Samsung Level U PRO testte!

Samsung'un boyundan bağlı yapısıyla dikkat çeken kulaklığı Level U PRO'yu inceliyoruz.

CHIP Online Notu 81
  • Yüksek ses kalitesi
  • Mikrofon sesi
  • Şık görünüm
  • Hafif yapı
  • Samsung Level uygulaması
  • Su koruması
  • Tiz sesler
  • Pil ömrü daha uzun benzer modeller var

Son dönemde farklı tiplerde kablosuz kulaklıklar görmeye başladık. Bunlara elbette en yenilikçi örnekler, tamamen kablosuz olan ve sadece kulak başlıklarından oluşan Apple AirPods ve Samsung Gear IconX gibi modeller oluyor. Öte yandan boyna asılan tipte kulaklıklar da son dönemde oldukça moda. Bunlara en yakın incelediğimiz örnek olarak, Jabra Halo Smart'ı gösterebiliriz. Samsung'un da bu tür ürünleri mevcut. Kaldı ki bugünkü inceleme konumuzu da onlardan biri oluşturuyor.

Samsung, daha önce Level U isimli kulaklığını piyasaya sürmüştü. Halen satışta olan bu kulaklıklara, ardından yeni bir özellik eklenen farklı bir model daha katıldı. Aktif Gürültü Engelleyici özelliği ile selefinden fark yaratan elimizdeki kulaklık, Level U PRO ANC olarak anılıyor.

Level U PRO ANC'nin fiyatı 225 TL civarında. Aktif Gürültü Engelleyici (AGE) özelliği olmayan selefinin fiyatı ise 130 TL dolaylarında. Bu anlamda cihazın iyi bir fiyat etiketine sahip olduğunu düşünüyoruz. Zira AGE özelliği olmayan Halo Smart, 279 TL'lik fiyatla geliyordu hatırlarsanız. Fiyat kısmını hallettiğimize göre, şimdi Level U PRO ANC'nin tasarımından söz edelim.

Tasarım

Tasarım

Level U PRO ANC'nin tasarımı oldukça şık. Altın, beyaz ve siyah renkleriyle tercih edilebilen kulaklık, elimizdeki modeliyle siyah yapıda. Tasarımıyla boyundan dolanan bir kulaklık olan Level U PRO ANC, ince kordonunu dilerseniz gömlek yakasına gizlemenize izin veriyor. Hafif olmasıyla boynunuzda olduğunu unutabileceğiniz kulaklık, esnek yapısıyla eğilip bükülmeye uygun.

Kulaklığın sürücülerinin ucunda mıknatıs var. Böylece kullanmadığınız zamanlarda bu sürücüler boynunuzda birleşiyor ve derli toplu bir görünüm sağlıyor.

Level U PRO ANC'nin kutusunda farklı boylarda silikon başlıklar bulunuyor. Bunlardan kulağınıza uygun olanı bulmanız önemli. Zira aksi halde iyi bir ses kalitesi alamayacağınız gibi, kulaklıkların kulağınızdan kayıp gitmesi de mümkün.

Level U PRO ANC'nin sürücüleri kanallı bir yapıya sahip. Böylece kulağınızın içine yerleşen kulaklık, gün içinde rahat bir kullanım sunsa da koşu için pek uygun değil.

Özellikler

Özellikler

Level U PRO ANC, Aktif Gürültü Engelleyici özelliğine sahip demiştik. Bu özelliği kullanarak, özellikle uçakta rahatsız edici motor gürültüsünden bir nebze de olsa sıyrılabilirsiniz. Bu şekilde yolda müzik dinlerken çevre gürültülerini azaltmanız da mümkün.

Bluetooth 4.1 bağlantısı ile telefonunuza bağlayabileceğiniz kulaklık, UHQA, yani Ultra Yüksek Kalitede Ses özelliğini de destekliyor. Bu da 24bit dijital ses deneyimi demek. Bu özellik Galaxy S7, Galaxy S7 edge, Note 5 ve Galaxy S6 Edge Plus'ta destekleniyor. Yani bu kulaklığı bu cihazlarla denediğinizde, diğer cihazlara oranla farklı bir ses kalitesi alabiliyorsunuz.

Level U PRO ANC'yi direkt olarak Bluetooth ile telefonunuza bağlayabilirsiniz. Ancak Samsung Level uygulamasını indirdiğinizde, kulaklığa direkt müdahalede bulunabiliyor ve ses kalitesini geliştirebiliyorsunuz. Bu uygulama için, illa az önce saydığımız Samsung telefonlara sahip olmanız gerekmiyor. Uygulama diğer akıllı telefonlarda da çalışıyor.

