Samsung UE32H6400'ü inceliyoruz.

32 inç LED panelli Samsung UE32H6400'ü inceliyoruz.

Samsung UE32H6400 İnceleme
CHIP Online Notu 81
  • Hızlı arabirim
  • Dört çekirdekli işlemci
  • Görüntü kalitesi
  • Smart Hub platformu
  • İki uzaktan kumanda
  • 3D gözlük yok
  • Hoparlörler
  • SmartView 2.0 uygulaması

En son kavisli televizyonlarıyla teknoloji gündemini bir hayli meşgul eden Samsung, elbette diğer televizyon modellerini de sunmaya devam ediyor. Bugün inceleyeceğimiz UE32H6400 modeli, Samsung'un H6400 ailesi içinde yer alıyor. Ailede 75 inçe varan farklı ekran seçenekleri mevcut. Bizim inceleyeceğimiz modelse 32 inç ebatında. Bu boyut seçeneğiyle yatak odası ve diğer odalar için ikinci bir televizyon olarak tercih edilebilecek olan UE32H6400, ayrıca oyunseverler tarafından da temin edilebilecek bir model.

Şık tasarıma sahip olduğunu söyleyebileceğimiz UE32H6400, 3D desteği gösteriyor. Ancak kutu içeriğinde herhangi bir 3D gözlük dahili olarak sunulmuyor. Bu nedenle televizyonun 3D deneyiminden faydalanmak için ayrıca bir 3D gözlük edinmeniz gerekiyor.

Tasarım ve bağlantılar

Televizyonun oldukça ince bir ekran çerçevesi mevcut. Ekranı taşıyan "X" şeklindeki stant da oldukça şık görünüyor. Çekici tasarıma sahip olmasıyla televizyonu görünüm açısından beğendiğimizi söyleyelim. Televizyon ayrıca beraberinde iki uzaktan kumanda getiriyor. Bunlardan biri standart işlemler için kullanılırken, diğeri ise akıllı fonksiyonlar için kullanılıyor. Fakat her işlem için farklı kumanda yerine ikisini tek gövdede toplayabilirlerdi diye düşünüyoruz. Zira yeni akıllı TV'lerde durum böyle.

Televizyonun arka bağlantılarına bakacak olursak burada 4 adet HDMI noktası görüyoruz. Ayrıca USB girişi de televizyonda unutulmamış. Kompozit, scart, Ethernet ve diğer gerekli bağlantılar da televizyonda hazır. Ayrıca Wi-Fi desteği sunduğunu da söyleyelim.

Performans

Samsung UE32H6400, 32 inç panelde Full HD çözünürlük sunuyor. Her ne kadar son zamanlarda "4K" lafını sık duyuyor olsak da içerik açısından genel kabul gören çözünürlük şu an için halen Full HD. Bu da televizyonun segmenti için yeterli. Görüntü kalitesini de beğendiğimizi hemen söyleyelim. Siyah seviyesi ve renkler yerli yerinde. Elimizdeki 3D test diski olan Gravity'i kutu içeriğinde 3D gözlük olmadığı için 3D izleyemedik, fakat 2D'deki deneyim gerçekten iyiydi. LED arka aydınlatmalara sahip panel, özellikle Kowalsky uzayda sürüklenirken siyah seviyesiyle bizi ikna etmeyi başardı. Uzay mekiği ve enkaz görüntülerindeki ayrıntıları da oldukça çarpıcı bulduğumuzu söyleyelim.

Televizyonun akıllı özellikleri de mevcut. Bunu kullanmak için küçük boy uzaktan kumandayı alıp ortadaki Smart Hub'a basmanız yeterli oluyor. Elbette öncesinde televizyonu Wi-Fi ağınıza dahil etmeniz gerek. Akıllı fonksiyonların da yerli yerinde olduğunu ve kullanımını kolay bulduğumuzu da söyleyebiliriz. Televizyonun ayrıca kayıt özelliği de var. USB noktasına bağlayacağınız bir USB belleğe izlediğiniz yayının kaydını alabiliyorsunuz. Öte yandan Samsung'un SmartView 2.0 uygulaması ile televizyon içeriğini bilgisayar, tablet veya cep telefonunuza da taşımak mümkün. Biz bu uygulamayı iPhone üzerinde denedik. Uygulamanın sorunsuz şekilde çalıştığını söyleyemeyiz. Halen geliştirilmeye ihtiyacı var.

Televizyonun ses performansından da bahsedelim. Televizyon kanallarını izlemek ve film için yeterli bulduğumuz hoparlörler konu müziğe geldiğinde bekleneni veremiyor. İki adet 10W'lık hoparlörlerden çok fazla şey beklememek gerek. Neyse ki televizyonun arkasında optik dijital ses çıkışı var. Böylece ayrı bir soundbar veya ev sinema sistemiyle sesi genişletebilirsiniz.

Özetle

Samsung UE32H6400, iyi bir televizyon. 32 inç boyutunda bir televizyon arayanların beğeneceklerini düşünüyoruz. İncelediğimiz süre boyunca görüntü kalitesinden oldukça memnun kaldığımızı söyleyelim.

Kimler Almalı

Yatak odasına veya oyun odasına 32 inç boyutunda bir televizyon arayanların Samsung UE32H6400'ü özellikle görüntü kalitesiyle beğeneceklerini düşünüyoruz.

Alternatifleri

Samsung UE32H6400'e alternatif olarak Panasonic'in TX-32AS600 modelini de incelemek isteyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Samsung UE32H6400
Ürün Markası Samsung
CHIP Online Notu
81
Panel LED
Ekran Büyüklüğü 32 inç
Çözünürlük 1920x1080
Tarama Hızı 400 Hz
Görüntüleme Oranı 16:9
Hoparlör 2 x 10W
Bağlantılar HDMI (4 adet), Kompozit, Ethernet, USB (3 adet), Wi-Fi
Güç 28W / 43W
Boyutlar 732 x 266 x 493 mm
Ağırlık 6.5 kg.
Okuyucu Yorumları