Ultrabook'lara iyi bir örnek olmayı başarıyor

İnceliği ve hafifliğiyle Ultrabook'lara iyi bir örnek arıyorsanız bu Vaio ile tanışmanız gerek.

Sony VAIO Pro 11 İnceleme
CHIP Online Notu 92
  • İnceliği ve hafifliği
  • Full HD dokunmatik ekran
  • Performans ve pil ömrü
  • Klavye malzemesi

Bildiğiniz gibi Ultrabook'ların kullanıcılar üzerinde yarattığı en büyük beklenti, ince ve hafif tasarımlara sahip olmalarına karşın yüksek işlem gücü göstermesi. Piyasada öyle Ultrabook'lar görüyoruz ki, adeta kategorinin sınırlarını zorluyor. Ağırlık ve kalınlık anlamında ölçüleri güç bela tutturan tasarımlardan, Ultrabook olabilmek için gerekli teknik birimleri kısıtlı olarak taşıyan modellere uzanan pek çok ürünü görmek mümkün. Bu noktada, Vaio serisi ile kullanıcılara gerek tasarımıyla gerek teknolojisiyle beğeni toplayan ürünler sunmaya devam eden Sony, test merkezimize konuk ettiğimiz Vaio Pro 11'de Ultrabook tarafında dikkat edilmesi gereken unsurlar üzerine dikkatle yoğunlaşmış. Özellikle tasarım anlamında yanınızda taşıdığınızdan emin olamayacağınız denli bir hafifliğe ve inceliğe sahip olan Vaio Pro 11, ilk bakışta Ultrabook'lara iyi bir örnek olmayı başarmış gibi görünüyor.

Yalnızca 870 gram ağırlığa sahip olan Vaio Pro 11, tasarımıyla oldukça dikkat çekici. Ekstra ince bir yapıya sahip olan Vaio Pro 11, üzerinde 11.6 inç büyüklüğünde bir ekran bulunduruyor. Dokunmatik ve LED arka aydınlatmalı olan ekran, parlak bir malzemeye sahip. Görselliği ve dokunma deneyimi ile beğendiğimiz ekran, LED arka aydınlatmaları kullanıyor ve Full HD çözünürlüğü destekliyor. Özellikle piyasada hala HD çözünürlük gösteren Ultrabook'lar olduğunu göz önüne alırsak bu Vaio Pro 11'e bir avantaj sağlıyor. Ekranın hemen üzerinde bir web kamerası bulunduran Vaio Pro 11, tuş takımı bölümüyle de rahatlık sunuyor. Cihazın klavyesi boyutları nedeniyle elbette küçük tasarlanmış ve bu tuşlarına da yansımış. Bu nedenle Vaio Pro 11'in tuşları biraz küçük, ancak kısa sürede alışıyorsunuz. Touchpad'iyle de rahat bir kullanım sunan Vaio Pro 11, zaten dokunmatik bir ekrana sahip olduğu için daha çok ekrana dokunmayı tercih ediyorsunuz. Vaio Pro 11'in tuş takımının en beğenmediğimiz yanı malzeme kalitesi. Tercih edilen malzemenin esneme payı yüksek olduğundan tuşlara sert bastığınızda tuş takımı içeri doğru esniyor. Bu da kullanım esnasında açıkçası zaman zaman rahatsızlık yaratıyor.

Temel olarak 1.60 GHz hızında çalışan Intel Core i5-4200U işlemcisi bulunan Vaio Pro 11, ayrıca 4 GB DDR3 bellekle desteklenmiş. Bellekleri 1600 MHz hızında çalışan Ultrabook'un Intel Turbo Boost teknolojisi ile gerektiği anlarda 2.60 GHz hızında işlemci gücüne ulaşabildiğini de söyleyelim. Grafik işlemci olarak Intel HD Graphics 4400'ün tercih edildiği cihazda, daha fazlasının ihtiyaç duyulmayacağını söyleyebiliriz. Yeterli grafik performansı almanızı sağlayacak olan Vaio Pro 11, bir oyun bilgisayarı değil. 128 GB SSD kapasitesi ile yine depolama alanı olarak da beklentileri karşılayan Vaio Pro 11, 7 saate kadar da pil ömrü sunuyor. Böylece uzun soluklu kullanımlar için ideal. Bağlantılarıyla da beklentimizi karşılayan Vaio Pro 11, 2 adet USB 3.0 ve HDMI bağlantısının yanı sıra NFC kablosuz bağlantı desteği de sunuyor.

Özetle

Özellikle taşınabilirlik anlamında rahatlık sağlayan Vaio Pro 11, hafifliği ve inceliğiyle öne çıkıyor. Ultrabook'lardan beklenen yeterli performansı da gösteren Vaio Pro 11, Ultrabook arayışındaki kullanıcılara önerilir.

Kimler Almalı

İnceliği, hafifliği ve Sony kalitesini bir arada bulmak isteyenlerin satın almak isteyebileceği başarılı bir Ultrabook olan Vaio Pro 11, performansıyla da göz dolduruyor. Eğer 11 inç ekran boyutlarında güçlü, ancak hafif bir Ultrabook arıyorsanız, Vaio Pro 11 tam size göre.

Alternatifleri

Eğer büyük ekrana sahip bir Ultrabook arıyorsanız Vaio Pro 11 size göre değil. Bu doğrultuda en azından 14 inçlik Ultrabook'lara yönelmeniz daha doğru olacaktır.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Sony VAIO Pro 11
Ürün Markası Sony
CHIP Online Notu
92
İşlemci Intel Core i5-4200U 1.60 GHz
Ekran 11.6 inç LED Backlight (1920x1080)
Grafik İşlemci Intel HD Graphics 4400
Bellek 4 GB DDR3
Sabit Disk 128 GB SSD
Pil Ömrü 7 saate kadar
Bağlantılar HDMI, USB 3.0 (2 adet), kart okuyucu, NFC
Okuyucu Yorumları