Suya, toza ve darbeye dayanıklı video kamera.

Küçük boyutlar ve hafiflik başta olmak üzere, bir Full HD kameradan beklenen tüm detaylara sahip.

Sony Handycam HDR-GW55VE İnceleme
CHIP Online Notu 96
  • Etkileyici video ve fotoğraf kalitesi
  • Üstün taşınabilirlik
  • Doğal şartlara dayanıklılık
  • Daha uygun fiyatlı olmalıydı.

Yeni bir video kamera satın almak için araştırma yaparken kullanıcıların ilk etapta önemsediği nokta elbette Full HD, yani 1920 x 1080 piksel çözünürlükte video kaydı oluyor. Aslına bakarsanız günümüzdeki birçok akıllı telefonla da aynı çözünürlükte video kaydı yapılabiliyor ancak görüntü kaliteleri kıyaslandığında halen "video kamera" olarak geliştirilmiş ürünlerin üstün olduğu rahatlıkla anlaşılabiliyor. Akıllı telefonların birden fazla görevi ve küçük hacimleri var. Mevcut video kameralardaki hacimse tamamen cihazın video ve fotoğraf kalitesi için değerlendiriliyor. Kaliteli videoların ve fotoğrafları etkileyen temel detay asıl olarak objektif ve algılayıcı büyüklükleri. Dolayısıyla video kameralar her zaman video ve fotoğraf çekimi söz konusu olduğunda avantajlılar. Detaylı şekilde inceleyeceğimiz Sony Handycam HDR-GW55VE'nin ön plana çıkan özellikleriyse tam bir tatil ürünü olması. Sony Handycam HDR-GW55VE, bir kot pantolonun cebine bile kolaylıkla girebiliyor. Suya, toza ve darbelere karşı dayanıklı. Daha ne isteyebilirsiniz ki?

70 x 105 x 32 mm'lik boyutlara ve 188 gram ağırlığa sahip olan Sony Handycam HDR-GW55VE'de 5.0 metreye kadar su geçirmezlik özelliği bulunuyor. Yani kamerayı su sıçramalarına karşı dirençli olarak düşünmeyin. Denize girerken yanınıza alarak, hatta dalarak su altında çekim gerçekleştirebilirsiniz. Tasarım oldukça zarif olmasına rağmen açılır-kapanır bölgeler su sızdırmayacak malzemelerle destekleniyor. Siyah ve metalik gri renklere sahip olan kameranın darbelere karşı olan dayanıklılığı ise 1.5 metre. Çok sert bir zemine düştüğünde elbette yıpranmalar olacaktır ancak kameranın çalışacağının garantisi veriliyor. Kum ve toz gibi doğal koşullar da Sony Handycam HDR-GW55VE için hiçbir şey ifade etmiyor.

f/1.8 - f/3.4 diyaframlı bir objektife sahip olan Sony Handycam HDR-GW55VE'de küçük gövdeye rağmen 10x optik yakınlaşma yapılabiliyor. 4.6 mm'lik arka aydınlatmalı Exmor R algılayıcı ile özellikle düşük ışık koşullarında şaşırtıcı netlikte görüntüler elde edilebiliyor. 20.4 MP (6016 x 3384 piksel) fotoğraf çekimi yapabilen kameranın Full HD video çekimi sırasında fotoğraf çekebilmesi de önemli bir ayrıntı. Optik görüntü sabitleme, Full HD özelliğinde 50p kayıt, BIONZ görüntü işlemci, 3.0 inç'lik yüksek karşıtlıklı LCD ekran, izlemeli odaklama ve otomatik sahne çekimi gibi özelliklere sahip olan Sony Handycam HDR-GW55VE'in dahili hafızası olmadığından sadece Micro SD ve Memory Stick Micro M2 kartlarla hafıza eklenebiliyor.

Özetle

Sony Handycam HDR-GW55VE mükemmel bir video kamera. Küçük boyutları, hafifliği ve yaz şartlarına dayanıklı olan yapısıyla rakiplerini geride bırakmayı başarıyor. Çekim kalitesinin de bizi şaşırtan bir düzeyde olduğunu söyleyebiliriz. 1920 x 1080 piksel 50p video kaydı sırasında optik görüntü sabitleme ve algılayıcı arka aydınlatması oldukça iyi bir iş çıkartıyor. Sony Handycam HDR-GW55VE pahalı bir video kamera ancak ölümsüzleştirmeye değer hatıralar için kesinlikle değer!

Alternatifleri

Sony Handycam HDR-GW55VE'in yaşam şartlarına dayanıklılık açısından değerlendirildiğinde benzer rakipleri var. Sunulan özellikler topluca kıyaslandığında ise Sony Handycam HDR-GW55VE'de ağır basıyor. Yüksek fiyatına rağmen şans tanınabilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Sony Handycam HDR-GW55VE
Ürün Markası Sony
CHIP Online Notu
96
Video Kaydı 1920 x 1080 piksel
Fotoğraf Çekimi 20.4 MP (6016 x 3384 piksel)
Optik Yakınlaşma 10x
Ekran 3.0 inç (Dokunmatik)
Boyutlar 70 x 105 x 32 mm
Ağırlık 188 gram
Okuyucu Yorumları