3D desteği, akıllı özellikleri ve dahası...

Yenilenmiş tasarımı, 55 inçlik yapısı, 3D desteği, akıllı özellikleri ve daha fazlasıyla...

Sony KDL-55W805A İnceleme
CHIP Online Notu 91
  • Yüksek görüntü kalitesi
  • 3D desteği ve pasif gözlükleri
  • Akıllı fonksiyonlar ve bağlantı seçenekleri
  • Gece koyu sahnelerde kenarlarda ışık farklılığı

Sony, hem geniş ekranlı televizyonlardan hoşlanan hem de evinde 3D keyfi yaşamak isteyen kullanıcılara özel olarak geliştirdiği yeni KDL-55W805A televizyonunu sonunda piyasaya sundu. 4K görüntü teknolojisiyle öne çıkan televizyonları arasında 42 ve 47 inçlik modellerinden daha geniş bir görüntü sunan 55 inçlik dev 55W805A, test merkezimizdeydi. Bakalım Sony'nin yeni modeli 55W805A, bizde nasıl bir izlenim bırakmış.

Öncelikle söze 55W805A'nın dış görümünden başlayalım. Sony, 55W805A ve yine serinin diğer boyutlu televizyonlarında yepyeni bir dış tasarım sunuyor. Alüminyum mat çerçeveye sahip olan televizyon, eski seriden aşina olduğumuz gibi açılı bir görünüm sunmuyor. Bunun yerine televizyonda bir standa yer verilmiş. Böylece daha esnek bir kullanım sağlayabiliyorsunuz. Bu arada standın da şık bir görünüme sahip olduğunu söyleyelim. İnce ekran çerçevesi ve ortasında yer alan 55 inç (139 cm) boyutundaki LED panelin uyumu harika. 55W805A'nın, arka kısmında yine Sony tarafından geniş bir fiziksel bağlantı desteği sunulduğunu görüyoruz. Burada ihtiyacınız olan dijital ve analog arabirimleri görmeniz mümkün. Üzerinde 4 HDMI bağlantısı bulundurduğunu ve MHL desteği sunulduğunu da söylemeliyiz. Ayrıca hazır bağlantılardan bahsetmişken 55W805A'nın kablosuz bağlantılarıyla da öne çıkan bir model olduğunu da ekleyelim. Hem bağlantı çeşitliliği hem de bu bağlantıları arabirim üzerinde yönetme imkanı oldukça rahat bir kullanım imkanı tanıyor.

Sony'nin 55W805A televizyonunda sunduğu görüntü teknolojilerinden X-Realty PRO ile büyük işler başardığını söylemeliyiz. İzlediğiniz hemen her görüntüyü Full HD görüntü kalitesine yükseltmeye çalışan bu teknoloji ile iyi bir görüntü elde edebiliyorsunuz. İzlediğiniz normal yayınlar ve filmlerde ise beklediğiniz kalitede bir görüntüyle karşılaşıyorsunuz. 400 Hz'lik bir tarama hızına sahip olan 55W805A, Motionflow XR teknolojisiyle akıcı görüntülerde iyi bir izleme deneyimi sağlıyor. Biz izlediğimiz onca görüntüde rahatsız olmadık. Ancak 55W805A'yı akşam vaktinde incelediğimiz için fark ettiğimiz bir detayı da aktaralım. LED arka aydınlatmalar televizyonun kenarlarına doğru daha fazla ışık yayıyor ve özellikle karanlık ortamlarda izlediğiniz akıcı olmayan koyu sahnelerde kenarların daha fazla ışık yaydığını görebiliyorsunuz. Fakat bunu görmek için dikkat etmeniz gerekiyor, akıcı görüntülerde de zaten bu detay fark edilmiyor bile. O sebeple bunu pek dert etmenize gerek yok.

Sony 55W805A, bir 3D televizyon. 3D özelliğine destek verilmiş televizyonda pasif gözlükler de hazır bulunuyor. Kutu içeriğinden tam 4 adet pasif gözlük çıkıyor ve bu sayede ailenizle ve arkadaşlarınızla televizyon karşısında 3D keyfi yaşayabiliyorsunuz. Gözlükler pasif olduğu için aktif gözlüklere göre daha hafif bir yapıda. Böylece televizyon karşısında gözlükle oturmak zorluk yaşatmıyor. Sunulan farklı 3D modları ile oyun oynayabilir veya film izleyebilirsiniz. 55W805A ile ilgili bahsedeceğimiz diğer bir nokta ise yazılımı. Böylece daha iyi bir kullanım sunan 55W805A, hem akıllı fonksiyonları hem de medya oynatma özellikleriyle kapsamlı seçenekler sunuyor. Son olarak akıllı telefonunuzdaki tüm görüntüleri NFC desteği sayesinde televizyona aktarabileceğinizi ve bunu yaparken 55W805A'nın beraberinde sunulan ikinci uzaktan kumandayı kullanabileceğinizi de söyleyelim.

Özetle

KDL-55W805A, geniş özelliklere ev sahipliği yapan bir televizyon. Gerek görüntü kalitesi, gerek bağlantı seçenekleri, gerek 3D desteği ve akıllı fonksiyonlarıyla yakından incelenmeyi hak ediyor. 4599 TL olan etiket fiyatına baktığınızda pahalı olduğunu düşünebilirsiniz belki. Ancak 55W805A'nın Sony'nin en yeni modelleri arasında bulunduğunu, 55 inçlik bir panele sahip olduğunu ve 3D desteği gösterdiğini de göz önünde bulundurmakta fayda var.

Alternatifleri

KDL-55W805A'nın fiyatı size yüksek geldiyse o halde yine kendisiyle aynı seride bulunan 47 veya 42 inçlik modellere yönelmenizi tavsiye edebiliriz.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Sony KDL-55W805A
Ürün Markası Sony
CHIP Online Notu
91
Panel LED
Ekran Büyüklüğü 55 inç
Çözünürlük Full HD
3D Var
Tarama Hızı 400 Hz
Bağlantılar HDMI (4 adet), USB (3 adet), Wi-Fi, MHL, DLNA, Ethernet, Wi-Fi Direct
Okuyucu Yorumları