Video kayıtlarınızı beyaz perdeye aktarın.

Full HD video kaydı yapmak ve hemen beyaz perdeye aktarmak istiyorsanız bu kamera ilginizi çekebilir

CHIP Online Notu 90
  • Yüksek kalitede video
  • 55x Zoom
  • Dahili projektör
  • Dokunmatik ekran performansı

Her ne kadar artık video çekimi için fotoğraf makineleri tercih ediliyor olsa da, video kameraların yeri her zaman başkadır. Ergonomileri sebebiyle tek elle rahatlıkla kayıt yapabildiğimiz video kameralara birbirinden başarılı modeller kazandıran Sony de, bu düşüncemizi destekler nitelikte bir ürünle karşımıza çıkıyor. Yine başarılı bir işe imza atmış olan Sony, Handycam HDR-PJ380 ile elinde kamerayla dolaşmayı seven kullanıcılara hitap ediyor. Siyah ve beyazın yanı sıra kırmızı renkli tasarımla da satışa sunulan Handycam HDR-PJ380, böylece farklı zevklerdeki kullanıcılara hitap ediyor. Handycam HDR-PJ380'nin pek çok özelliği bulunuyor. Öncelikle tasarıma dayalı özelliklerden başlayalım ve yavaş yavaş derinlere inelim.

Şık görünümü ve ergonomik yapısıyla rahatlıkla elinize oturabilen bir tasarıma sahip olan Handycam HDR-PJ380, boyutları ve hafifliğiyle gayet rahat taşınabiliyor. Cihaz böylece uzun çekimler yapmanızı mümkün kılıyor. Arka kısmına yerleştirilen bataryanın hemen yanında bulunan "Start" butonu ile video kaydına başlayabiliyor ve üst kısmındaki butonları kullanarak fotoğraf çekebiliyor ve görüntüye yakınlaşabiliyorsunuz. Üzerinde 3.0 inç büyüklüğünde dokunmatik bir LCD ekran bulunduran kamera, Türkçe olmasıyla da rahat bir kullanım sağlıyor. Ekranda yer alan komut butonları biraz daha büyük olsa ve tepki süresi biraz daha hızlı olsa daha iyi olurmuş. Ekrana dikkatli baktığınızda titrediğini görmeniz mümkün, bu da göz yorgunluğu yaratabiliyor. Daha iyi bir ekran kullanılsa, çok daha memnun kalacağımızdan eminiz.

Üzerinde 8.9 MP değerinde çözünürlük sunan Exmor R CMOS Sensor bulunduran Handycam HDR-PJ380, Full HD kalitesinde video kaydı yapabiliyor. 16 GB dahili depolama alanı sunan Handycam HDR-PJ380, böylece SD kartla sizi uğraştırmıyor. Kamerayı kutusundan çıkartır çıkartmaz hemen kayda başlayabiliyorsunuz. Daha sonra çektiğiniz videoları kameranın yanındaki el bandına sabitlenmiş olan minik USB kablosunu kullanarak rahatlıkla kopyalamanız mümkün. Kamerayı televizyonunuza bağlayabilmeniz için üzerinde HDMI bağlantısına da yer veren Sony uzmanları, cihazın kutusuna bir adet de HDMI kablosu koymayı ihmal etmemişler. Ancak bu HDMI bağlantısını yalnızca video kameranızdaki görüntüleri büyük ekrana taşımakta kullanmıyorsunuz. Buna daha sonra değineceğiz; en güzeli en sona saklayalım. Handycam HDR-PJ380'nin optik zoom miktarı 30x. Dijital zoom'la ise uzaktaki görüntülere 350x'e kadar yakınlaşabiliyorsunuz. Dijital zoom'da elbette bir noktadan sonra bozulmalar görülebiliyor, ancak kameranın uzakları detaylı bir şekilde yakın edebildiğini rahatlıkla söyleyebiliriz; öyle ki, kamerayı dürbün olarak kullanmanız mümkün. Bu arada cihazın sahip olduğu 30x optik zoom ile birlikte çalışan Extended Zoom özelliği ile HD görüntü kalitesi korunarak görüntülere 55x'e kadar yakınlaşmanız sağlanıyor.

Test merkezimizi ziyareti sırasında Handycam HDR-PJ380'nin en çok beğendiğimiz özelliğinin bir projektör olarak da kullanılabilmesi olduğunu söyleyebiliriz. Handycam HDR-PJ380, üzerinde 13 lumen değerinde bir projektör bulunduruyor. Bu projektörü kullanarak çektiğiniz videoları beyaz perdeye yansıtarak hemen izleyebiliyorsunuz. Bu özelliğin yararlı olduğu kadar eğlenceli olduğunu da söylemeliyiz. Zira yaptığımız testler sırasında gayet keyifli sonuçlar aldık. HDR-PJ380'nin özellikleri arasında 100 inçe kadar boyuta ulaşılabileceği yazılan bu projektör, ekranın üzerinde yer alan odak ayar çubuğu ile ayarlanabiliyor; böylece yansıtılan görüntüyü odaklayabiliyorsunuz. Elbette projektör yakın mesafelerde daha iyi çalışıyor. Ancak Handycam HDR-PJ380'nin 55 – 60 inçlik boyutlarda iyi bir görüntü sunduğunu söyleyebiliriz. Handycam HDR-PJ380'nin projektörünü kullanarak yalnızca çektiğiniz görüntüleri değil, aynı zamanda bilgisayarınızla HDMI bağlantısı kurarak buradaki görüntüleri de yansıtabiliyorsunuz. Böylece Handycam HDR-PJ380'nin projektör özelliği ile zengin bir kullanım sunduğunu söyleyebiliriz. Bu arada Handycam HDR-PJ380'nin bize verilen bilgiye göre 1.432 TL fiyat etiketine sahip olduğunu da belirtelim.

Özetle

Full HD video kaydı ile anılarınızı ölümsüzleştirebileceğiniz Handycam HDR-PJ380, geniş zoom miktarı, dahili hafızası ve konforlu kullanımıyla ideal. Üzerinde dahili bir projektör bulundurması da oldukça memnun edici.

Alternatifleri

Eğer projektör özelliği olmayan, sadece Full HD video kaydı yapabileceğiniz bir kamera arıyorsanız yine Sony Handycam'leri arasında dilediğinizi bulabilirsiniz. Böylece fiyatın da daha aşağı düşeceğini söyleyebiliriz. Ancak projektörlü farklı bir model arıyorsanız yine Handycam ailesinde pek çok seçenek mevcut.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Sony Handycam HDR-PJ380
Ürün Markası Sony
CHIP Online Notu
90
İmaj Sensörü 8.9 MP Exmor® R CMOS Sensor
Ekran 3.0 inç dokunmatik LCD
Optik Zoom 30x
Dijital Zoom 350x
Odak Uzunluğu 35 mm
Dahili Hafıza 16 GB
Okuyucu Yorumları