HDTV Monitör!

Bir monitörün ve bir HD televizyonun sunabileceği tüm yetenekleri kendisinde toplayan bir ürün.

Samsung Syncmaster T260HD İnceleme
CHIP Online Notu 85
  • Düşük tepki süresi
  • Yüksek kontrast oranı
  • Dâhili TV tuner

Çoklu giriş çıkışları sayesinde 5.1 ses sisteminizi, bilgisayarınızı ve oyun konsolunuzu bu monitöre bağladığınızı düşünün. Uzaktan kumandasını da hesaba kattığınızda örneğin bilgisayarınızla download yaparken Playstation 3'ünüzde bir el futbol oyunu oynayıp arada bilgisayarınızı kontrol edebilir, hepsini durdurup haberlere göz attıktan sonra oyununuza devam edebilir veya dijital televizyon alıcınız sevdiğinizi diziyi bir yandan kayıt ederken siz çalışabilir ve daha sonra dizinizi seyredebilirsiniz. Bu ve benzeri birçok şeyi tek bir monitör üzerinden ve kablo çıkart tak derdiyle uğraşmadan yapabilirsiniz. Üstelik tüm işlerinizde yüksek görüntü kalitesinin tadını çıkartırken çalışma sırasında en fazla 70W güç çeken bu ürünle elektrik faturalarınızdan nispeten tasarruf ta edersiniz.

Ne isterseniz bağlayabilirsiniz!

Öncelikle T260 HD'nin arka kısmına baktığınızda giriş çıkışların zenginliği karşısında şaşırıyorsunuz. Monitör klasik D-Sub girişinin yanı sıra bir adet DVI-D girişine de sahip. Bu da 1080p HD filmleri rahatlıkla oynatabileceğiniz bu monitörün keyfini tabi ki en gelişmiş ekran kartlarıyla çıkartabileceğiniz anlamına geliyor. Bunun yanı sıra bir adet HDMI girişi ve optik ses çıkışının (SPDIF) yanı sıra komponent kablo girişleri bulunuyor. Tabi ki SCART girişi de unutulmamış. Ürünün sol tarafında bulunan bir kapağın altında ise ikinci HDMI girişi ve dijital alıcılar için tasarlanan bir Common Interface yuvası bulunuyor. Bu ikinci kısmın daha çok televizyon için, ürünün arkasının ise yan ürünler için tasarlandığı belli.

Büyük ve güçlü

Bu kadar büyük bir monitörle çalışırken ne kadar geniş bir alana sahip olacağınızı söylememize zaten gerek yok. Yan yana üç adet ofis belgesini rahatlıkla sığdırabilirsiniz. Grafik çalışmalarında ise 1920 x 1200 çözünürlüğü ve 10000:1 dinamik, 1000:1 tipik kontrast oranını destekleyen bu ürünle çalışmaktan alacağınız keyfi anlatmamıza sanırız gerek yok. Oldukça büyük olması bu monitörü masanızda sığdıracak yer bulma konusunda sorun çıkartabilir. Ayrıca 8,5 kilo ağırlığıyla kendini hissettiren ürün, yine de boyutlarına nazaran uygun bir ağırlıkta.

Yüksek çözünürlük demişken Samsung T260HD ile film seyretmeden duramadık. Ürünün parlak ve canlı renkleri sayesinde yüksek çözünürlüklü film dünyasına sizde merhaba diyebilirsiniz. Tabi ki film seyrederken görüntünün tamamına hâkim olabilmek için çalışma mesafesinden biraz daha fazlasına ihtiyacınız oluyor. Oyun oynarken ise başından kalkmak istemiyorsunuz. Hangi oyunu oynarsanız oynayın kendinizi oyunun içerisinde hissediyorsunuz ve iyi bir ekran kartınız varsa kartınızın asıl performansını bu monitörle tam olarak hissediyorsunuz. Oyun demişken yalnızca bilgisayar değil konsolları da hesaba katmak gerek. Bir Playstation 3 ile monitör size paranızın karşılığını verecektir.

Ürünün içerisinde bulunan TV tuner sayesinde kablolu yayınlar haricinde analog yayınları da alabilirsiniz. Yani monitörü tamamen bağımsız bir televizyon olarak ta kullanabilirsiniz. Fakat böyle bir ürünü antenle kullanarak yeteneklerini harcamak isteyeceğinizi sanmıyoruz.

Neler yapabilirsiniz ?

Çoklu giriş çıkışları sayesinde 5.1 ses sisteminizi, bilgisayarınızı ve oyun konsolunuzu bu monitöre bağladığınızı düşünün. Uzaktan kumandasını da hesaba kattığınızda örneğin bilgisayarınızla download yaparken Playstation 3'ünüzde bir el futbol oyunu oynayıp arada bilgisayarınızı kontrol edebilir, hepsini durdurup haberlere göz attıktan sonra oyununuza devam edebilir veya dijital televizyon alıcınız sevdiğinizi diziyi bir yandan kayıt ederken siz çalışabilir ve daha sonra dizinizi seyredebilirsiniz.

Bu ve benzeri birçok şeyi tek bir monitör üzerinden ve kablo çıkart tak derdiyle uğraşmadan yapabilirsiniz. Üstelik tüm işlerinizde yüksek görüntü kalitesinin tadını çıkartırken çalışma sırasında en fazla 70W güç çeken bu ürünle elektrik faturalarınızdan nispeten tasarruf ta edersiniz.

Sonuç: Sahip olduğu özelliklerle bir monitörün sunabileceği en kaliteli özellikleri ve bir HD televizyonun sunabileceği tüm yetenekleri kendisinde toplayan bir ürün.

Özetle

Sahip olduğu özelliklerle bir monitörün sunabileceği en kaliteli özellikleri ve bir HD televizyonun sunabileceği tüm yetenekleri kendisinde toplayan bir ürün.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Samsung Syncmaster T260HD
Ürün Markası Samsung
CHIP Online Notu
85
Ekran LCD TFT
Tepki süresi 5 ms
Görüntü Alanı 26 inç (Geniş)
Parlaklık 300 cd/m2
Maksimum çözünürlük 1920 x 1200
Kontrast 10.000:1 ms (Dinamik)
Okuyucu Yorumları