Uygulamayı indirdiğinizde kulaklığın ses seviyesinden ekolayzır ayarlarına değin pek çok dokunuşu gerçekleştirmeniz mümkün.

Ayrıca Level U PRO ANC'nin suya karşı korumalı olduğunu da söylemek lazım. Elbette bu cihazla suya dalamıyorsunuz fakat yağmur altında müzik dinlemekten de geri kalmıyorsunuz.

Ses performansı

Ses performansı

Level U PRO ANC'yi üst kısımdaki güç butonu ile açıyorsunuz. Aktif Gürültü Engelleme özelliğini devreye sokmak için sol askıdaki anahtarı açmanız gerekiyor. Müzik sesini açma ve çağrı cevaplama gibi işleri de sağ askı üzerindeki tuşlarla hallediyorsunuz.

Level U PRO ANC'nin pil süresi yaklaşık 9 saat kadar. Bu noktada yeniden Halo Smart'a dönersek, o kulaklıkla 15 saate kadar müzik dinleme özelliğinin sunulduğunu hatırlarsınız. Bu anlamda Level U PRO ANC'nin yaklaşık 6 saatlik gibi bir açığı bulunuyor. Bundan da bahsettikten sonra şimdi Level U PRO ANC'nin ses performansına gelelim.

Level U PRO ANC, özellikle mikrofonuyla güzel iş çıkartıyor. Telefon görüşmelerinde sesiniz karşı tarafa gayet net şekilde ulaşıyor. Kulaklıklar ise ses kalitesiyle güzel çalışıyor. Yüksek ses sağlaması önemli avantaj, zira böylece yüksek seste müzik dinlemeyi seven kullanıcıların tatmin olması sağlanıyor.

İyi bir ses kalitesi elde etmek ve her müzik türüne göre özelleştirmeler yapmak için Samsung Level uygulaması çok işe yarıyor. O nedenle bu kulaklığı alırsanız, mutlaka bu uygulamayı edinmeli ve sesi uygulama üzerinden yönetmelisiniz. Aksi halde Level U PRO ANC, sıradan kulak içi kulaklıklardan öteye gidemiyor.

Bas performansıyla beğendiğimiz Level U PRO ANC'nin tiz seslerde ise duyarlılığı bir hayli yüksek. Yani tizler fazlasıyla sert geliyor ki bu da rahatsız edici olabiliyor. O nedenle uygulama üzerinden tiz ayarlaması yapmanız gerekli. Bu arada yine uygulama üzerinden enstrüman ve vokal seslere yoğunlaşabilmeniz için bir düğme sunulduğunu da söyleyelim.

Son olarak Level U PRO ANC'yi illa Samsung ceplerle kullanmak zorunda olmadığınızı tekrar edelim. Az önce bahsettiğimiz Ultra Yüksek Kalitede Ses özelliği bariz bir fark yaratmıyor çünkü. Biz kulaklığı hem S7 hem de HTC 10'la denedik. Muhtemelen aradaki farkı, ses hassasiyeti çok yüksek olan kullanıcılardan başkası anlamayacaktır.

Özetle

Samsung Level U PRO ANC, güzel bir kulaklık. Boyundan askılı yapıda olmasıyla pratik ve şık bir görünüm sergiliyor. Ses performansıyla da beğendiğimiz Level U PRO ANC, gürültü engelleyici özelliğiyle gelmesiyle de fark yaratıyor. Piyasada şu sıralar 225 TL'ye bulunabildiğiniz tekrar hatırlatalım ve incelememizi burada noktalayalım

Kimler Almalı

Boyundan askılı kulaklık arayanların tercihleri arasında olacak olan Level U PRO ANC, özellikle gürültü engelleyici özelliği isteyenlerin alışveriş listesine girecek bir model.

Alternatifleri

Eğer aynı yapıda ancak daha ucuz bir kulaklık arıyorsanız, Level U PRO ANC'ye alternatif olarak yine boyundan askılı olan selef modeli Level U'yu da tercih edebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Samsung Level U PRO
Ürün Markası Samsung
CHIP Online Notu
81
Sürücü Boyutu 13mm
Pil Ömrü 9 saate kadar
Pil Kapasitesi 200 mAh
Su Koruması Var
Bluetooth 4.1
USB Var
UHQA Var
Telefon Kontrolü Evet
Okuyucu Yorumları