Sony cep USB belleği incelemede!

Sony'nin Xperia cepleri için pratik bir seçenek sunan USB belleği inceledik!

CHIP Online Notu 92
  • USB ve microUSB bir arada
  • Kullanışlı uygulama
  • Küçük boyutlu tasarım
  • Kapağı pek sağlam değil

Cep telefonu veya tabletinizdeki dosya ve dokümanları yedeklemek veya içerikleri kolayca paylaşmak istiyorsanız Sony'nin bu iş için iyi bir ürünü mevcut. Minik bir taşınabilir bellek olan ve USM-SA1 kod adını alan Sony'nin akıllı flaş diski, inceleme için elimize geçti.

Yakından inceleme fırsatı bulduğumuz Sony'nin bu minik USB sürücüsü, hem PC'lerde hem de cep telefonu ve tablet gibi cihazlarınızda rahatlıkla kullanabilecek türden bir cihaz. Cihazlar arasında dosya aktarımı ve paylaşımlarda yenilikçi bir yöntem sunan USM-SA1, farklı kapasite seçenekleriyle de alternatif oluşturuyor. Peki, USM-SA1 nasıl çalışıyor ve bize ne gibi özellikler sunuyor? Şimdi bu minik USB sürücüne daha yakından bakalım.

USB ve microUSB bir arada

Sony USM-SA1 USB sürücü, arabirim olarak USB 2.0'ı kullanan minik bir flaş disk olarak görev görüyor. Ancak bildiğimiz flaş disklerden farklı olarak diğer ucunda bir microUSB bağlantısı da bulunduruyor. Bununla birlikte cep telefonu ve tabletlerle de kullanılabilir hale gelen bu küçük cihaz, böylece mobil cihazlarınızdaki verilerin yedeklenmesini, saklanmasını ve paylaşılmasını da kolay ve pratik bir hale getiriyor.

8, 16 ve 32 GB'lık farklı kapasite seçeneklerine sahip olan cihazın incelediğimiz modelinin kapasitesi 8 GB. MicroUSB bağlantısını şık bir koruyucu kapak altında gizleyen cihaz, kapağının üzerindeki kayış deliği sayesinde anahtarlığınızda kendine yer bulabiliyor. Kapağını kolayca çıkartabiliyorsunuz. Fakat bu noktada söylememiz gerekli ki, kapağı cihaza bağlayan bağ pek sağlam görünmüyor. Hızla çektiğinizde kazayla kopması mümkün.

8 GB kapasite

Özellikle dahili hafızası dar cep telefonu veya tabletiniz varsa size hitap edebilecek olan bu minik cihaz, mobil ortamda yanınızda bulundurmak istediğiniz müzik ve videolar için iyi bir platform olabiliyor. Cep telefonu ve tabletlerle bir uygulama vasıtasıyla çalışabilen USM-SA1, Android işletim sistemiyle uyumlu. Cihazı, Google Play üzerinden Android işletim sistemli cihazınıza indireceğiniz File Manager, yani Dosya Yöneticisi uygulaması üzerinden çalıştırabiliyorsunuz. Sade ve kullanımı kolay bir uygulama olan Dosya Yöneticisi ile cep telefonu ve tabletinize kopyalamak istediğiniz verileri istediğiniz an taşıyabilmeniz mümkün.

Özetle

Sony'nin USM-SA1 isimli USB sürücüsü oldukça kullanışlı ve pratik bir cihaz. Eğer dar kapasiteli Android işletim sistemli bir cep telefonu ve tabletiniz varsa bu ürün sizin için kullanışlı olabilir. 8 GB'lık kapasite seçeneği yetersizse cihazın 16 ve 32 GB'lık versiyonları da mevcut. Onlardan birini de tercih edebilirsiniz.

Kimler Almalı

Android işletim sistemli bir cep telefonu veya tablet sahibiyseniz Sony USM-SA1 USB'yi kullanabilirsiniz. Mobil cihazınızın dar kapasitesini arttırma olanağı sağlayan bu minik cihaz, ayrıca klasik bir USB bellek gibi davranmasıyla da kullanılabilirliğini arttırıyor.

Alternatifleri

8 GB'lık kapasite yetersiz geliyorsa, Sony USM-SA1 USB'nin 16 ve 32 GB'lık modelleri de mevcut. Bu ürünleri de tercih edebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Sony USM-SA1 USB
Ürün Markası Sony
CHIP Online Notu
92
Arayüz Hi-Speed USB (USB2.0)
Kapasite 8 GB
Port Tipi USB 2.0 ve microUSB
LED Gösterge Var
Boyutlar 18.9 x 9 x 31.4 mm
Ağırlık 6 gr.
Okuyucu Yorumları