En ince ayrıntıları keşfe doğru yolculuk.

Bilgisayar başında kullanabileceğiniz ve aynı zamanda taşıması kolay, başarılı bir kulaklık.

Sennheiser PC 350 Special Edition İnceleme
CHIP Online Notu 86
  • Katlanabilir yapı
  • Ses kalitesi
  • Taşınabilir cihazlara uygun değil.

Kulaklıklar son dönemlerin en gözde ürünlerinden biri. Özellikle filmlerin ve oyunların çevresel ses desteği kazanmasıyla, ses sistemlerinin geçtiğimiz yıllarda önlenemez bir yükselişi vardı. Şimdiyse hayatımızın biraz daha taşınabilir ürünlere odaklı olduğu düşünülürse ses sistemlerinin yerini yavaş yavaş kulaklıkların aldığı söylenebilir. Sennheiser PC 350 Special Edition, bilgisayar başında zaman geçirenlerin hoşlanacağı bir kulaklık. Kulaklık, kepçeyi tamamen içine aldığı için öncelikli olarak rahatlık yönünden beklentileri karşılıyor. Uzun süreli kullanımlarda bile rahatsızlık hissi oluşturmuyor ve kafa baskısı açısından oldukça hassas. Bir diğer önemli konu olan ses kalitesinde de Sennheiser PC 350 Special Edition'ın hatırı sayılacak bir başarısı var. Ek olarak kulaklığın katlanabilir tasarımı ve beraberinde gelen özel taşıma çantası da satın alma öncesinde göz önünde bulundurulması gerekenlerden.

Sennheiser PC 350 Special Edition, 10 Hz – 26 kHz arasında frekansları üretebiliyor. Bas sesleri önemseyenlerin beklentilerini tam anlamıyla karşılayacağına eminiz. Kulaklıkta aktif bir gürültü engelleme mekanizması olmasa da kulaklık kasasının başarılı tasarımı sayesinde pasif bir yalıtım sağlanıyor. Sunulan mikrofon, esnek olan yapısı sayesinde rahat bir şekilde konumlandırılıyor. Kalitesi standartların üzerinde ve hatta bir kulaklık setine kıyasla son derece kaliteli. Anahtarlı mekanizma sayesinde mikrofon sadece ağız seviyesine indirildiğinde çalışıyor. Yukarı tarafa katlandığında donanımsal olarak kapatılıyor. Mikrofonda da çevre gürültüsünü engelleyen bir yalıtım sistemi var. 312 gram ağırlığa sahip olan Sennheiser PC 350 Special Edition, oldukça sağlam bir kulaklık. Üç metre uzunluğundaki kablo biraz uzun olsa da ihtiyaç duyanlar mutlaka olacaktır. Sistem bağlantısı ise 3.5 mm'lik bağlantılarla gerçekleşiyor. Hem kulaklık, hem de mikrofon için iki adet 3.5 mm'lik bağlantı var. Kulaklığın ses seviyesi ayarı ise sağ taraftaki sürücü kabininin üzerindeki Sennheiser logolu tekerlek üzerinden yapılıyor.

Özetle

Sennheiser PC 350 Special Edition, başarılı bir kulaklık. Fiyatının çok yüksek olmaması, birçok kullanıcı tarafından ulaşılabilir olmasını sağlayacaktır. Ses kalitesi ve rahatlığı da uzun süreli olacağının açık bir göstergesi. Taşınabilir ürünlerle gündelik hayatta kullanılabilmesi pek mümkün değil ama özellikle taşınabilir bilgisayar kullanıcılarının vazgeçilmezleri arasında olabilir. Kolayca taşınabilmesi için kutusundan çantası ile beraber geldiğinden bahsetmiştik.

Alternatifleri

Eğer ödeyeceğiniz faturanın karşılığını tam anlamıyla almak istiyorsanız Sennheiser PC 350 Special Edition'dan memnun kalabilirsiniz. Benzer fiyatlara, rakip markalarda da birçok ürün var ancak Sennheiser PC 350 Special Edition'un ciddi anlamda iyi bir kulaklık olduğunu söylememiz gerek.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Sennheiser PC 350 Special Edition
Ürün Markası Sennheiser
CHIP Online Notu
86
Frekans Aralığı 10 Hz - 26 kHz
Sürücü 40 mm
Gürültü Engelleme Pasif
Bağlantı 3.5 mm
Mikrofon Var
Okuyucu Yorumları