Sony KDL-65W855C'yi inceledik

Yüksek kontrastlı ve çok enerji sarf eden TV Sony KDL-65W855C'yi inceledik.

Sony KDL-65W855C İnceleme
CHIP Online Notu 96
  • Harika kontrast
  • İyi ses kalitesi
  • Android TV
  • Yüksek güç sarfiyatı
  • 3D gözlük beraber gelmiyor

1800 Euro'luk fiyatı ile Sony KDL65W855C uzak ara Full HD model CHIP top 10 listesindeki en pahalı cihaz. Fakat 65 inçlik devasa ekranı ve harika işçiliği ile de ön plana çıkmayı başarıyor.

Çerçevesi son derece ince ve alüminyum temel yapısı çok şık. Sinyali nereden aldığına bakmaksızın, dahili alıcı veya harici bir cihazdan, Sony'nin bu cihazı ekranda kusursuz bir görüntü olacağını garantiliyor, çözünürlük de ne olursa olsun.

218:1 oranındaki satranç tahtası kontrast seviyesi daha iyi olamazdı. Maksimum parlaklık seviyesi olan 396 cd/m2, Full HD TV'nin parlak ayarlarda dahi mükemmel parlaklık ve netlikte görüntü sergilemesini sağlıyor. 3D oynatma özelliğinde de kusur bulmak zor: Kaçınılmaz "hayalet" görüntüler ortaya çıkıyorsa da, "crosstalk" seviyesinin düşüklüğü, görüntünün rahatsız edici olmamasını sağlamayı başarıyor. Tek kötü yanı şu: Bu kadar yüksek fiyatına rağmen, teslimatın içeriğine 3D gözlükler dahil değil. Fakat bu eksikliğe rağmen, aksesuar konusunda cihaz son derece tatmin edici.

Sony TV'de tüm önemli arayüzlere yer vermiş: Dört HDMI portunun yanında üç adet USB bağlantısı ve bir LAN yuvası mevcut. Söz konusu akıllı TV teknolojisi olunca Sony Android TV özelliklerini tercih etmiş. Arayüzde tüm bilindik öde-izle uygulamalarının (Netflix gibi) yanı sıra, Facebook ve YouTube uygulamaları da bulunuyor. İlave uygulamaları ve oyunları App Store'dan edinebilirsiniz.

Uzaktan kumanda olarak bir dokunmatik kumanda tercih edilmiş. Ayrıca bir Android veya iOS akıllı telefonu da uzaktan kumanda olarak kullanabiliyorsunuz. Bu denli ince bir TV için, tercih edilen iki adet 10 watt'lık hoparlörün performansı çok etkileyici- Ancak çok ama çok yüksek seslerde bir bozulma hissediliyor. Fakat Sony cihazında bir subwoofer'a yer vermemiş.

Cihazın en büyük sorunu yüksek enerji sarfiyatı. Ortalamanın üstünde olan saatte 119 watt'lık bir sarfiyata sahip. Fakat testlerimizde stand-by modunda 0,4 watt'lık etkileyici bir sarfiyat değerinde kaldığını da eklememiz gerek. Fakat son yazılım güncellemesi sonrasında bu değer 12,1 watt'a fırladı- Sony bu sorunu bizce başka bir güncelleme ile çözmeli.

Özetle

Özellikle yüksek görüntü kalitesini amaçlıyor ve buna ulaşmak için yüksek enerji tüketim maliyetini ardınızda bırakıyorsanız Sony KDL-65W855C tam sizin aradığınız televizyon olabilir.

Kimler Almalı

Üst düzey görüntü kalitesi arayan ve 65 inç ekran boyutunda Full HD çözünürlük benim için ideal diyen kullanıcılar Sony KDL-65W855C modelini tercih edebilirler.

Alternatifleri

Sony KDL-65W855C'ye alternatif olarak Hisense HE65KEC730 modelini de inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Sony KDL-65W855C
Ürün Markası Sony
CHIP Online Notu
96
Ekran 65 inç (1920x1080)
Maks. Kontrast (Satranç Tahtası) 218:1
Maks. Parlaklık 396 cd/m2
Alıcılar DVB-T, DVB-T2, DVB-C, DVB-S, DVB-S2
Görüntüleme Açısı 176 / 176
Güç Sarfiyatı 12,1 / 119 watt
Boyutlar 146 x 89 x 27 cm
Okuyucu Yorumları