Sony Vaio VPCCA2S1E: Dizüstü Bilgisayar

Sony Vaio VPCCA2S1E, dizüstü bilgisayar almayı planlayan kullanıcılar için iyi bir seçim olabilir.

Sony Vaio VPCCA2S1E İnceleme
CHIP Online Notu 68
  • Dahili hoparlörlerin ses kalitesi iyi
  • Yansıma sorunu yok
  • Yetersiz şarj süresi

Öncelikle bir karar vermeniz gerekiyor: Notebook mu yoksa netbook mu istiyorsunuz? Eğer masaüstü bilgisayarların yüksek performansını aynen mobil bilgisayarınızda da görmek istiyorsanız ve kesenin ağzını açmaktan yanaysanız notebook'lar sizin için iyi bir seçim olabilir. Ancak temelde internete girmek ve basit uygulamaları çalıştırmak dışında hafif ve ucuz bir bilgisayar arıyorsanız netbook'tan yana şansınızı deneyebilirsiniz.

Eğer seçiminiz notebook olursa Sony'nin yeni Vaio serisi ürünlerinden VPCCA2S1E'ye şans verebilirsiniz. Şimdi isterseniz bu cihazın teknik özelliklerine göz atalım: 4 GB'lık dahili bellek ile gelen cihazın toplam hafızası 8 GB'a kadar yükseltilebiliyor. 14 inç'lik ekranı olan ve 1366x768 piksel ekran çözünürlüğüne ulaşabilen Sony Vaio VPCCA2S1E'nin depolama hafızası ise 500 GB. Ekran kartı olarak AMD Radeon HD 6470M'i kullanan ve 3 adet USB 2.0 ve 1 aidet de USB 3.0 yuvasına sahip olan cihazın ağırlığı bataryası ile birlikte 2.45 kilogramı bulurken, batarya ömrü ise 6,5 saat seviyelerinde. Ancak siz bu 6,5 saat süresine pek aldanmayın; zira çalışma temponuza göre bu süre ciddi anlamda düşebiliyor. Her ne kadar yüksek performansta çalışan bir bilgisayar olsa da, şarj süresi konusunda pek de başarılı değil.

Cihaz, aynı seviye rakip ürünlerde olduğu gibi Bluetooth ve WiFi ağ teknolojilerini de destekliyor.

Özetle

Dizüstü bilgisayar almayı planlıyorsanız Sony Vaio'nun bu modelini de göz önünde bulundurmakta fayda var. Batarya ömrü söz konusu olduğunda sınıfta kalan cihazın bunun dışında önemli bir eksiği de yok.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Sony Vaio VPCCA2S1E
Ürün Markası Sony
CHIP Online Notu
68
İşlemci Intel Core i3-2310M 2.10 GHz işlemci
Bellek 4 GB DDR3
Hafıza 500 GB
Ekran 14 inç
Batarya ömrü 6,5 saat
Ağırlığı 2.45 kg
Okuyucu Yorumları