Uygun fiyatlı Sony Xperia E1'i test ettik!

Sony'nin alt seviye telefonu Xperia E1'den ne beklemelisiniz; ona ödeyeceğiniz paraya değer mi?

Sony Xperia E1 İnceleme
CHIP Online Notu 64
  • Ucuz
  • Kullanışlı arayüz
  • İyi kamera modları
  • Ekran çözünürlüğü
  • RAM sınırlı
  • Pil ömrü

Sony Xperia E1, uygun fiyatına rağmen Sony'den bekleyeceğiniz kaliteden ödün vermeyen bir telefon. Havalı işlevlerin çoğuna ve Xperia Z2'deki gibi bir şıklığa E1'de rastlamayacaksınız.

Böyle bir telefona sahip olmanın elbette bazı avantajları da var. Örneğin telefonu düşürdüğünüzde kırılmasından korkmayacaksınız, çünkü camla kaplı değil. Sony Xperia M2'nin altında yer alan Xperia E1'i Türkiye'de 570 TL'nin altında fiyata bulmanız mümkün. Xperia E1'i satın alırken karşınıza farklı modeller çıkmıyor, yani "hangi modeli seçsem" derdini yaşamıyorsunuz. Satın alabileceğiniz yegane model, 3G destekli, 4GB dahili depolama birimine sahip E1.

Xperia E1'in tasarımına baktığımızda, Xperia Z2 ve hatta M2'deki inceliği bulamıyoruz. Sony Xperia E1, çok daha klasik bir telefon. Arka tarafında cam kaplamaya rastlamadığınız cihaz, 12 mmkalınlığıyla dolgun bir telefon, ancak yine de oldukça küçük. 4 inç'lik küçük bir ekrana sahip telefonu taşımak hiç sorun olmuyor. Küçük yapısı sayesinde tek elle rahatça kullanabildiğiniz telefonu bizce çocuklar bile ellerinde zorlanmadan tutabilirler.

Ergonomi bakımından müthiş olsa da Xperia E1'in ucuz bir hissiyatı var. Sony, diğer telefonlarının gövdelerinde üst seviye maddeler kullansa da, E3'ün kaba bir dokuyla kaplanmış gövdesi, üstün bir hisse sahip değil. Kenarların tasarımı da aynı şekilde sizi büyülemiyor.

Şimdi Xperia E1'e daha yakından bakalım. Sırada telefonun müzik düğmesi ve microSD slotu var...

Özetle

Sony Xperia E1 ucuz bir telefon ve bunu hep görünümüyle, hem de elinize aldığınızda size hissettiriyor. Rakiplerine kıyasla eksiksiz bir deneyim sunamasa da, özel müzik düğmesi gibi ayrıcalıklar hoş. Snapdragon 200 işlemci her ne kadar yeterli görünse de, 512MB RAM önemli eksilerinden. Xperia E1, ikinci bir telefona sahip olmak isteyenler veya küçük yaştaki kullanıcılar için uygun olabilir, ancak aynı fiyat aralığında daha iyi seçenekler mevcut.

Kimler Almalı

Xperia E1, ikinci bir telefona sahip olmak isteyenler veya küçük yaştaki kullanıcılar için uygun olabilir, ancak aynı fiyat aralığında daha iyi seçenekler mevcut.

Alternatifleri

Xperia E1'e alternatif olarak yine uygun fiyatlı dikkat çekeci bir model olan Motorola Moto G'yi önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Sony Xperia E1
Ürün Markası Sony
CHIP Online Notu
64
İşletim SistemiAndroid 4.3
İşlemciQualcomm MSM8210 Snapdragon 200
Çekirdek (CPU)2
Ekran TeknolojisiTFT
Ekran Boyutu4.0 inç
Ekran Çözünürlüğü480 x 800 px
Grafik İşlemciAdreno 302
Bellek (RAM)0.512 GB
Dahili Depolama4 GB
Arttırılabilir Depolama32 GB
Arka Kamera3.15 MP
Çift HatYok
Wi-FiVar
NFCYok
GPSVar
LTE (4G)Yok
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoVar
Bekleme Süresi498:00 saat
Konuşma Süresi008:41 saat
Boyutlar62 x 118 x 12 mm
Ağırlık120 gr.
Okuyucu Yorumları