Sennheiser Momentum True Wireless İnceleme

Yüksek fiyat, harika ses kalitesi sağlayan kulaklık Sennheiser Momentum True Wireless'ı inceledik.

Sennheiser Momentum True Wireless İnceleme
CHIP Online Notu 86
  • Muhteşem soundstage
  • Kolay kullanım
  • Uzun batarya ömrü
  • Fiyatı pahalı
  • Dokunmatik kontroller fazla hassas
  • Biraz ağır ve büyük

Apple'ın son yıllardaki tüm kararları veya girişimlerinin doğru olup olmadığı tartışılır ancak tanıtıldığı gibi şüpheyle konuşulan AirPods konseptinin üzerinde durmaları ve son kullanıcıyı "bu kulaklıkların kolay kolay düşmeyeceğine" ikna edip diğer firmaların yolunu açmaları başlı başına bir takdir sebebi. Nihayet kulaklık denilince akla gelen ilk firmalardan Sennheiser da bu segmente yatırım yapmaya karar verdi ve firmanın göz bebeği Momentum True Wireless nihayet test sayfalarımızda.

Momentum True Wireless mühendislik açısından sektörün ulaştığı son noktayı temsil eden bir ürün. Herhangi bir eşleşme problemi yaşamayan ürün Bluetooth 5.0 kullanıyor ve Android 7.0 / iOS 11 üzerindeki işletim sistemlerinde çalışıyor. Kullanımı oldukça basit olmasına rağmen dilerseniz Sennheiser Smart Control App'i indirerek kulaklıkların şarj seviyesinden ekolayzıra, hatta insanlarla konuşurken ne kadar dış ortam / müzik sesi duymak istediğinize kadar pek çok ayara hakim olabiliyorsunuz. Sonuncusu özellikle önemli çünkü bir kez kulağınıza taktığınızda dünya ile bağlantınız kesiliyor, kulaklıklar hiçbir sesin size ulaşmasına izin vermiyor.

Ürünün kullanımı oldukça basit. Ufak ve oldukça kaliteli gözüken bir şarj istasyonu var ve kulaklıkları istasyondan çıkarttığınız anda açılıp telefonunuza bağlanıyorlar. Her iki kulaklık arasında şarj seviyeleri arasında minimal fark var ve bir kez şarj olduktan sonra ses seviyesine göre minimum 4 saat kesintisiz müzik dinleyebiliyorsunuz. Sesi açmak için sağ kulağınıza, kısmak için sol kulağınıza dokunmanız yeterli ama bu hassaslık eliniz yanlışlıkla dokunduğunda sıkıntı yaratabiliyor.

Ses kalitesi konusunda ise söyleyecek pek bir şey yok. Soundstage muhteşem ve eski kulaklığınıza döndüğünde kültür şoku yaşamış gibi hissediyorsunuz. Sadece kulaklıkların bir miktar iri olduğunu ve kesinlikle spor yaparken kullanmaya uygun olmadığını belirtelim.

Özetle

Neticede karşımızda son derece "niche" bir ürün var ve yolda yürürken bile müzik kalitesinden taviz vermek istemeyenlere hitap ediyor. Ürünün Türkiye fiyatı ise 2000 TL.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Sennheiser Momentum True Wireless
Ürün Markası Sennheiser
CHIP Online Notu
86
Okuyucu Yorumları