Mükemmele Yakın Sayfa Tanıma

Tanınmış OCR yazılımların başında gelen Omnipage’in bu yeni sürümü ile artık PDF dosyalarından da metinler rahatlıkla alınabiliyor, 100’ün üzerinde dil tanınıyor ve çıkışlar bir HTML dosya olarak da kaydedilebiliyor.

Scansoft Omnipage Pro II İnceleme
CHIP Online Notu 77

Mükemmele yakın bir sayfa planı tanıma motoru ile başlıkların, alt yazıların, tabloların, sütunların, renkli yazıların ve resimlerin ayırt edilmesinde de hiç problem yaşanmıyor ve sonuçlar neredeyse orijinaline yakın bir şekilde elde edilebiliyor. İster tarayarak ister de GIF, TIFF, BMP, PCX gibi formatlardaki resimler program içine alınabiliyor. Çıkış için ise HTML’inyanı sıra bir çok kelime işlemci ve hesap tablosu formu da kullanılabiliyor. Program isterseniz OCR işlemini Office 97, 2000 ve XP içinden yapabilmenize de olanak tanıyor.Program ile daha önceden taranmış bir resim işlenecekse bunun en az 300dpi ve 16 seviye gri tonunda olması gerekiyor. Yoksa problem çıkabiliyor. Ayrıca % 99’lık olarak belirtilen başarı oranı ise sadece lazer çıkışı kağıtlar üzerinde ve standart font ile görülebiliyor.Dokümantasyonda belirtilen bu değere silik ve sorunlu belgelerde ulaşmak ise oldukça zor.

Özetle

Eğer upgrade edecekseniz inanılmaz bir indirim sağlanıyor. Üstelik upgrade işlemi için tarayıcılarla gelen lite sürümler bile yeterli. Türünün en iyilerinden biri olan bu program artık çok daha hızlı ve başarılı.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Scansoft Omnipage Pro II
Ürün Markası Scansoft
CHIP Online Notu
77
Okuyucu Yorumları