Sony P Tablet: Tablet

Bu tabletin oyun potansiyeli şaşırtıyor.

Sony P Tablet İnceleme
CHIP Online Notu 85
  • Taşıması kolay, başarılı dijital fotoğraf makinesi, pratik kullanım
  • Yetersiz ekran, uygulama eksikliği ve yüksek fiyat

İlk bakışta Sony P tablet tuhaf bir çanta görünümü sunuyor. Açtığınızda ise katlanabilir tablete kavuşmuş oluyorsunuz. Sony mekaniği gerçekten kayda değer: Kapağı açılığında ekran oldukça sağlam görünüyor. Ekranın her iki kısmı bir Android tableti karşılıyor. Ancak Sony P'yi çevirdiğinizde görüntülerin dönme özelliği yok. Tek bir görüntü yaklaşık 5 mm'lik ayırım çizgisiyle bölünüyor. Bu duruma göre oldukça rahatsız edici olabilir. Örneğin Google Maps'i incelerken ya da bir uygulamanın tıklanması gereken simgesi ekranın tam ortasına denk gelmişse.

Ancak çift ekranın da kendine göre artıları yok değil. Sony videoları üstteki ekranda gösteriyor. Alttaki ekran da işlem için gereken butonlara ayrılmış. Bu özellikle PlayStation oyunlar için çok iyi bir düşünce. Ancak her yazılım tablete göre düzenlenmiş olmalı ve bu sayının hayli az olduğunu söyleyebiliriz. Söz konusu gadget için PlayStation Store'da henüz sadece 10 oyun bulunuyor. Dokunmatik ekranların kalitesinin çok yüksek olduğunu söyleyemeyiz. Özellikle de gözler AMOLED ekranın parlak renklerini ararken. Ancak parlaklık ve kontrast değerleri çalışmanız için yeterli. Bunun aksine söz konusu oyunlar, kapasite ve hız olduğunda hiçbir eksi bulamadık. Dokunmatik ekranlar hemen tepki veriyor ve gerek video oynatımında gerekse internet sayfalarını dolaşırken 1 GHz'lik işlemci nadiren sorun çıkartıyor. Dahası beraberinde gelen dijital fotoğraf makinesi pek çok özelliğiyle göz dolduruyor.

Özetle

Sony P tabletin bizde bıraktığı etkisi büyük.Çift ekranın kolay taşınabilirliği bazenkatlama çizgisi nedeniyle görüntülemedesoruna neden olabiliyor. Bunun çok pratikbir kullanım sunduğunu söyleyemeyiz.Açıkçası bu cihazla hemen hemen aynıfiyata temin edebileceğiniz iPad2'yikarşılaştırdığımızda iPad'in kalitesi dahaönde.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Sony P Tablet
Ürün Markası Sony
CHIP Online Notu
85
EKRAN (BOYUT/ÇÖZÜNÜRLÜK) 2 x 5,5 inç 1.024 x 480 piksel
İŞLEMCİ Cortex A9 (1 GHz)
DEPOLAMA (DAHİLİ/HARİCİ) 4 GByte/microSD-Slot
ARAYÜZLER WLAN, UMTS, Bluetooth, USB
ÇALIŞMA SÜRESİ (İNTERNET) 6:04 s
İŞLETİM SİSTEMİ Android 3.2
Okuyucu Yorumları