PlayStation 4 testte!

PlayStation 4'ü daha satışa sunulmadan test ettik! İşte her yönüyle Sony'nin yeni konsol bombası!

CHIP Online Notu 85
  • Yenilenmiş tasarım
  • Mükemmel oyun performansı
  • DualShock 4
  • Grafik üstünlüğü
  • Remote Play özelliği
  • Henüz yeterli oyun desteğine sahip değil
  • Video oyun paylaşımı sınırlı
  • Henüz DLNA aktarımı gibi özellikler yok
  • Bazen oyundan sizi atabiliyor

PlayStation 4'ü sonunda, resmi içerik ortağımız TechRadar ile eş zamanlı olarak, test etme fırsatı bulduk. En güçlü donanımları bir kutu içinde toplayan Sony PlayStation 4, iki katlı endüstriyel tasarımıyla tek bir şeyi amaçlıyor: Oturma odanızı fethetmek.

Konsol, E3 2013'te ilk tanıtıldığından bu yana Microsoft'un yeni nesil konsolu Xbox One ile sürekli karşılaştırılıyor. One'ın ilk başta "sürekli olarak çevrimiçi olmanızı" şart koşması, Sony'ye oyuncuların gönlünü kazanabilmesi için verilmiş büyük bir fırsattı. Bu fırsat, Sony'ye ön-siparişler şeklinde geri döndü

Her iki yeni nesil konsol da aynı hedefe sahipler: filmler, müzik, TV ve oyun için tek kaynağınız olmayı amaçlıyorlar. PlayStation 4, dev ilk gün yamasını yükledikten sonra medya uygulamaları ve dev bütçeli yapımlardan sadece indirme olarak sunulan küçük çaplı indie oyunlara 22 çıkış oyunuyla hizmetinizde olacak.

PlayStation 4, yurt dışı fiyatları ekseninde konuşursak, 500 dolarlık Xbox One'dan 100 dolar daha ucuz bir konsol. Ancak her Xbox One'ın kutusundan yeni Kinect'in çıktığını da atlamamak gerekli, yani bu 100 dolarlık fark boşuna değil. PlayStation 4 Camera, ayrı olarak 59.99 dolara satılıyor.

Cihazın Türkiye fiyatı henüz tam anlamıyla açıklanmış değil. Yine de, yaklaşık 1.400 TL civarında olması bekleniyor.

Çoğumuz her iki konsolu birden satın alacak bütçeye sahip olmasa gerek. Dahası her ikisi de evinizin oturma odasının merkezinde oturmayı istiyorlar. O halde çoğumuz için ikisi yerine biriyle yetinmek daha yerinde olacak. Peki PlayStation 4, Xbox One'ın yapamadığı neleri yapabiliyor? Veya Xbox One'ın önde olduğu yerler var mı?

Şimdi Sony'nin yeni konsolu PlayStation 4'e daha yakından bakalım.

Özetle

Toparlayacak olursak PlayStation 4 müthiş bir donanıma sahip, oldukça hızlı bir cihaz; aynı zamanda tasarımıyla da etkileyici. Bununla birlikte konsol, daha emekleme aşamasında. Satın almaya değer, ancak bu konuda aceleci davranmaya gerek yok. Gerçek yeni nesil oyunlar ortaya çıkmaya başladıkça, daha fazla medya uygulaması yayınlandıkça ve konsol yazılımsal olarak geliştirildikçe PlayStation 4 çok daha iyi bir konsol haline gelecek.

Test ettiğimiz sürede PlayStation 4'ten fazlasıyla memnun kaldık, ancak tam anlamıyla öne çıkacak bir oyunun da eksikliğini hissettik. Şimdilik PlayStation 4'ü almamızı sağlayacak kadar iyi bir oyunun ortaya çıkmasını bekliyoruz.

Kimler Almalı

Tüm oyunseverler tarafından satın alınabilecek olan PlayStation 4, elbette daha çok sıkı oyuncular tarafından tercih edilmeli. Zamanla daha iyi bir konsol haline gelecek olan PlayStation 4, şimdilik oyun eksiği çekiyor. Oyunlarla birlikte zenginleşerek önümüzdeki dönemde hedef kitlesini genişletecektir.

Alternatifleri

Elbette Sony PlayStation 4'ün en iyi alternatif Microsoft cephesinde Xbox One olacak.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Sony PlayStation 4
Ürün Markası Sony
CHIP Online Notu
85
İşlemci x86-64 AMD "Jaguar" 8 çekirdek
GPU AMD Radeon tabanlı 1,84 TFLOPS
Bellek GDDR5 8 GB
Depolama 500 GB
BD/DVD Sürücüsü BD x 6 CAV - DVD x 8 CAV
AV Çıkışı HDMI, Dijital Çıkış (optik)
Bağlantılar USB 3.0 (2 adet), AUX
İletişim Ethernet, IEEE 802.11 b/g/n, Bluetooth® 2.1 (EDR)
Okuyucu Yorumları