Ofis verimliliğinde 8. adım

Halihazırda kullandığınız ofis yazılımına alternatif arıyorsanız StarOffice listenizin üst sıralarındaki seçenek olabilir.

StarOffice 8 İnceleme
CHIP Online Notu 67

Büyük ihtimalle Microsoft Office’i ve değişik sürümlerini kullanmışsınızdır. Bu sebeple akla gelen ilk soru şu olabilir: “Bu yeni ofis paketi eskisi gibi mi görünüyor ve eski dosyaları açabiliyor mu?” Bu soruların yanıtı evet olmakla beraber, StarOffice 8, MS Office ve benzerlerine kıyasla çeşitli ek özelliklere de sahip. StarOffice kelime işlemcisi Writer, selefi 7’den farklı olarak, çeşitli kaynaklardan alınan yazıların biçimlerini kolayca değiştirmenizi sağlayacak klavye kısayolları sunuyor.StarOffice ile kaydettiğiniz tüm dosyalar Linux ve Mac ile uyumlu olduğu gibi, yazılım dokümanları PDF’e çevirebilmek gibi mükemmel bir özelliğe sahip. Hesap çizelgesi uygulaması olan Calc tüm formül yeteneklerini ve biçimleri destekliyor. Yazılımın bu sürümünde en fazla sıra sayı sı 65.565’e yükseltilmiş. Veritabanı uygulaması Base ise raporlamalar ve sorgulamalar için ideal. Sunum uygulaması Impress, birçok farklı efekt ve geçiş sunuyor, ancak bir önceki sürüme göre çok fazla yenilik içermiyor.

Özetle

Özellikle fazla sayıda çalışana sahip ancak çok karmaşık ofis dokümanları ile çalışmayan KOBİ’ler ve ev kullanıcıları için, bu pakete geçiş sorunsuz ve mali açıdan rahatlatıcı olabilir.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli StarOffice 8
Ürün Markası Staroffice
CHIP Online Notu
67
Okuyucu Yorumları