Sansui FreeTV

Sansui FreeTV dijital uydu alıcıları, Türkiye'nin sahip olduğu Türksat 1C ve 2A(Eurasiasat) uydularından yayın yapan tüm dijital televizyon kanallarını DVD kalitesinde görüntüyle izlemenizi ve 60’a yakın radyo kanalını CD kalitesinde ses ile dinlemenizi mümkün kılıyor.

Sansui FreeTV İnceleme
CHIP Online Notu 82

52 TV kanalını dijital ortamda seyretmek:2004 yılı Ocak ayı sonunda Türk kanallarının tamamının uydu üzerinden dijital yayına geçmesiyle, Türkiye'de dijital TV yayıncılığında yeni bir dönem başladı. İyi de oldu, çünkü bu sayede TV yayınlarının görüntü kaliteleri önemli ölçüde arttı. Yalnız bu kaliteden faydalanabilmek için bir uydu alıcısına ve bir de çanak antene ihtiyacınız var.İşte bu ayın ürünü olmayı başaran Free TV de tam burada devreye giriyor. Sansui FreeTV dijital uydu alıcıları, Türkiye'nin sahip olduğu Türksat 1C ve 2A(Eurasiasat) uydularından yayın yapan tüm dijital televizyon kanallarını DVD kalitesinde görüntüyle izlemenizi ve 60’a yakın radyo kanalını CD kalitesinde ses ile dinlemenizi mümkün kılıyor.Bu esasında yeni bir olay değil, alacağınız herhangi bir çanak anten ve uydu alıcısıyla da bunları yapmak mümkün. Peki ya FreeTV’yi farklı kılan özellik ne?Türkiye şartlarına uygun özel tuner geliştirildiFreeTV uydu alıcısını benzerlerinden ayıran en önemli özelliği, içindeki tuner'in (kanal seçici) Türkiye coğrafyası ve uydularına göre dizayn edilmiş olması.İfade edilenlere göre, Sansui teknik ekibi tasarım öncesinde Türkiye'de 3 aylık bir çalışma yapmış ve bu çalışma ile batıdan doğuya çeşitli illerde, uydulardan gelen sinyaller ölçülmüş.Böylece birçok tuner arasından bu yayınları en yüksek kalitede alabilen tuner’ın seçilmesi mümkün olmuş. Daha sonra bu tuner üzerinde yapılan geliştirme ile de Türkiye şartlarına tamamen uygun bir tuner’ın üretimine geçilmiş. B unun amacı, uydulardan yapılan TV ve radyo yayınlarını diğer uydu alıcılarından çok daha yüksek sinyal gücü ve kalitesi ile kullanıcılara sunmak.Sansui’nin Türksat’ı tercih etmesinin sebebiyse Türksat uydularının, Türkiye coğrafyasına en yüksek güçte sinyal gönderebilen uydular olması.Öyle ki, bu uydular üzerinden yayın yapan TV kanallarını ülkemizin her yerinden, daha küçük çanaklarla izlemek mümkün, yani bu yayınlar Türkiye’nin en ücra köşelerine kadar ulaşıyor. Tabii uydu üzerinde varolan Türkçe kanalların yanı sıra, diğer uydulardan yayınlanan yüzlerce yabancı kanal da rahatlıkla izlenebiliyor.Kanal bilgi ve yazılım güncellemelerini kendisi yapıyorFreeTV uydu alıcılarını pek çok şeyi kullanıcısının haberi bile olmadan kendi kendine yapıyor olması büyük bir avantaj. Uydu alıcısı, uydudaki olası değişiklikleri sürekli kontrol ediyor ve kendi kendine uyum sağlayabiliyor. FreeTV Uplink sistemi ile FreeTV uydu alıcılarının, kanal bilgilerini otomatik olarak güncellemesi sağlanıyor. Bu sayede gelecekte ücretsiz kanalların yanı sıra, şifreli kanalların da kart kullanmadan abonelik sistemi ile izlenmesine imkan tanınacak. Uydu alıcısı ile TV arasındaki bağlantının herhangi bir RF modülatörü kullanılmadan, doğrudan SCART girişi üzerinden yapılıyor olması da bu ürünün artılarından bir diğeri. Çünkü bu sayede uydudan TV'ye giden yayın sinyalinde herhangi bir kayıp meydana gelmiyor.

Özetle

Sansui’yi kartlı ve kartsız olmak üzere iki model halinde bulmak mümkün. Aralarındaki fark, kartlı Sansui FreeTV dijital uydu alıcısının, üzerinde Viaccess, Conax, Cryptoworks, Nagravision, Irdeto, SECA için iki adet yuva bulundurması. Bu, yukarıda bahsi geçen şifreleme metotları ile şifreli yayın yapan kanalların uygun kart ve modül vasıtasıyla rahatça izlenebileceği anlamına geliyor.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Sansui FreeTV
Ürün Markası Sansui
CHIP Online Notu
82
Okuyucu Yorumları