Sony Vaio VPC-F21Z1E/BI: Notebook

3 boyut şimdi de dizüstü bilgisayarlara geliyor. İşte 3D'li Sony dizüstü bilgisayar...

Sony Vaio VPC-F21Z1E/BI İnceleme
CHIP Online Notu 68
  • Blu-ray yazıcı
  • Güçlü dört çekirdekli işlemci
  • Çok pahalı
  • Çok ağır ve kalın

Sony'nin Vaio serisi yeni dizüstü bilgisayarlarından biri olan VPC-F21Z1E/BI model dizüstü bilgisayarı, 3 boyut teknolojisini desteklediğinden dolayı birçok rakibine göre bir adım önde olduğu söylenebilir.

Masaüstü sistemlerden sonra dizüstü bilgisayarlara da gelen ve 3D teknolojisinin gücünden faydalanan cihaz, ikinci nesil Intel Core i7 işlemci kullanıyor. 640 GB'lık depolama birimiyle gelen ve 8 GB'lık belleğiyle dikkat çeken (2 adet 4 GB'lık bellek mevcut) cihazın ekranı ise 16 inç.

Elbette ekranı büyüdükçe ağırlaşan cihazın ağırlığı 3 kilogramı da aşıyor. Ağırlığı dışında kalın bir tasarıma sahip olan cihaz, 1920x1080 Full HD ekran çözünürlüğünü de destekliyor. DVD yazıcı ve Blu-ray okuyucu ile birlikte gelen ve bu sayede yeni nesil bir medya olan Blu-ray diskleri de okuyabilen cihaz, Dolby Home Theater ses teknolojisini kullanıyor ve üzerinde bir adet mono dahili mikrofon da bulunuyor.

1.31 megapiksel kamerasıyla birlikte gelen ve 1280x1024 piksel görüntü alabilen ürünün ağırlığı ve kalın yapısı dışında bir diğer olumsuz yanı ise tahmin edebileceğiniz gibi kısa batarya ömrü. Ortalama 3 saat boyunca şarj edilmeden kullanılabilen Sony Vaio VPC-F21Z1E/BI, tüm bunlara rağmen şık görünümüyle de öne çıkmayı başarıyor.

Özetle

Dizüstü bilgisayar arıyor ve 3D gibi yeni teknolojileri de dizüstü bilgisayarınızda görmek istiyorsanız Sony'nin bu ürününü tercih edebilirsiniz. Ancak tüm bu özelliklerin cihazı ağırlaştırdığını da söylemeden geçmeyelim.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Sony Vaio VPC-F21Z1E/BI
Ürün Markası Sony
CHIP Online Notu
68
İşlemci Intel Core i7 2630QM
Bellek 8 GB (4X4)
Hafıza 640 GB
Ekran 16 inç
Batarya ömrü 3 saat
Ağırlığı 3.17 kg
Okuyucu Yorumları