Samsung'un yeni TV'si 55 KS8500 bizlerle...

Samsung'un kavisli bir diğer yeni TV'si 55 KS8500 bizlerle...

CHIP Online Notu 87
  • Parlak ekran
  • Görüntü ve işlem performansı
  • Tasarım
  • HDR performansı
  • Oyun performansı
  • Uzaktan kumanda
  • 3D yok

Samsung, kavis işini bir hayli sevdi. Akıllı telefonlarına da kavisi iyice yorumlayan Samsung, ayrıca monitörlerinde de kavisi büyük ölçüde kullanıyor. Aslında Samsung, kavis işini televizyonlarda kullanan tek marka değil. LG ve Vestel gibi farklı markaların da kavisli televizyonları bulunuyor fakat Samsung, bunu televizyonlarının geneline yayarak, algıda seçicilik yaratıyor ister istemez. O nedenle televizyonda kavis denince akla ilk olarak Samsung geliyor.

Samsung'un incelediğimiz bu modeli de yine kavisli bir televizyon. 8000 serisinden olan 55 KS8500, adı üzerinde 55 inç boyutunda panele sahip. Samsung'un Quantum Dot panelini kullanan televizyon, bize 4K Ultra HD görüntü sağlıyor.

Görüntü motoru noktasında, son zamanların çok konuşulan SUHD teknolojisini kullanan televizyon, bu sayede gerek TV kanalları gerek sinema filmleri gerekse de oyunlarda güzel görüntü sağlıyor. Ama 3D'nin televizyonda yer almadığını söyleyelim. Yani televizyon alırken özellikle 3D arıyorsanız, Samsung'un bu modeli size göre değil.

One Connect ve Tizen

One Connect ve Tizen

Samsung 55 KS8500'de tek bağlantı noktası, One Connect yer alıyor. Dört çekirdekli işlemciyi içeriğinde bulunduran bu One Connect donanımı, televizyonda önemli bir yere sahip. Zira bu parçayı değiştirerek televizyonunuzun teknik altyapısını da bir nevi güncelleyebiliyorsunuz. Bu kutu içeriğinde bizlere 4 çekirdekli bir işlemci sunuluyor.

Televizyonun işletim sistemi kuşkusuz Tizen platformu. Kullanımı oldukça kolay olan Tizen platformu, ayrıca Smart Hub ile de çok sayıda içeriği karşınıza getiriyor. Televizyonun ekürisi olan uzaktan kumanda da ona uygun üretilmiş. Hiç sırıtmıyor.

Televizyon yalnızca altyapısı ile değil, tasarım yönüyle de oldukça güçlü. Çerçevesiz ekran tasarımıyla dikkat çeken televizyon, bu sayede önden bakıldığında sizi direkt görüntüyle baş başa bırakıyor.

Güzel detaylar

Güzel detaylar

Televizyonun bağlantıları arasında 4 adet HDMI yer alıyor. Elbette USB 3.0 portu da unutulmuş. 3 adede kadar bulabiliyorsunuz. Ethernet, Wi-Fi v Bluetooth gibi internet için gerekli yerler de televizyonda hazır. Dijital ses çıkışı da burada yer aldığı gibi, televizyonda halihazırda 40 watt'lık hoparlörler bulunuyor. Genel anlamda ev içi kullanımlar için bu hoparlörler yeterli. Fakat müzik de dinleyeceğimiz, biraz da sesini açacağım diyenler olacaksa, o zaman size güzel bir önerimiz var.

Samsung, deneyimleyebilmemiz için 55 KS8500'ü bize yalnız göndermemiş. Beraberinde Samsung'un kavisli yol arkadaşı, Soundbar HW-J6001 hoparlörü de ofisimize geldi. Böylece televizyonu böylesi bir set olarak da inceleme fırsatımız oldu.

İki parçadan oluşan Soundbar HW-J6001R modeli, iki parçadan oluşuyor: Bir Soundbar, bir de woofer. Bu iki cihaz tamamen kablosuz olarak birbirine bağlanıyor. Totalde 300 watt güç çıkışı sağlayan cihaz, bizde bulunduğu sürede ofisi bir hayli inletti desek yeridir. Cihazın tek problemi, woofer'la soundbar'ı birbirine bağlamanın biraz uğraştırması. Bu adımı geçerseniz, gerisi geliyor.

Özetle

Samsung'un 55 KS8500 modeli güzel bir televizyon olmuş. Kavisli tasarımı estetiğe oynuyorken elbette seyir keyfini de destekliyor. Çerçevesiz tasarımıyla da dikkat çekici bir televizyon olan 55 KS8500¸Tizen işletim sisteminin her geçen gün biraz daha büyümesiyle ilerleyen günlerde daha güzel bir model olacaktır kuşkusuz. Televizyonun görüntü performansı zaten muazzam; film ve oyunlarda gayet beğeneceksiniz diye düşünüyoruz. Bunların yanında 3D olmaması ise üzücü olmuş doğrusu. Tercih edilir, edilmez o tartışılır fakat her şeyin olduğu bir TV'de 3D'nin de eksik bırakılmaması gerekiyordu diye düşünüyoruz.

Samsung 55 KS8500'ün fiyatı ise 6000 TL dolaylarında.

Kimler Almalı

Evindeki televizyonunu değiştirmek istiyor ve kavisli bir modele geçmek istiyorsanız 55 KS8500, sizin için doğru tercih olabilir.

Alternatifleri

Samsung 55 KS8500'e alternatif olarak Philips modellerine de bakabilirsiniz. Philips 49PUS6501/12 de güzel bir televizyon modeli.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Samsung UE55KS8500U
Ürün Markası Samsung
CHIP Online Notu
87
İşletim Sistemi Tizen
Panel 4K SUHD
Ekran Büyüklüğü 55 inç
Çözünürlük 4K Ultra HD (3840x2160)
Dahili Uydu Alıcı Var
Hoparlör 40 watt
Bağlantılar HDMI (4 adet), Ethernet, USB (3 adet), Wi-Fi, Bluetooth
Güç 60W (Tipik), 185W (Maks.)
Boyutlar 1224.9 x 777.0 x 234.6 mm
Ağırlık 17 kg.
Okuyucu Yorumları