Samsung NX1'i inceliyoruz.

Yalnızca görüntü kalitesiyle değil, özellikleri bakımından da dikkat çekici NX1'i inceliyoruz.

CHIP Online Notu 94
  • Tasarım
  • Dokunmatik ekran
  • Kullanışlı
  • AF sistemi
  • Sürekli çekim
  • 4K video çekimi
  • Fotoğraf kalitesi
  • Türkçe dil desteği yok
  • Ekran sağa sola dönmüyor
  • Aynasızlara göre büyük

Fotoğraf makinesi konusunda son zamanların en dikkat çekici modeli olarak ortaya çıkan Samsung'un NX1 modeli, fotoğraf severlere geniş özellikler sunuyor. Hemen öne çıkan özelliklerinden bahsedecek olursak 15FPS kesintisiz AF çekim özelliği bir yana, 205 Faz Algılama noktalı Auto Focus (AF) System III otomatik odaklama sistemi ve 28 megapiksel APS-C Arka Alan Aydınlatmalı CMOS Sensörü ile aynasız kategorisinde iyi bir fotoğraf makinesi arayanların ilgi odağı olacak gibi. Şimdi NX1'e daha yakından bakalım. Bakalım fotoğraf makinesi detaylarında neler gizliyor.

Gövde yapısıyla göze oldukça iyi görünen NX1, elde tutuş itibariyle de ele tam oturuyor. Boyutlarıyla biraz büyük olan gövdede magnezyum alaşım kullanılmış. Böylece sağlamlık noktasında da dikkat çekiyor. Ayrıca bu noktada gövdenin toza ve su sıçramalarına karşı da dayanıklı olduğunu söyleyelim.

Makinenin üzerinde 3 inç boyutunda bir ekran bulunuyor. 3.0 inçlik bu ekran Super AMOLED panele sahip. Ekranın Super AMOLED yapıda olması sevindirici. Zira çektiğiniz fotoğraflar ekranda çok güzel görünüyor. Bu arada ekranın dokunmatik olduğunu da söyleyelim. Böylece ister yan taraftaki menü dairesini ister ekranı kullanabiliyorsunuz. Öte yandan ekranın öne ve arkaya doğru eğilip bükülmesi mümkün. Böylece farklı çekim açılarında bu ekran size yardımcı olabiliyor. Ekran sağa ve sola ise dönmüyor.

NX1, incelememiz için bize 16-50 mm'lik lens ve diğer ekipmanlarla birlikte geldi. Fotoğraf makinesi satışa da zaten yine bu lens ile birlikte sunuluyor. Lens üzerinde OIS ve odaklama anahtarlarını görmek mümkün.

Yüksek kalitede fotoğraflar

Samsung NX1, DRIMe V Image görüntü işlemcisini kullanıyor. Bu işlemci ile başarılı kareler ve 4K video kaydı yapabilen fotoğraf makinesi, ayrıca Samsung'un yeni 205 Faz Algılama noktalı NX Auto Focus (AF) System III otomatik odaklama sistemini de kullanıyor. Böylece fotoğraf makinesini odaklama yeteneği oldukça gelişmiş. Bunu özellikle 15 FPS kesintisiz çekim noktasında anlıyorsunuz. Bu modda saniyede 15 kare yakalayabilen fotoğraf makinesi, hedefteki görüntü hareket halinde olsa bile her birinin net olmasını sağlıyor. Bu açıdan makineyi fazlasıyla beğendiğimizi söylememiz gerek.

28 megapiksel sensör ile birlikte gelen NX1, toplamda 6480x4320 piksel fotoğraf çekebiliyor. Ayrıca az önce de söylediğimiz gibi NX1'le 4K videolar da çekebilmek mümkün. ISO 51200 seviyelerine kadar erişebilen fotoğraf makinesi, üzerinde bir LCD durum penceresi de bulunduruyor.

Samsung NX1'in diğer bir dikkat çeken yanını kablosuz bağlantı desteği oluşturuyor. Yenilikçi Wi-Fi standardı olan 802.11ac'yi de destekleyen fotoğraf makinesi, ayrıca NFC ve Bluetooth gibi bağlantıları da destekliyor. Ayrıca fotoğraf makinesinin üzerinde USB 3.0, HDMI ve microfon noktaları da var. Öte yandan NX1 için aksesuarları arasında harici bir flaş bulunduğu gibi, üzerinde dahili bir flaş bulundurduğunu da söyleyelim.

Test Sonuçları

Örnek Fotoğraflar

Samsung NX1ile çektiğimiz örnek fotoğrafları aşağıda bulabilirsiniz. Büyük hallerine ulaşmak için üzerlerine tıklamanız yeterli olacaktır.



Özetle

Samsung NX1, fotoğraf meraklılarının bir hayli ilgisini çekecek düzeyde bir fotoğraf makinesi. Başarılı tasarımı bir yana, teknik özellikleri bakımından da üst düzey bir kalite sunan NX1'i yakından incelemenizi öneririz.

Samsung NX1, yalnızca gövde olarak 3999 TL, 16-50 mm'lik lens ike 6999 TL'ye temin edilebilir.

Kimler Almalı

Aynasız fotoğraf makinesi almak isteyen fotoğraf severler Samsung NX1'i fazlasıyla beğenebilirler.

Alternatifleri

Kullanıcılar, Samsung NX1'e alternatif olarak Sony Alpha 7R'yi de inceleyebilirler.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Samsung NX1
Ürün Markası Samsung
CHIP Online Notu
94
Kamera Sınıfı DSLM
Etkili Piksel 28 megapiksel
Çözünürlük 6480x4320 piksel
Sensör Tipi CMOS
Sensör Boyutu 23.5 x 15.7 mm
Video 4K
Minimum Deklanşör Hızı 1/8000 s
Maksimum Deklanşör Hızı 30 sn
ISO 51200
HDMI Var
Mikrofon Var
Wi-Fi Var
NFC Var
Boyutlar 139 x 102 x 66 mm
Ağırlık 643 gr.
Okuyucu Yorumları