Sony Xperia Z1S testte!

Sony'nin yeni canavarı Xperia Z1S'i iki hafta kullandık, test ettik! Raporumuz, içeride...

Sony Xperia Z1S İnceleme
CHIP Online Notu 97
  • Mükemmel tasarım
  • Müthiş pil ömrü
  • Su geçirmeme özelliği
  • microSD kart ile 64 GB desteği
  • Kamera daha iyi olabilirdi
  • Zayıf hoparlörler

Sony Xperia Z1S'i kutusundan çıkarır çıkarmaz, onun Galaxy S4 veya Nexus 5'e rakip, iyi bir cep olduğu hissi bizi sardı. Sony'nin Xperia cepleri, çeşitli nedenlerle Samsung ve HTC kadar tüketicinin ilgisini çekmeyi şu ana dek başaramadı. Bunun nedenlerinin başında, şüphesiz rakip firmaların ceplerini piyasada bulmanın daha kolay olması ve rakiplerin reklam bütçelerinin genişliği var.

Bu yazımızda yeni Xperia Z1S hakkında konuşacağımıza göre önce ona şöyle bir bakalım. Telefonu elinize aldığınızda Sony tasarımını hemen hissediyorsunuz; yani Z1S, sadece fiziksel tasarımıyla diğer Android'li ceplerden rahatlıkla ayırt edilebiliyor. Tamamen siyah veya gri bir plastikle kaplanmadığından, birçok cepten farklı görünüyor.

Android 4.3 Jelly Bean ve Sony'nin özel kullanıcı arayüzüne sahip Xperia Z1S'te, Samsung'un TouchWiz arayüzünün aksine şişkin ve yavaş bir arayüzle karşılaşmıyorsunuz. Arayüzün kullanımı da oldukça kolay.

20 megapiksellik kamera, telefonun çekici yönleri arasında; 1.5 metreye kadar 30 dakika boyunca su geçirmezliği de öyle. Xperia Z1S, 3.000mAh'lik güçlü piliyle tüm gün sizi rahat bırakmayacağının da müjdesini veriyor.

Önce söze Sony'nin yeni devi Z1S'in tasarımıyla başlayalım, ardından da diğer detaylarla devam edelim...

Özetle

Sony Xperia Z1S'in en çok hoşumuza giden yanı, Samsung, HTC ve Motorola'nın sunduklarından farklı oluşurdu. Tüm ceplerin aynı görünmediği, üreticilerin ceplerine kendi damgalarını vurduğu bir döneme sonunda ulaşmış olmalıyız. Sony Xperia Z1S, aynı diğer Sony ürünleri gibi stil sahibi bir ürün. Ancak tabi ki her şey görünüşten ibaret değil ve telefonun içi de çok güçlü bileşenlerle dolu. İyi bir kamerayla gelen telefonun pil ömrü de yeterli. İşlem gücü yüksek Sony Xperia Z1S'in harika ekranı, iyi kamerası, 64GB'a kadar microSD kart desteği ve tabi ki su geçirmezliği, onu kusursuza yakın bir telefon haline getiriyor.

Kimler Almalı

Sony'nin Xperia Z1 ile akılda kalıcı performansı ve tasarımının yansıması olan Xperia Z1S, güçlü bir cep arayanların ilgisini çekecek türden.

Alternatifleri

Sony Xperia Z1S'e alternatif olarak diğer cep devlerinin amiral gemilerini beklemek gerek. HTC M8, Samsung Galaxy S5 ve LG G Pro 2, Xperia Z1S'e alternatif olabilirler.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Sony Xperia Z1S
Ürün Markası Sony
CHIP Online Notu
97
İşletim SistemiAndroid 4.3
İşlemciQualcomm MSM8974 Snapdragon 800
Çekirdek (CPU)4
Ekran TeknolojisiTriluminos display
Ekran Boyutu5.0 inç
Ekran Çözünürlüğü1080 x 1920 px
Grafik İşlemciAdreno 330
Bellek (RAM)2 GB
Dahili Depolama32 GB
Arttırılabilir Depolama64 GB
Ön Kamera2.0 MP
Arka Kamera20.7 MP
Çift HatYok
Wi-FiVar
NFCVar
GPSVar
LTE (4G)Var
HDMI (MHL)Var
BluetoothVar
FM RadyoVar
Bekleme Süresi600:00 saat
Konuşma Süresi015:00 saat
Boyutlar73.9 x 145.7 x 8.6 mm
Ağırlık162 gr.
Okuyucu Yorumları