SSD'ye terfi etmek isteyenlere iyi seçenek.

Düşük güç tüketimi ve performansıyla SSD'ye terfi etmek isteyenler için dikkat çekici.

Sandisk Ultra Plus SSD İnceleme
CHIP Online Notu 84
  • Çalışma performansı
  • Düşük güç tüketimi
  • Yazma hızı daha yüksek olabilirdi

Bu yılın en yeni SSD'lerinden biri olan Sandisk Ultra Plus SSD, masaüstü ve dizüstü bilgisayarında SSD'ye terfi etmek isteyen kullanıcıları yakından ilgilendirecek türden özellikler sunuyor. İncelediğimiz modeliyle 256 GB'lık bir kapasite sunan Sandisk Ultra Plus SSD, 64 GB ve 128 GB'lık modelleri ile de piyasada bulunabiliyor. Yüksek veri hızı, kısa gecikme süresi ve düşük güç tüketimi ile ilk bakışta dikkat çeken SSD, plastik bir yapıya sahip ve oldukça hafif. Aslında göründüğünden daha küçük yapıda olan Sandisk Ultra Plus SSD, standartlara uymak için geniş bir kasayla geliyor.

Marvell SS889175 kontrolcüsünü kullanan Ultra Plus SSD, 19 nm flaş bellek kullanıyor. Ayrıca 128 MB DDR2 800 SD RAM ve SLC NAND nCache Cache bellek sahibi olan SSD, sıralı okuma performansıyla saniyede 530 MB değerine ulaşıyor. Sıralı yazma hızıyla da 445 MB/s'ye ulaşan Sandisk Ultra Plus SSD, bu konudaki performansını biraz daha yukarı taşıyabilirdi düşüncesindeyiz. Özellikle düşük güç tüketim mimarisiyle beğendiğimiz Sandisk Ultra Plus SSD, sistem üzerinde yarattığı minimum yük ile ısı problemi de yaratmıyor. Buna sessiz çalışması da eklediğimizde SSD'ye terfi etmemek için bir neden göremiyoruz. 6 Gbit/sn hızında SATA 3.0 arabirimini kullanan SSD, 7 mm'lik inceliği ile beklentileri karşılıyor. 9 mm'ye tam uyması için beraberinde bir çerçeve de getiren Ultra Plus SSD, Sandisk'in 3 yıllık garanti desteğini kullanıcılara sunduğunu da söyleyelim.

Özetle

Yüksek veri hızıyla performansınıza olumlu yönde direkt katkıda bulunacak bir SSD olan Sandisk Ultra Plus SSD, SSD'ye terfi etmeyi düşünüyorsanız ilk incelemeniz gereken ürünlerden biri.

Kimler Almalı

SSD'ye terfi etmek isteyen kullanıcılar tarafından satın alınabilecek kalitede olan Sandisk Ultra Plus SSD, ilk incelenmesi gereken SSD'ler arasında yer alıyor.

Alternatifleri

Sandisk Ultra Plus SSD'nin sahip olduğu 256 GB'lık modelinin yanı sıra 64 ve 128 GB'lık modelleri de bulunuyor. Eğer 256 GB sizin için fazlaysa onları da inceleyebilirsiniz.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Sandisk Ultra Plus SSD
Ürün Markası Sandisk
CHIP Online Notu
84
Kapasite 256 GB
Arabirim SATA 3.0
Sıralı Okuma 530 Mb/s
Sıralı Yazma 445 Mb/s
Garanti 3 yıl
Okuyucu Yorumları