Sony'nin Extra Bass'lı hoparlörü: SRS-XB3

Sony'nin Extra Bass ürün ailesinden SRS-XB3 bluetooth hoparlörü inceliyoruz.

CHIP Online Notu 81
  • Yüksek bas
  • Ses kalitesi
  • Hoş tasarım
  • Uzun pil ömrü
  • Fiyatı yüksek
  • Adaptör büyük

Sony SRS-XB3, oldukça kullanışlı bir hoparlör. Bluetooth hoparlörler arasında Extra Bass özelliği ile kendine ayrı bir yer edinen model, daha önce incelediğimiz LG Musicflow P7'den de yine bu özelliğiyle ayrılıyor.

Söze önce tasarımdan başlamak gerekirse, cihazın kompakt boyutlarla ve göze hoş gelen bir tasarımla sunulduğunu söyleyebiliriz. Sert plastikten oluşan cihaz, kauçuk benzeri yüzeyiyle elde de iyi bir tutuş hissi sağlıyor, ayrıca tok tasarımıyla da göz dolduruyor.

Ön yüzdeki ızgarası altında hoparlörlerini bulunduran cihazın 4 farklı renk seçeneği mevcut. Elimizdeki model mavi renkli. Ayrıca siyah, kırmızı ve yeşil gibi renkleri mevcut. Cihazın renkli yapısı güzel, fakat buna ilişkin fiyat politikasını beğenmedik. SRS-XB3'ün siyah renkli modeli 399 TL'ye satılırken, diğer renkler 469 TL fiyat etiketiyle bulunabiliyor.

Cihaz, Bluetooth üzerinden bağlantı kuruyor. Ayrıca kablolu olarak da arka kapak altında 3.5 mm AUX girişi mevcut. Burada bir USB bağlantısı da yer alıyor ve yine cihazı, buradaki güç girişi yoluyla kutu içeriğinden çıkan bir adaptör yardımıyla şarj ediyorsunuz. Adaptörün boyutunu da bir hayli büyük bulduğumuzu söyleyelim.

Güçlü ses

Güçlü ses

Sony SRS-XB3, üst kısmında butonlarını bulunduruyor. Burada ses açma kapama, Bluetooth, çağrı cevaplama ve Extra Bass tuşlarını görmek mümkün. Evet, cihazı ofiste veya evde kullanırken telefonunuza gelen çağrıları üzerinden almak hoş olabiliyor.

Cihazın hoparlörleri gayet güzel iş çıkartıyor. Extra Bass özelliğini isteğe bağlı olarak açıp kapatabiliyorsunuz. Bu özelliği devreye soktuğunda gerçekten ses fark edilir biçimde artıyor. Özellikle yoğun baslı müziklerde büyük keyif verdiğini söyleyebiliriz. Ancak Sony'nin daha önce incelediğimiz Extra Bass'lı kulaklığında olduğu gibi, tiz ve vokal seslerin bass'ın gerisinde kaldığını bu cihaz için de söylemek mümkün.

Bu arada Sony SRS-XB3'ü bir başka SRS-XB3 ile birlikte de kullanabiliyorsunuz. İki hoparlörü birbirine bağlayarak daha güçlü bir ses elde etmek mümkün.

Sony SRS-XB3, uzun süreli kullanımıyla da avantajlı. Zira dış kullanımlarda böylece pil sıkıntısı yaşamıyorsunuz. Tek şarjla 24 saate kadar kullanım sağlayan cihaz, 3 – 4 saat içinde de şarj oluyor.

Özetle

Sony SRS-XB3, fazlasıyla güzel bir model olmuş. Gerek tasarımı gerek kullanım biçimi gerekse de ses performansıyla beğendiğimiz Sony SRS-XB3, fiyatıyla ise biraz pahalı. Sony, en azından renk farkından dolayı oluşan fiyat farkını ortadan kaldırsa iyi iş yapar doğrusu. Zira bu kategoride daha uygun fiyatlı modelleri var. Evet, Sony SRS-XB3 Extra Bass özelliğiyle fark yaratıyor doğru, fakat satın alım noktasında en büyük kriteri fiyat oluşturacaktır.

Kimler Almalı

Özellikle yoğun bass seven kullanıcılar bu mobil hoparlörü rahatlıkla tercih edebilirler.

Alternatifleri

Sony SRS-XB3'e alternatif olarak LG MusicFlow P5 de uygun fiyatıyla tercih edilebilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Sony SRS-XB3
Ürün Markası Sony
CHIP Online Notu
81
Tip Kablosuz Hoparlör
Bağlantı Bluetooth, USB, 3.5 mm
Hoparlör Boyutu 48 mm
Frekans Tepkisi 20 – 20000 Hz
Pil Ömrü 24 saat
NFC Var
Wi-Fi Var
Boyutlar 211 x 80 x 83 mm
Ağırlık 93 gr.
Okuyucu Yorumları