SanDisk Extreme Plus SDHC UHS-I Car testte

SanDisk'in profesyonel ve amatör fotoğrafçılara sunduğu Extreme Plus bellek kartı testte.

CHIP Online Notu 81
  • Başarılı performans
  • Veri kurtarma yazılımı desteği
  • RescuePro Deluxe yalnızca 1 yıl ücretsiz

SanDisk'in profesyonel ve amatör fotoğrafçılara sunduğu Extreme Plus bellek kartı, yeni nesil video formatlarını desteklemesinin yanı sıra fotoğraf noktasında da yüksek hız arayan kullanıcılara özel bir ürün. Elimizdeki sürümüyle 32 GB kapasitesinde olan kart, ayrıca 16 ve 64 GB'lık seçeneklerle de bulunabiliyor.

Kartı özel yapan nokta, Sınıf 10 olmasının yanında UHS Hız sınıfı 3 olarak derecelendirilmesi. Böylece video tarafında Full HD, 3D ve Ultra HD, yani 4K çözünürlükte dosyaları rahatlıkla yakalayabilme imkanı tanıyor. Yine yüksek boyutlu RAW ve JPEG dosyalarını da seri şekilde yazabilen ve okuyabilen bellek kartı, saniyede 90 MB okuma ve 60 MB yazma değerlerinin sahibi.

Biz bellek kartını incelerken yazma ve okuma noktalarını iki senaryoda ele aldık. Video ve fotoğraf dalında ayrı ayrı değerlendirdiğimiz kart, video değerlendirmesinde saniyede 85 / 88 MB okurken, saniyede 60 MB yazma sonucuna ulaştı. Fotoğraf değerlendirmesinde ise saniyede 80 MB okuma, saniyede 35 MB yazma erişimi aldık. Kartın, Canon 7D Mark II'deki yazma performansı ise saniyede 55 MB olarak karşımıza çıktı.

SanDisk Extreme Plus bellek kartına ilişkin bir diğer bahsedeceğimiz konu ise, kartın video ve fotoğrafları kurtarabilen RescuePro Deluxe yazılımıyla birlikte gelmesi. Normalde ücretli olan bu uygulama, bu bellek kartıyla birlikte 1 yıl ücretsiz olarak kullanılabiliyor. Fakat biz bu süreyi kısa bulduğumuzu söyleyelim.

Özetle

Toparlayacak olursak, aldığımız sonuçlara göre SanDisk Extreme Plus bellek kartı, özellikle video içerikleri konusunda yüksek hız sunmasıyla dikkat çekiyor. Böylece eğer 4K videolarla çalışmaya başladıysanız SanDisk Extreme Plus bellek kartı, sizin için iyi bir seçim olabilir.

Kimler Almalı

SanDisk Extreme Plus bellek kartı, fotoğrafçıların yanı sıra 4K video içerikleriyle çalışan kullanıcılara da hitap ediyor.

Alternatifleri

SanDisk Extreme Plus SDHC UHS-I Card'a alternatif olarak Kingston 32GB SDHC Class 10 UHS-I Ultimate'i de inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli SanDisk Extreme Plus SDHC UHS-I Car
Ürün Markası Sandisk
CHIP Online Notu
81
Biçim SDHC
Kapasite 32 GB
Okuma Hızı 80 MB/s
Yazma Hızı 60 MB/s
Video Hızı C10, U3
Okuyucu Yorumları