Xperia Z3 Tablet Compact, A'dan Z'ye testte!

Sony'nin 8 inçlik Xperia Z3 Tablet Compact'ını A'dan Z'ye inceliyoruz. Bakalım tablet ne kadar iyi?

Sony Xperia Z3 Tablet Compact İnceleme
CHIP Online Notu 84
  • Pil ömrü
  • İnce ve hafif
  • Ekran kalitesi
  • Ekran keskinliği
  • Fiyatı daha uygun olabilirdi

Tabletleri artık her boyutta görebiliyoruz. Üreticiler boyut seçeneklerini genişleterek her kullanıcının ihtiyacına yönelik ürünler sunuyorlar. Pazarda 12.2 inç boyutunda modeller olabildiği gibi, bugün inceleyeceğimiz Sony'nin Xperia Z3 Tablet Compact modelinin de olduğu gibi daha kompakt modellere de rastlayabiliyoruz.

Sony, Xperia ailesini hem telefon hem tabletleriyle genişletmeyi sürdürüyor. Geçtiğimiz IFA 2014 fuarında tanıtılan Xperia Z3 Tablet Compact, özellikle 8 inç boyutuyla sürekli el altında bulundurabileceğiniz bir model olmayı başarıyor. Peki, tablet detaylarında neler gizliyor? Bekleneni verebiliyor mu?

Şimdi Sony Xperia Z3 Tablet Compact'a yakından bakalım...

Özetle

Fiyat açısından endişeli bir kullanıcıysanız, Xperia Z3 Tablet Compact'ın yarı fiyatına Apple iPad mini 2 satın alabiliyor olmanız, sizi Apple'a yönlendirecektir. Ancak, Android kullanıcısı olarak, su geçirmez ve 8 inçlik, hızlı bir tablet arayacak olursanız, Xeria Z3 Tablet Compact'ın fazla bir alternatifi bulunmuyor. 8 inçlik ekranda mobil olarak video seyretmek ve oyun oynamak da son derece keyifli bir deneyim. Ayrıca, inceliğini ve hafifliğini de unutmamak lazım.

Tabi Sony markasının da, ürünlerinde daima yüksek kaliteli bileşenler kullanmaya özen gösterdiğini unutmayalım. Dolayısıyla Xperia Z3 Tablet Compact'ın uzun süre dayanacak ve sağlamlığını koruyacak bir tablet olarak sizinle beraber olacağını söyleyebiliriz...

Kimler Almalı

Android kullanıcısı olarak, su geçirmez ve 8 inçlik, hızlı bir tablet arıyorsanız, sizin için Xperia Z3 Tablet Compact'tan fazla bir alternatif bulunmuyor.

Alternatifleri

Fiyat açısından endişeli bir kullanıcıysanız, Xperia Z3 Tablet Compact'ın yarı fiyatına Apple iPad mini 2'yi tercih edebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Sony Xperia Z3 Tablet Compact
Ürün Markası Sony
CHIP Online Notu
84
İşletim SistemiAndroid 4.4.2
İşlemciQualcomm Snapdragon 801
İşlemci Hızı2.5 GHz
Çekirdek (CPU)4
Ekran TeknolojisiTFT LCD
Ekran Boyutu8.0 inç
Ekran Çözünürlüğü1200 x 1920 px
Grafik İşlemciAdreno 330
Bellek (RAM)3 GB
Dahili Depolama16 GB
Arttırılabilir Depolama128 GB
Ön Kamera2.2 MP
Arka Kamera8.1 MP
Wi-FiVar
NFCVar
3GYok
GPSVar
LTE (4G)Yok
BluetoothVar
MicroSDVar
HDMIYok
USBVar
Pil Kapasitesi4500 mAH
Boyutlar123 x 213 x 6.4 mm
Ağırlık270 gr.
Okuyucu Yorumları