Tasarımıyla dikkat çeken bir USB bellek.

Sıradan görünen USB belleklerden sıkıldıysanız, tam size göre bir önerimiz var.

Silicon Power Ultima U03 İnceleme
CHIP Online Notu 78
  • SPwidget yazılımı
  • Şık tasarım
  • Yeterli düzeyde performans
  • USB 3.0 desteği şart.

Önemli bellek üreticilerinden biri olan Silicon Power, birçok dalda üretim gerçekleştiriyor ve belki de en fazla ürün çeşitliliği USB belleklerde var. Günümüzün trendine uygun şekilde Silicon Power'ın USB 3.0 destekleyen ürünleri de var ancak incelememizde yer vereceğimiz Ultima U03 model USB bellek, USB 2.0 arabirimine sahip ve performanstan ziyade tasarımıyla ön plana çıkmayı hedefliyor. Firmanın USB 3.0 modelleri arasında Marvel M01, Marvel M60 ve Blaze B10 gibi seçenekleri var. Önceliğiniz performanssa ve bilgisayarınız tarafından destekleniyorsa USB 3.0 bir bellek almanız gerektiğini en baştan belirtelim.

Silicon Power'ın USB 2.0 seçenekleri ise altı farklı ailedeki 21 modelden oluşuyor. İncelememizde yer verdiğimiz Ultima U03'ün konumlandığı yerse tasarım ve kullanışlılık. Kayar yapıda tasarlanan arabirimi sayesinde kapak derdini ortadan kaldıran Silicon Power Ultima U03'ün 4 GB, 8 GB, 16 GB, 32 GB ve 64 GB kapasite seçenekleri var. İsteğe bağlı olarak renk tercihi de siyah ve beyazdan yana yapılabiliyor. Belleğin üst yüzeyindeki baklava deseni kabartılı bir görünümde olduğundan ışığın geliş açısına göre oldukça parladığını söylemeliyiz. Ömür boyu garantili olarak satışa sunulan Silicon Power Ultima U03 belleklerde yedekleme ve güvenlik odaklı SPwidget yazılımı da önemli bir ayrıntı.

Silicon Power Ultima U03, 55 x 20 x 8.6 mm'lik boyutlara ve 13 gramlık ağırlığa sahip. Tüm Microsoft Windows işletim sistemlerine ek olarak Mac OS ve Linux'a destek verildiği de belirtiliyor. Belirtmek şu aşamada gerekli değil ama USB 1.1'e uyumluluk olduğunun da altı çiziliyor. Arabirimin standardı USB 2.0 olduğu için USB 3.0 cihazlarda da mevcut performans değişmeden kullanılabilmesi mümkün. Gerçekleştirdiğimiz testlerde belleğin ortalama olarak saniyede 21 MB okuyabildiğini ve 17 MB yazabildiğine şahit olduk. Çok üst düzey performanslı denmese de ortalamanın oldukça üzerinde sayılabilir.

Özetle

Belleğin tasarımının oldukça dikkat çekici olduğunu söylemiştik. Gerçekten de masanın üzerinde dururken çevredeki kişiler tarafından da hemen anlaşılabiliyor. Malzeme parlak olduğu için biraz dikkatli kullanılması gerekli çünkü çizilmeye müsait. Kayar yapıda tasarlanmış olduğundan kapağın olmaması da bir avantaj. Üstelik USB arabirim böylece koruma altına da alınabiliyor. SPwidget yazılımı da ihtiyaç duyan kullanıcılar için biçilmiş kaftan. Yedekleme ve güvenliğe dair birçok özellik sunuyor. Silicon Power Ultima U03'ı beğendik ancak keşke USB 3.0 olsaydı demeden edemiyoruz.

Alternatifleri

Özellikle yüksek kapasiteli bir model tercih edecekseniz ve tasarım takıntınız yoksa kesinlikle USB 3.0 bir bellek almanızı tavsiye ediyoruz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Silicon Power Ultima U03
Ürün Markası Silicon Power
CHIP Online Notu
78
Kapasite 16 GB
Renk Siyah
Arabirim USB 2.0
Boyutlar 55 x 20 x 8.6 mm
Ağırlık 13 gram
Garanti Ömür Boyu
Okuyucu Yorumları