Sessiz ve hızlı

Geçen aylarda size Seagate’in yeni piyasaya çıkan diski Baracuda ATA IV’ü tanıtmıştık. Bu ay ise tümüyle aynı olup, sadece kapasitesi farklı olan ST380021’yi tanıtacağız. Seag ate’in bu yeni ürününün en ayırt edici özelliği, disklerdeki gürültü oranına bir çözüm oluşturmayı başarması.

Seagate Baracuda Ata IV ST380021 İnceleme
CHIP Online Notu 73

Bar acuda ATA IV’dekullanılan SoftSonic Fluid Dynamic Bearing Motor (FDB) sayesinde disk çalışırken gürültü oranı minimuma indirgenmiş oluyor.Öyle ki sabitdiskin dakikada 7200 devir yapması bile bu gürültü oranını arttırmaya etmiyor. Seagat e’in gürültü oranını minimuma indirmeye çalıştığı bu önlemlere Sound Barrier Teknolojisi adını veriyor.Bar acuda ATA IV’ün testlerimizde rastgele okuma hızı dışında iyi sonuçlar verdiğini söyleyebiliriz.Ör neğin saniyede 42.19 Mbyte okuma ve 23.37 Mbyte’lık yazma hızı ile Seagate yüksek hızlarda çalışabildiğini gösteriyor. Ayrıca 11 ms’lik veri erişim süresi değeri de yeterli.

Özetle

Baracuda Ata IV, testlerimizde birinci olmakla kalmadı, piyasada yeni olmasına karşın kendi serisinin bir önceki modeli olan ATA III modellerinin başarısını da çoktan yakaladı.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Seagate Baracuda Ata IV ST380021
Ürün Markası Seagate
CHIP Online Notu
73
Okuyucu Yorumları