hafıza

Dünyanın en büyük cep üreticisi Samsung, Galaxy S5 ve Note 3 ile üst segmenti kapsarken, Galaxy Fame ve Young gibi ceplerle de alt segmenti kontrolü altında tutuyor.

Galaxy Young'ın uygun fiyatı, onu sadece gençler için uygun hale getirmekle kalmıyor; acil durumlar için ideal bir telefon kılıyor. Galaxy Young ile Galaxy Fame arasında aslında çok büyük farklar yok.

Young, elbette HD çözünürlüklü bir ekranla gelmiyor. 3.3 inç'lik ekranın çözünürlüğü, 320x480. Piksel yoğunluğu ise 176ppi. 109.4 x 58.6 x 12.5mm ölçülerindeki ve 112 gram ağırlığındaki Young, Fame ile hemen hemen aynı boyutta. Telefonu tek elle kullanmanız oldukça kolay; çünkü parmağınız ekranın her bölgesine yetişiyor.

Samsung'un plastik gövdeli amiral gemisi telefonları eleştirilse de plastik, bu telefona tam uymuş. Depolama alanına baktığımızda Young, 4GB'lık bir dahili depolama birimiyle geliyor. Ancak bu alanın sadece 1.5GB'lık kısmı tarafınızdan kullanılabiliyor. 64GB'a kadar microSD desteği sayesinde bu sorununu biraz olsun çözmeniz mümkün. Dropbox uygulaması yüklü geldiğinden, tüm fotoğraflarınızı ve dosyalarınızı dahili belleğe yüklenmeden buluta kaydedebiliyorsunuz.

İşlem gücünü 1GHz'lik tek çekirdekli işlemcisinden alan Galaxy Young, 768MB RAM'e sahip. Galaxy Fame'in RAM miktarı ise 512MB idi. RAM'deki bu artış, kamerada düşüş olarak kendini gösteriyor ve Galaxy Young, 5MP yerine 3.2MP'lik daha küçük bir kamerayla geliyor. Ön yüzünde de kamera bulunmuyor.

Şimdi telefonun önemli özelliklerine bakalım...

Özetle

Galaxy Young, gelmiş geçmiş en iyi cep değil, zaten öyle bir iddiası olması da mümkün değil. Ancak Samsung cepleri başarılı yapan özelliklerin çoğunu, ortalama 400 TL gibi uygun bir fiyata sunmayı başarıyor. Samsung'un TouchWiz arayüzü, telefona ek işlevler kattığı için beğenimizi kazandı. Cihazın en önemli eksikleri arasında ise kamera kalitesi ve depolama alanının yetersizliği var. Ancak bu ikinci sorun, bir microSD kartı ile kısmen de olsa çözülebiliyor. Son olarak Galaxy Young'ın pil ömrünün de yeteri kadar iyi olmadığını tekrarlayalım. Telefon, normal bir kullanımda bir günü tamamlamakta zorlanabiliyor.

Kimler Almalı

Galaxy Young'ın akıllı telefona ilk kez sahip olacaklar için veya ikinci bir akıllı cebe sahip olmak isteyenler için uygun olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Alternatifleri

Galaxy Young 400 TL'lik fiyat etiketine sahip. Lumia 520 ise 500 TL civarında bir fiyatta. Alternatif olarak rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Samsung Galaxy Young
Ürün Markası Samsung
CHIP Online Notu
61
ModelS6310
İşletim SistemiAndroid 4.1.2
İşlemciCortex-A5
Çekirdek (CPU)
Ekran TeknolojisiTFT
Ekran Boyutu3.27 inç
Ekran Çözünürlüğü320 x 480 px
Bellek (RAM)0.768 GB
Dahili Depolama4 GB
Arttırılabilir Depolama64 GB
Arka Kamera3.15 MP
Çift HatYok
Wi-FiVar
NFCVar
GPSVar
LTE (4G)Yok
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoVar
Bekleme Süresi250:00 saat
Konuşma Süresi006:40 saat
Boyutlar58.6 x 109.4 x 12.5 mm
Ağırlık112 gr.
Okuyucu Yorumları