iPhone'unda kapasite sorunu yaşayanlara çözüm

iPhone'unda kapasite sorunu yaşayanların dikkat etmesi gereken bir çözüm.

CHIP Online Notu 85
  • Uygulama kullanımı
  • Lightning desteği
  • Hafif, şık tasarım
  • Geniş video format desteği
  • Fiyatı yüksek

Çok kısa bir süre önce hatırlarsanız SanDisk'in iPhone kullanıcıları için hazırladığı mobil depolama birimini incelemiştik. Daha önce incelediğimiz sürüm 16 GB olarak karşımıza çıkmıştı, bu defa da aynı modelin 32 GB'lık bir başka modelini test merkezimizde ağırladık. Dolan cep telefonu kapasitesi, çevrede internet bağlantısının olmaması ve bu nedenle fotoğraf ve videoları buluta kaydedemeyerek eski fotoğraflar arasından bazıları kurban etme yoluyla yeni fotoğraflara yer açmak gibi can sıkıcı durumlarda kurtarıcı niteliği taşıyan SanDisk iXpand Flash Drive, bakalım bu sürümüyle de bize bekleneni sunabilecek mi?

Her an senkronize

Elimizdeki 32 GB'lık ve daha önce incelediğimiz 16 GB'lık sürümünün yanı sıra 64 ve 128 GB'lık kapasite seçenekleriyle de raflarda yer alan SanDisk iXpand Flash Drive, bir ucunda Ligthning bağlantısı, diğer ucunda ise USB 2.0 noktası bulunduran bir mobil depolama birimi. Kolay kullanımı ve kompakt boyutlarıyla rahat bir kullanım sağlayan cihazı Ligthning yoluyla iPhone'unuza bağlıyorsunuz. Cihazı telefonunuza bağladığınızda hemen uygulamasını yüklemeniz gerektiği ekrana geliyor. App Store'dan iXpand Sync uygulamasını indirdikten sonra ise fotoğraf, video ve diğer dosyalarınızı senkronize etmeye başlayabiliyorsunuz. Fotoğraf rulonuzdaki içerikleri cihaza aktarabilir ve bu sayede cep telefonunuzun kapasitesini tazeleyebilirsiniz. Bunu ister manüel isterseniz ise otomatik senkronizasyon seçeneğini aktifleştirerek otomatik hale de getirebilirsiniz.

Performans

SanDisk iXpand Flash Drive'ı elbette iPhone için ek bir depolama birimi olarak kullanıyorsunuz, fakat diğer yandan USB bağlantısı ile içindeki dosyalarınızı bilgisayarınıza aktarmanız da mümkün. Sıradan bir flaş sürücü gibi bilgisayarınızın USB birimi üzerinden bağlayacağınız SanDisk iXpand Flash Drive, ayrıca güvenli erişim için içeriğinde SanDisk Secure Acces isminde bir yazılım da sunuyor.

Cihaz arabirim olarak USB 2.0'ı kullanıyor. Açıkçası USB 3.0 desteği sunulsa çok daha iyi olurdu. Zira yüksek kapasiteli dosyaları kopyalama daha yavaş olabilir. Elbette biz bu noktada daha önce cihazın 16 GB'lık sürümüne uyguladığımız benzer testi yine tekrarladık.

426 imaj ve üç videodan oluşan multimedya öbeğini iPhone'dan bir bilgisayara Apple'ın Lightning USB kablosunu kullanarak aktardığımızda bu işlem yalnızca iki dakika sürdü. Aynı işlemi iXpand üzerinden yaptığımızda ise süre çok farklı değildi, toplamda 2 dakika 51 saniyede kopyalama işlemi tamamlandı.

Ayrıca 426 imajı iPhone'dan Lightning ucuna bağladığımız iXpand'e aktarırken geçen süre 3 dakika 57 saniye, üç videoyu aktarırken geçen süre ise 50 saniyeydi. Bunlar da gayet makul değerler.

Özetle

Toparlayacak olursak SanDisk iXpand, iPhone ve iPad sahipleri tarafından tercih edilebilecek bir flaş sürücü olmayı başarıyor. Çok gezen ve çok fotoğraf / video çeken iPhone sahipleri, bu cihazı tercih ederek kapasite sorununu ortadan kaldırabilirler.

SanDisk iXpand flaş sürücü'nün incelediğimiz 32 GB'lık kapasiteli modelinni fiyatı ise 349 TL.

Kimler Almalı

SanDisk iXpand, iPhone ve iPad sahipleri tarafından tercih edilebilir.

Alternatifleri

SanDisk iXpand flaş sürücüye alternatif olarak Dark iPad/mini 5in1 Lightning kart okuyucuyu da inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli SanDisk iXpand Flash Drive 32GB
Ürün Markası Sandisk
CHIP Online Notu
85
Arayüz USB 2.0, Lightning
Kapasite 32 GB
Kapasite Seçenekleri 16 / 32 / 64 / 128 GB
Desteklenen Formatlar WMV, AVI, MKV, MP4, MOV
Boyutlar 64 x 36 x 11 mm
Okuyucu Yorumları