Samsung Gear Fit 2'yi kolumuza taktık!

Samsung'un yeni akıllı bilekliği Gear Fit 2'yi kolumuza taktık. Peki, cihaz neler sunuyor?

CHIP Online Notu 83
  • Yenilenmiş tasarım
  • Ekran
  • GPS
  • Kullanım
  • iOS desteği yok
  • Barometre sorunları
  • Alarm fonksiyonunda sıkıntılar

Akıllı saatlerle beraber son birkaç yıldır gittikçe popülerleşen akıllı bileklikler ülkemizde de kullanıcılar tarafından kabul görmeye başladı. Bu tür ürünler üreten markalar arasında en bilinenlerse kuşkusuz Samsung ve Sony. Elbette Huawei, Misfit ve Xiaomi'nin de akıllı bilekliklerini ülkemizde bulabiliyoruz. Bugünse raflarda gördüğümüz bu akıllı bileklikler arasına henüz katılan Samsung Gear Fit 2'yi inceleyeceğiz.

Fit 2 ile yola devam

Fit 2 ile yola devam

Samsung, daha önce Gear Fit ile çıktığı yolculuğa, Gear Fit 2 ile devam ediyor. Akıllı bilekliği yeni modeliyle tasarımıyla ve daha pek çok noktasıyla yeniliğe kavuşturan şirket, böylece kullanıcılara daha iyi bir deneyim yaşatmayı amaçlıyor.

Kavisli hatlara sahip olan Fit 2, farklı renk seçeneklerine sahip. Elimizdeki model mavi renkliyken, raflarda cihazın pembe ve gri renkli modellerini de bulabiliyorsunuz.

Fit 2'nin ekran boyutu 1.5 inç. Touch Curved AMOLED panelden oluşan ekranın çözünürlüğü ise 216x432 piksel. Tizen işletim sistemini kullanan Fit 2, hemen hemen tüm Android cep telefonlarıyla da kullanılabilir durumda. Android 4.4 ve üzerine sahip işletim sistemli cihazlarla uyumlu olarak kullanılabilen Fit 2, iOS desteği ise ne yazık ki sunmuyor. Fakat Samsung'un bu konuda çalışma içinde olduğunu hepimiz biliyoruz.

Konforlu ve kullanışlı

Konforlu ve kullanışlı

Fit 2'nin tasarımı oldukça şık, ayrıca konforlu. Silikon bir kordona sahip olan Fit 2, kolunuzdayken sizi rahatsız etmiyor. Fazlasıyla hafif olan cihazın iki farklı kordon boyu var. Satın alırken buna dikkat etmeniz önemli. Small ve Large olarak iki farklı boyut sunulurken, Small kordon 125 – 170 mm boyda, Large ise 155 – 210 mm boyunda.

Cihazın üzerinde yalnızca iki buton bulunuyor. Kolunuza temas eden yüzeyde de sensörler yer alıyor. Bu sensörler arasında kalp ölçer, akselerometre, barometre, gyro yer alıyor. Elbette cihazda dahili GPS de yer alıyor.

Samsung'un Gear S2 akıllı saatinde de yer alan Exynos 3250'nin yer aldığı Fit 2, 1 GHz frekansında çalışan çift çekirdekli işlemcisiyle gayet akıcı çalışıyor. Yine selef modelde yer alan 512 MB RAM bulunan cihazda, 4 GB da dahili depolama alanı mevcut. Bu alana müziklerinizi atabiliyorsunuz. Böylece bir çift kablosuz kulaklıkla birlikte spor yaparken müzik dinlemeniz de mümkün.

Fit 2'nin pil kapasitesi 200 mAh seviyesinde. Bu pil kapasitesiyle normal kullanımlarda 3 – 4 gün idare edebilen cihaz, bekleme modunda 5 güne kadar bu süreyi uzatabiliyor. Fit 2'yi şarj etmek içinse, kutu içeriğinden çıkan şarj istasyonunu kullanıyorsunuz.

Her an yanınızda

Her an yanınızda

Fit 2, tıpkı S7 gibi suya karşı korumalı olarak bizlere sunuluyor. IP68 standardında olan akıllı bileklik, böylece ter ve yağmur bir kenara, sualtında da (tatlı suda) rahatlıkla kullanılabilir yapıda. Böylece akıllı bilekliği yüzme sporuyla ilgiliyseniz de kullanabilirsiniz.

Fit 2'yi halihazırda çok sayıda spor aktivitesi noktasında kullanabiliyorsunuz. Topladığı verileri S Health uygulamasıyla detaylı olarak size aktarabilen bileklik, ayrıca arayüzün kullanılabilirliği neticesinde de çok rahat bir kullanım imkanı tanıyor.

Bu akıllı bilekliği fitness uygulamalarınızda kullanabileceğiniz gibi, kuşkusuz günlük yaşantınızda da saat gibi pek tabii kullanabiliyorsunuz; bunun bilgisini de verelim.

Özetle

Akıllı saat ve akıllı bileklikler her yeni modelle birlikte çok daha iyi cihazlar olma yolunda ilerliyor. Gear Fit 2 de tasarımıyla şık, kullanımıyla keyifli ve konforlu bir akıllı bileklik olmuş. Keyifli kullanımıyla oldukça beğendiğimizi rahatlıkla söyleyebiliriz. Eğer sporla aranız iyiyse, bu tür bilekliklere zaten yakın ilgi duyuyorsunuzdur. Bu bağlamda Fit 2'nin de ihtiyacınızı karşılayacak bir bileklik olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Fit 2'nin fiyatı 599 TL dolaylarında şu sıralar.

Kimler Almalı

Ağırlıklı olarak fitness'la uğraşan kullanıcıların ilgisini çekecek olan Fit 2, elbette akıllı saat olarak da tercih edilebilir.

Alternatifleri

Gear Fit 2'ye alternatif olarak ülkemizde Huawei, Misfit ve Xiaomi'nin akıllı bilekliklerini de bulabiliyoruz. Bunları da yakından inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Samsung Gear Fit 2
Ürün Markası Samsung
CHIP Online Notu
83
İşletim Sistemi Tizen OS
Ekran 1.5 inç Touch Curved AMOLED
Çözünürlük 216x432
İşlemci Exynos 3250 1 GHz (Çift çekirdekli)
Hafıza 4 GB
RAM 512 MB
Pil Kapasitesi 200 mAh
Pil Süresi 3 – 4 gün
Su Koruması Var (IP68)
Sensör GPS, HR, akselerometre, barometre, gyro
Boyutlar 51.2 x 24.5
Okuyucu Yorumları