Xperia M4 Aqua'yı inceledik

Orta segment fiyata, üst seviye özellikler sunan Xperia M4 Aqua'yı inceledik.

CHIP Online Notu 86
  • Su geçirmemesi
  • Uygun performans
  • Kameralar
  • Hızlı şarj özelliği
  • 128 GB microSD kart desteği
  • Tasarım özellikleri
  • Pil ömrü
  • Polikarbon malzeme
  • Yalnızca 8 GB dahili hafıza

Sony'nin orta segmente güçlü bir çıkartma yapmak için hazırladığı Xperia M4 Aqua, görünüşü ve özellikleri ile hem Xperia serisine yakışır hem de sınıfının üstü bir telefon olmuş. Uzaktan bakıldığında Xperia Z3 ile benzerliğinden dolayı amiral gemisi telefonlardan ayırt edilemeyecek olan M4 Aqua'da Xperia Z3'den farklı olarak metal yerine polycarbonate madde kullanılması ile 136 gr'lık bir ağırlık elde edilmiş.

Sony'nin Omnibalance adını verdiği tasarım ile orta segmentteki en şık telefon olarak nitelendirebileceğimiz Xperia M4 Aqua, isminden de anlaşılabileceği gibi büyük kardeşleri gibi IP68 (1.5mt, 30dk) suya ve toza karşı tam bir koruma sunuyor. Daha önceki Xperia'lardan farklı olarak bu sefer USB şarj girişi de suya dayanıklı yapılarak kullanıcı kapak açıp kapama derdinden kurtarılmış.

Sadece 2400mAh pile sahip olsa da düşük güç tüketen Snapdragon 615 işlemci ve Stamina özellikleri sayesinde pil süresi de yine büyük kardeşleri gibi 2 günü aşabiliyor.

Telefon, 8 çekirdekli 1.5 Ghz Snapdragon 615 işlemciye ek olarak 2 GB Ram ve 8 GB dahili hafıza ile çok tatmin edici bir performans sunuyor.

5.0 inçlik ekran 720x1280 çözünürlükte ancak Triluminos teknolojisi sayesinde çok canlı ve keskin görüntüler sunabiliyor. Bu modelde daha iyi selfie'ler için 13 megapiksel arka kameraya ek olarak ön kamera da 5 megapiksele çıkarılmış. Xperia ailesinin 4K video kayıt ve Full HD ekran gibi uç üst düzey özelliklerinden vazgeçebilirseniz Xperia ailesine dahil olabilmek için üst segmenti zorlayan iyi bir seçenek.

Özetle

Sony Xperia M4 Aqua, orta segmentte su geçirmez bir telefon sahibi olmak isteyenler tarafından atlanmaması gereken bir model olmayı başarıyor. Tasarımıyla özellikle amiral gemisi Xperia üyelerini aratmayan Sony Xperia M4 Aqua, 8 çekirdekli işlemcisiyle performans noktasında da orta segmente uygun davranıyor.

Sony Xperia M4 Aqua'nın fiyatı ise 1099 TL olarak dikkat çekiyor.

Kimler Almalı

Sony Xperia M4 Aqua, orta segmentte su geçirmez bir telefon sahibi olmak isteyenler tarafından atlanmaması gereken bir model.

Alternatifleri

Sony Xperia M4 Aqua'ya alternatif olarak su geçirmez modeller olarak elbette Xperia Z3'ü veya Samsung Galaxy S5'i tavsiye edebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Sony Xperia M4 Aqua
Ürün Markası Sony
CHIP Online Notu
86
İşletim SistemiAndroid 5.0
İşlemciQualcomm MSM8939 Snapdragon 615
Çekirdek (CPU)4
Ekran TeknolojisiTriluminos
Ekran Boyutu5.0 inç
Ekran Çözünürlüğü720 x 1280 px
Grafik İşlemciAdreno 405
Bellek (RAM)2 GB
Dahili Depolama8 GB
Arttırılabilir Depolama128 GB
Ön Kamera5.0 MP
Arka Kamera13 MP
Çift HatYok
Wi-FiVar
NFCVar
GPSVar
LTE (4G)Var
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoYok
Bekleme Süresi685:00 saat
Konuşma Süresi013:20 saat
Boyutlar72 x 145 x 7.3 mm
Ağırlık136 gr.
Okuyucu Yorumları